اختلالات جنسیروابط عاطفی و ازدواج

درمان زود انزالی در ۶ هفته + فایل صوتی

زود انزالی یا انزال زودرس زمانی اتفاق می افتد که مرد حین رابطه ی جنسی، زودتر از زمانی که او یا همسرش انتظار دارند، به انزال می رسد. انزال زودرس یک اختلال جنسی رایج است. طبق آمار، از هر ۳ مرد یک نفر گاهی این مشکل را تجربه می کند.

اگر موارد زیر را تجربه می کنید، ممکن است شما اختلال زود انزالی داشته باشید

  • همیشه یا تقریبا همیشه در کمتر از یک دقیقه پس از دخول ارضاء می شوید.
  • هیچ وقت یا تقریبا هیچ وقت قادر نیستید انزال را هنگام رابطه ی جنسی به تاخیر بیاندازید.
  • احساس ناامیدی و ترس می کنید و به همین دلیل از رابطه ی جنسی اجتناب می کنید.

البته اگر گهگاه بالا  را تجربه می کنید مشکل انزال زودرس ندارید.

عوامل زیستی و روانی می توانند در این اختلال نقش داشته باشند. اگرچه بسیاری از مردان از صحبت کردن درمورد این مشکل خجالت می کشند، زود انزالی یک اختلال رایج و قابل درمان است.

علایم انزال زودرس

نشانه ی اصلی زود انزالی، ناتوانی در به تعویق انداختن انزال برای بیش از یک دقیقه پس از نزدیکی است. اگرچه این مشکل ممکن است در تمام تحریکات جنسی، از جمله خود ارضایی، بروز پیدا کند.

اختلال زود انزالی را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

  • اولیه یا مادام العمر: در این نوع فرد همیشه و در همه روابط جنسی خود این مشکل را داشته است.
  • ثانویه یا اکتسابی: این نوع از انزال زودرس زمانی رخ می دهد که شما تجربه ی روابط جنسی بدون مشکل را در گذشته داشته اید.

بسیاری از مردان فکر می کنند که نشانه های این اختلال را دارند اما نشانه هایشان در سطح شاخص های تشخیصی اختلال انزال زودرس نیست. برخی از مردان و شریک جنسی آنها انتظار دارند انزال دیرتر از حالت طبیعی رخ دهد و به همین دلیل فکر می کنند مشکل انزال زودرس دارند.

علل زود انزالی

علت دقیق انزال زودرس مشخص نیست. قبلا تصور می شد که دلیل آن فقط عوامل روانی است، اما امروزه سکس تراپیست ها می دانند که مجموعه ای از عوامل جسمی و روانی منجر به ایجاد این اختلال می شوند.

علل روانی زود انزالی

عوامل روانی ای که ممکن است در این اختلال موثر باشند:

  • تجربیات جنسی گذشته
  • سو استفاده جنسی
  • تصویر بدنی ضعیف
  • افسردگی
  • نگرانی درمورد زود انزالی
  • احساس گناه که تمایل شما برای تمام کردن رابطه جنسی را بیشتر کند

عواملی دیگری که ممکن است موثر باشند شامل:

اختلال نعوظ: مردانی که درمورد رسیدن به نعوظ و حفظ آن در رابطه ی جنسی نگران هستند ممکن است انزال زودرس انزالی داشته باشند.

اضطراب: بسیاری از مردانی که مشکل انزال زودرس دارند، با اضطراب درمورد رابطه ی جنسی و یا مسائل دیگر درگیر هستند.

مشکلات رابطه: اگر در روابط عاطفی رضایت بخش دیگری، قادر به برقراری رابطه ی جنسی بدون مشکل انزال زودرس بوده اید، ممکن است مشکلات عاطفی رابطه ی کنونی منجر به بروز نشانه های زود انزالی در شما شده باشد.

علل زیستی انزال زودرس

عوامل زیستی متعددی می توانند منجر به انزال زودرس شوند

  • سطح غیر عادی هورمون ها
  • سطح غیر عادی انتقال دهنده های عصبی در مغز
  • التهاب و عفونت پروستات یا مجاری ادرار
  • ژنتیک

عوامل خطر

عوامل متعددی می توانند خطر ابتلا به این اختلال را افزایش دهند:

اختلال نعوظ: اگر گاهی و یا همیشه اختلال نعوظ را تجربه می کنید، به احتمال بیشتری در معرض ابتلا به اختلال زود انزالی هستید. ترس از دست دادن نعوظ ممکن است باعث شود به صورت آگاهانه یا ناخودآگاه برای تمام شدن رابطه جنسی عجله کنید.

استرس: آشفتگی ذهنی مربوط به هربخشی از زندگی می تواند با کاهش توانایی شما در آرام بودن و تمرکز بر رابطه ی جنسی، در زود انزالی نقش داشته باشد.

عوارض زود انزالی

انزال زودرس می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی در زندگی شخصی شما شود

استرس و مشکلات رابطه: یکی از عوارض رایج انزال زودرس استرس رابطه است.

