وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی + سوالات رایج

افراد یک جامعه هنگام برقراری ارتباط با یکدیگر با مشکلات متعددی مواجه می شوند که برای بر طرف کردن آن ها نیاز است که افراد از وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرند و با کمک مشاور حقوقی مشکلات موجود را حل و فصل کنند، در این ادامه به توضیحات کامل و سوالات رایج شما پرداختیم، همراه ما باشید.

مشاور حقوقی و وکالت جزء مشاغل پرطرفدار و تقریبا پردرآمد هستند، برای همین علاقه مندان این حوزه تلاش زیادی جهت رسیدن به این مشاغل می کنند. مدرک تحصیلی هر دو حرفه حقوق می باشد و اولین تفاوت مشاور با وکیل در شروع نوع کار آن ها پس از فارغ التحصیلی است که می توانند بعد از فارغ التحصیلی به راحتی در شرکت ها، سازمان های خصوصی و دولتی و… به عنوان مشاور حقوقی شروع به مشاوره کنند، اما وکلا باید پس از گذراندن آزمون وکالت، پروانه وکالت دریافت کنند و سپس بعد از دوسال کارآموزی وارد عرصه کار شده و به عنوان وکیل می توانند فعالیت کنند. روش دیگری برای کسب پروانه برای وکیل پایه یک دادگستری نیز وجود دارد که افراد باید در آزمون مشاوران قوه ی قضاییه شرکت کرده و نمره ی لازم را دریافت کنند و پس از آن در مصاحبه شرکت کرده و در صورت قبولی در مصاحبه می توانند پروانه کسب دریافت کنند و پس از ۱۸ ماه کارآموزی می توانند به وکیل پایه یک دادگستری تبدیل شده و فعالیت خود را شروع کنند.

خب حالا که تعریفی از این دو شغل صورت گرفت، در ادامه شرح وظایف و خدمات حقوقی را خدمت تون بیان خواهیم کرد.

وظایف وکیل پایه یک دادگستری

به طور عمومی وکیل پایه یک دادگستری در تمام مباحث قانونی برای حفظ حقوق موکل خود تلاش می کند، در واقع وکیل با ارائه راه حل های قانونی و مشاوره حقوقی صحیح موکل خود را آگاه و از وقوع مشکلات آینده پیشگیری می کند‌. حتی در برخی از موارد که لازم است موکل در دادگاه حضور پیدا کند، وکیل هم به جای موکل در دادگاه به عنوان نماینده او حاضر می شود و زمانیکه وکیل در دادگاه حاضر می شود با ارائه اسناد، مدارک و تنظیم لایحه از حقوق موکل خود دفاع می کند. وکیل پایه یک می تواند در تمام دعاوی و پرونده های کیفری( قتل، سرقت، کلاهبرداری و…) و دعاوی حقوقی مانند پرونده های ملکی، خانوادگی و… وکالت کند، وکیل پایه یک علاوه بر وکالت اشخاص حقیقی، می تواند به عنوان مشاور حقوقی و وکیل اشخاص حقوقی مانند شرکت و سازمان ها (خصوصی و دولتی) فعالیت کند.

* دو بحث عمده دعاوی حقوقی مربوط به اختلافات حوزه املاک، اراضی و خانواده می باشد.

وکیل ملکی شخصی است که به قوانین حقوقی در زمینه املاک و اراضی مسلط بوده و می تواند با داشتن حق وکالت از سمت موکل خود اقدام به طرح دعوا یا دفاع از موکل خود کند، و خدمات تخصصی خود را در این زمینه ارائه دهد.

وکیل خانواده شخصی است که در موارد مربوط به حقوق خانواده تخصص و تجربه کافی دارد، و حقوق خانواده یکی از مهمترین شاخه های حقوقی است که سالانه پرونده ها و مشکلات حقوقی بسیاری را به خود اختصاص داده است. وکیل خانواده نیاز به دریافت جداگانه پروانه وکالت ندارد بلکه با همان پروانه وکالت خود می تواند در امور خانواده هم فعالیت کند و تفاوت آن فقط در این است که برخی از وکلا آگاهی بیشتری در زمینه قوانین حقوقی خانواده داشته و تسلط آن ها در این زمینه بیشتر است. وظیفه اصلی وکیل در تمامی فعالیت ها، دفاع از حقوق و منافع موکل و مشاوره حقوقی است که در راستای همین وظیفه برخی از اقدامات لازم همچون تنظیم لایحه، طرح دعاوی، اعتراض به رای صادره، جمع آوری اسناد و مدارک و… را انجام می دهد.

* در زمان انتخاب وکیل توصیه می کنیم جهت اخذ وکیل در مورد حوزه مربوطه وکیل تخصصی اخذ نمایید، زیرا مزیت انتخاب وکیل تخصصی این است که در زمینه مربوطه وکیل تجربه و تخصص بیشتری دارد و با توجه به تسلطی که بر قوانین و رویه قضایی و محاکم دادگاه دارد، سریعتر و راحت تر می توانند موضوعات تخصصی را پیگیری کنند.

اختیارات وکیل

وکیل باید برای انجام امور موکل خود، مصلحت موکل را در نظر گیرد و از حدود اختیارات خود تجاوز نکند، حتی اگر پرونده ای بیش از یک وکیل داشت، هیچ کدام از وکلا نمی توانند بدون اجازه یا اطلاع دیگری اقدام به کاری کنند‌.

وکیل آنلاین

با وجود فضای مجازی و بنابر شرایط اقتصادی، چت رایگان با وکیل آنلاین جزء خدماتی است که ما برای شما فراهم کرده ایم تا به راحتی بتوانید با هزینه کمتر با مشاورین حقوقی و وکلای مجرب و متخصص ما ارتباط برقرار کنید و سوالات حقوقی رو با آن ها در میان بگذارید و در کوتاهترین زمان ممکن جواب دریافت کنید. در ضمن به راحتی می توانید با جستجوی وکیل براساس نام اقدام به جستجوی وکیل مدنظر خود کنید. از مزایای خدمات آنلاین نسبت به مشاور تلفنی امکان ارسال مدارک هست.

مشاوره وکیل تلفنی رایگان ۲۴ ساعته

وکلای متخصص و مجرب مجموعه ما ، ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره ­ای به شما عزیزان می باشد و شما می ­توانید راجع به موضوع ویژه حقوقی پرونده خود، به صورت تخصصی از وکلای متبحر، مشاوره تلفنی دریافت نمایید.

مشاور حقوقی

افرادی که دارای مدرک دانشگاهی حقوق می باشند و می توانند در زمینه های مختلف حقوقی و قضایی مشاوره و تا حد ممکن راهنمایی های لازم را به افراد ارائه دهند، مشاورین حقوقی معمولا به صورت حضوری در دفاتر مربوطه فعالیت می کنند و علاوه بر آن ممکن است افرادی که وقت مراجعه حضوری نداشته باشند، می توانند به صورت آنلاین از طریق فضای مجازی و پیامرسان ها ارتباط برقرار کنند و مشاوره و راهنمایی لازم را دریافت نمایند.

زمینه های فعالیت مشاور حقوقی

  • مشاور حقوقی شرکت ها

در زمینه های مختلف حقوقی نظیر امور انعقاد قراردادها، نوشتن و تنظیم صورت جلسه، دعوت سهامداران و… نیز می توانند به شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی کمک شایانی کنند، در واقع  مدیران شرکت ها، سازمان ها و افرادی که با امور حقوقی بسیار در ارتباط هستند، با کمک مشاوره حقوقی می توانند تصمیمات درست تر و قانونی تر بگیرند.

با توجه به گستردگی قوانین و مقررات و گاهی عدم آگاهی حقوقی برخی صاحبان و مدیران کسب و کار خسارات زیادی را برای شرکت یا سازمان به بار می آورد، از این رو برای این حل این مساله می توان بخشی از سازمان را به خدمات مشاوره و حقوقی سازمان توسط یک مشاور حقوقی کاربلد اختصاص داد.

  • مشاور حقوقی ملکی

در زمان خرید و فروش ملک، تنظیم قرارداد بین فروشنده و خریدار، ثبت اسناد املاک مسائل و مشکلاتی بین افراد ایجاد می شود که برای حل آن ها نیازمند مشاور حقوقی می باشند تا به طور کامل بر قوانین آن آگاه بوده و بتواند مشکلات ایجاد شده را حل کند.

  • مشاور حقوقی خانواده

در زمینه طلاق و پرداخت مهریه و نفقه، حضانت فرزندان و والدین قوانینی وضع شده است که مشاور حقوقی بستگی به موقعیت که می تواند مشاوره حقوقی حضوری و یا گاهی مشاوره حقوقی تلفنی و یا آنلاین باشد، در واقع به افراد راه حل های قانونی را ارائه می دهند تا افراد سریعتر و راحت تر به حقوق خود دست یابند.

سوالات رایج

  • ️ تفاوت وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی؟

به طور کلی هر وکیل می تواند مشاور حقوقی باشد، ولی هر مشاور حقوقی وکیل نیست.