مشکلات باروری: اگر انزال داخل واژن رخ ندهد، زود انزالی زوج را با مشکلات باروری مواجه خواهد کرد.

درمان زود انزالی

روش های مختلفی برای درمان زود انزالی وجود دارد. که سکس تراپیست با بررسی شرایط شما یک یا چند روش درمانی را به شما پیشنهاد می کند. درمان های رایج موجود برای انزال زودرس شامل تکنیک های رفتاری ، بی حسی موضعی، دارو درمانی و روان درمانی است.

تحقیقات نشان می دهد در اکثر افراد ترکیب دارو درمانی و تکنیک های رفتاری موثرترین روش برای درمان انزال زودرس هستند. اما در شرایط خاص که علل روانشناختی و ناخودآگاه وجود داشته باشد روان درمانی باید انجام شود.

تکنیک های رفتاری درمان زود انزالی

یکی از اقدامات ساده برای درمان زود انزالی انجام خود ارضایی، یک یا دو ساعت قبل از رابطه ی جنسی است. انجام این کار باعث می شود بتوانید در حین رابطه انزال را به تعویق بیاندازید.

راه حل ساده دیگر داشتن رابطه جنسی بدون دخول است. رابطه جنسی بدون دخول فشار روانی انزال زودرس را در شما کم می کند.

داروهای زود انزالی

بی حس کننده های موضعی

کرم ها و اسپری های بی حس کننده حاوی مواد بی حس کننده ای مثل بنزوکایین و لیدوکایین و پریلکایین هستند. این مواد میزان حساسیت آلت تناسلی را کمتر می کنند. معمولا بهتر است ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل از رابطه ی جنسی از آنها استفاده شود. میزان استفاده هم با توجه به افراد مختلف متفاوت است و با چند بار سعی و خطا می توانید میزان مناسب استفاده را تشخیص دهید.

البته برخی از افراد معتقدند استفاده از بی حس کننده های موضعی میزان لذت جنسی را کاهش می دهد.

داروهای خوراکی برای درمان زود انزالی

داروهای زیادی می توانند ارگاسم را عقب بیاندازند. اگر چه هیچ کدام از این دارو ها توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید نشده اند، اما برخی از آن ها با این هدف تجویز می شوند. مثلا دارو های ضد افسردگی و برخی از مسکن ها می توانند انزال را به تاخیر بیاندازند.

ضد افسردگی ها: تاخیر در ارگاسم و گاهی دیر انزالی از عوارض جانبی برخی داروهای ضد افسردگی است . به همین دلیل مهارکننده های بازجذب سرتونین (SSRIs ) مثل سیتالوپرام (لکزاپرو)، سرترالین (زولف)، پارکستین (پاکسیل) یا فلوکستین (سارافم) برای درمان زود انزالی مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی از تحقیقات نشان می دهد ظاهرا پاروکستین از سایر داروها موثرتر هستند. معمولا برای تاثیر گذاری این دارو ۱ تا ۱۰ روز زمان نیاز است. اما شاید پیش از شروع تاثیر گذاری کامل، به ۲ الی ۳ هفته مصرف نیاز داشته باشید.

اگر داروهای مهارکننده ی بازجذب سرتونین نتیجه بخش نباشند، ممکن است پزشک شما داروی ضد افسردگی دیگری به نام آنافرانی را تجویز کند. البته داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی از جمله حالت تهوع، تعریق، سرگیجه و کاهش انرژی جنسی هم در برخی از افراد ایجاد کند.

مسکن ها: ترامادول معمولا برای تسکین درد تجویز می شود. تاخیر در انزال یکی از عوارض جانبی این دارو است. عوارض جانبی آ« ممکن است شامل تهوع، سردرد، خواب آلودگی و سرگیجه باشد.

مهار کننده ی فسفو دی استراز۵ : برخی از داروهایی که برای درمان اختلال نعوظ به کار برده می شوند مثل وایگرا، سیالیس (تادالافیل) و واردنافیل (لویترا، استاکسین) نیز ممکن است در درمان زود انزالی موثر باشند. ممکن است این داروها در صورت مصرف در کنار SSRI ها تاثیر گذاری بیشتری داشته باشند.

مشاوره و روان درمانی

اگر دلیل زود انزالی شما تجربیات و آسیب های گذشته باشد دکتر روانشناس می تواند به شما در حل این مشکلات کمک کند. این جلسات می تواند به شما در کاهش استرس و رسیدن به عملکرد بهتر کمک کند. معمولا مشاوره زمانی که به همراه درمان دارویی مورد استفاده واقع شود موثرتر است.

گاهی انزال زودرس می تواند روی عزت نفس و رابطه شما همسرتان اثرگذار باشد که در این شرایط روان درمانی و زوج درمانی می تواند موثر باشد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴۰ رای
منابع
1234
دکمه بازگشت به بالا