افرادی که مدرک دانشگاهی حقوق را دریافت می کنند می توانند در زمینه های حقوقی به عنوان مشاور فعالیت کنند ولی بعد از دریافت مدرک حقوق و شرکت در آزمون وکالت و کسب نمره قبولی فرد می تواند پس از گذراندن دوره کارآموزی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری فعالیت کند. تفاوت دیگر وکیل و مشاور حقوقی در اخذ مجوزهای خاص از کانون وکلا می باشد و وکالت انواع مختلفی دارد: وکیل تسخیری، وکیل اتفاقی و معاضدتی

 

  • دسته بندی فعالیت مشاوران حقوقی به چه صورت است؟

به طور کلی مشاوره حقوقی به سه دسته تقسیم می شود شامل: امور قراردادها، امور دعاوی و امور پژوهشی که ما در موسسه …. تخصص مشاورین حقوقی خود را به صورت زیر دسته بندی کرده ایم:

امور خانواده، حوزه جرایم کیفری، مشاوره در امور قرادادی و تجاری، امور حقوقی املاک و اراضی

 

  • در ابتدا برای اقدامات حقوقی خود از وکیل یا مشاور حقوقی کمک بگیریم؟

بهتر است قبل از هر اقدام حقوقی از وکیل مشاوره دریافت کنید، این کار باعث می شود بر اقدامات حقوقی در آینده تمرکز و آگاهی بیشتری داشته باشید. زیرا گاهی با مشاور متوجه می شوید به وکیل نیاز ندارید یا مثلا گاهی وقت خود را برای یک پرونده بی نتیجه تلف کردید.

 

  • ️ بیشترین فعالیت و وظایف مشاوران حقوقی به چه صورت هست؟

مشاوران حقوقی بر خلاف وکلا نیاز به اخذ مجوز و گذراندن دوره خاصی ندارند و تنها کافیست نسبت به قوانین اطلاعات و دانش کافی داشته باشند می توانند در ادارات، شرکت های حقوقی و سازمان ها حضور یابند و فعالیت کنند، در واقع این افراد وظیفه دارند تا در کنار مدیران و صاحبان کسب و کار باشند و آن ها را اتخاذ تصمیم درست تر و قانونی تر راهنمایی کنند. زیرا برخی شرکت ها به دلیل عدم آگاهی نسبت به قوانین کشور تصمیماتی میگیرند که ضررهای جبران ناپذیری را به بار می آورد که امروزه برای رفع این مشکل به جای استخدام وکیل معمولا یک یا چند مشاور حقوقی در شرکت استخدام می کنند.

 

  • زمینه های فعالیت مشاوره حقوقی تلفنی چیست؟

– حقوقی و خانواده

– کلاهبرداری

– اداره کار و دیوان عدالت اداری

– کیفری ( خیانت در امانت، فروش مال غیر و‌‌…)

– تنظیم قرارداد و دادخواست شکواییه

 

  • مزایای مشاوره حقوقی تلفنی رایگان چیست؟

با توجه به مشغله های امروزی افراد و کمبود وقت، نیازمند خدمات غیر حضوری همچون مشاور تلفنی یا مشاور آنلاین می باشند، از این رو شما می توانید سوالات حقوقی خود را بدون نیاز صرف وقت و هزینه زیاد با متخصصین ما در میان بگذارید.

.

 

وظیفه ی وکیل پایه یک دادگستری چیست؟

وکیل پایه یک دادگستری پس از گذراندن دوره ی وکالت فعالیت خود را آغاز می کند و می تواند یک زمینه ی تخصصی برای فعالیت های خود انتخاب کند و در آن حیطه کار خود را آغاز نماید.

انواع زمینه های تخصصی که این افراد می توانند یکی از آن ها را انتخاب کنند شامل وکیل خانواده، وکیل ملکی، وکیل ثبتی و وکیل کیفری می باشد و گاهی برخی از این وکیل ها حیطه های بسیار تخصصی تری مانند کلاهبرداری، پولشویی و یا وکالت قتل را بر عهده می گیرند.

وکیل پایه یک دادگستری پس از انتخاب تخصص خود فعالیت خود را آغاز می کنند و باید تمام تلاش خود را به کار گرفته و بکوشند تا بتوانند بسیار دلسوزانه حقوق موکل خود را بگیرند و اجازه ی ضایع شدن حق او را نمی دهند و این فرد می تواند در هر نقطه ای از کشور خود فعالیت کند و وکالت افراد مختلف را بر عهده بگیرد.

مشاور حقوقی کیست؟

به افرادی که دارای مدرک دانشگاهی در رشته ی حقوق هستند و در زمینه های مختلف حقوقی به افراد و شرکت ها مشاوره می دهند، مشاور حقوقی می گویند و این افراد در تلاش هستند تا بتوانند به کسانی که خواهان مشاوره در زمینه های مختلف قضایی و حقوقی هستند، مشاوره بدهند و تا حد ممکن آن ها را راهنمایی نمایند.

مشاور حقوقی به صورت حضوری و در دفاتر مربوطه فعالیت می کنند و علاوه بر آن افرادی که وقت کافی برای مراجعه ی حضوری نداشته باشند می توانند به صورت تلفنی و حتی آنلاین و از طریق پبام رسان ها با مشاور حقوقی ارتباط برقرار کرده و مشاوره ی لازم را دریافت نمایند.

 

مشاور حقوقی در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟

مشاور حقوقی با توجه به دانشی که دارد می تواند در زمینه های مختلفی فعالیت کرده و به افراد مشاوره بدهد که در ادامه با برخی از فعالیت های آن آشنا می شویم.

شرکت های مختلف برای برقراری ارتباط با دیگر شرکت ها و قرارداد های متفاوتی را نوشته و امضاء می کنند که در هنگام انعقاد آن ها به دانش حقوقی نیاز است و از همین رو معمولا اکثر شرکت ها دارای مشاور حقوقی هستند تا در هنگام عقد قرارداد ها متضرر نشوند و بتوانند تمام حقوق خود را از شرکت مقابل دریافت نمایند.

معمولا مشاور حقوقی به عنوان یک عضو دائمی و کارمند در شرکت فعالیت می کند و یک بخش حقوقی در را ایجاد می کند تا بتواند تمام قرارداد ها را کاملا اصولی منعقد کرده و در زمینه های مختلف حقوقی به مدیران مشاوره دهد و به هیاُت مدیره کمک می کند تا هر قراردادی را امضاء نکند.

علاوه بر آن مشاور حقوقی افرادی که از طرف دادگاه کیفرخواست دریافت کرده اند را راهنمایی می کند تا بتوانند در دادگاه از حق خود دفاع کرده و راه هایی را به افراد ارائه می دهد تا بتوانند بی گناهی خود را در دادگاه به اثبات برسانند.

همان طور که می دانید امروزه افراد و یا شرکت های مختلف برای خرید بسیاری از مواد مورد نیاز خود از چک استفاده می کنند و به هنگام وصول چک، دریافت وجه نقد و یا به هنگام برگشت خوردن چک ها به مشاوره های حقوقی احتیاج دارند که این کار توسط مشاور حقوقی انجام می شود.

 

انواع مشاور حقوقی

مشاور حقوقی در زمینه هی مختلفی فعالیت دارد که در ادامه با برخی از آن ها بیش تر آشنا می شویم.

  • مشاور حقوقی ارث

بعد از فوت افراد، مسئله ی انحصار وراثت پیش می آید و املاک و اموال مربوط به فرد فوت شده طبق قوانین خاصی بین همسر و فرزندان او تقسیم می شود و از آن جایی که افراد علم و دانش کافی در این زمینه را ندارند، برای دریافت اطلاعات کافی و تقسیم اموال از مشاور حقوقی کمک می کیرند.

  • مشاور حقوقی خانواده

در خصوص طلاق همسران از یکدیگر، پرداخت مهریه و نفقه، حضانت فرزندان و ملاقات آن ها با والدین قوانینی وضع شده است که مشاور حقوقی می تواند به افراد کمک کند تا بتوانند حق و حقوق خود را دریافت کنند و راه های قانونی به افراد ارائه می دهد تا بتوانند تمام حقوق خود را به دست آورند.

  • مشاور حقوقی ملکی

به هنگام خرید و فروش ملک، عقد قرارداد بین خریدار و فروشنده، هنگام ثبت سند املاک مسائل و مشکلاتی بین افراد ایجاد می شود که برای حل آن ها قوانین خاصی وضع شده است که مشاور حقوقی به طور کامل از آن ها آگاه بوده و به افراد کمک می کند تا مشکلات ایجاد شده را حل کرده و املاک به درستی انتقال یابند.

 

  • مشاور حقوقی شرکت ها

برگزاری مجمع های سالیانه، دعوت سهامداران به شرکت، نوشتن صورت جلسه ها، انعقاد قرارداد های مربوط به استخدام نیرو ها و یا قرارداد با دیگر شرکت ها برخی از فعالیت هایی هستند که مشاور حقوقی در شرکت ها انجام می دهد.

تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با مشاور حقوقی

وکیل پایه یک دادگستری به افرادی اطلاق می گردد که علاوه بر گذراندن دانشگاه و دریافت مدرک دانشگاهی، در آزمون وکلا شرکت کرده و پس از دریافت نمره ی قبولی و گذراندن دوره ی کارآموزی فعالیت خود را آغاز می کنند و اما مشاور حقوقی تنها مدرک دانشگاهی داشته و در زمینه ی فعالیت خود از اطلاعات حقوقی زیادی بهره مند می باشد.

افرادی که به عنوان مشاور حقوقی فعالیت می کنند نمی توانند وکالت افراد مختلف در سراسر کشور را بر عهده بگیرند و این در حالی است که وکیل پایه یک دادگستری به راحتی می تواند موکلی از نقاط مختلف کشور را انتخاب کرده و کار های لازم را برای او انجام دهد