خواص خوراکی هادپارتمان تغذیه

خواص قهوه : ۹ خاصیت اثبات شده علمی

قهوه به نوشیدنی انرژی بخش معروف است، اما خواص قهوه فراتر از افزایش دادن انرژی به شما می باشد. چند فنجان قهوه در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ و افسردگی را کاهش داده، به تعدیل وزن کمک کرده و همچنین زندگی طولانی تری را برای شما به ارمغان بیاورد. فقط باید این نکته را به خاطر بسپارید که متخصصان توصیه می کنند در صورت بارداری یا شیردهی، باید مصرف کافئین را محدود کنید.

قهوه به دلیل توانایی در افزایش سطح انرژی و تمرکز به عنوان یک نوشیدنی محبوب شناخته شده است.

در واقع، تعداد زیادی از مردم حتماً باید بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب یک فنجان قهوه بنوشند تا بتوانند روز خوبی را آغاز کنند.

قهوه علاوه بر انرژی زا بودن، فهرست بلند بالایی از خواص دیگر نیز دارد، بنابراین دلایل بیشتری برای نوشیدن آن خواهید داشت.

در این مقاله از دپارتمان تغذیه مجله سلامت دکتر بهشتیان بطور نسبتاً دقیقی به ۹ مورد از برترین فواید قهوه می پردازد:

۱. افزایش دهنده ی سطح انرژی

قهوه حاوی کافئین است، ماده ای که به دلیل توانایی در مبارزه با خستگی و افزایش سطح انرژی، به عنوان محرک سیستم عصبی مرکزی شناخته شده است؛ به دلیل مسدود کردن گیرنده های یک انتقال دهنده عصبی به نام آدنوزین که موجب افزایش سطح سایر انتقال دهنده های عصبی در مغز شده و سطح انرژی را تنظیم می کند، این پروسه موجب ترشح هورمون دوپامین می گردد که موجب ایجاد حس لذت و پاداش می شود.

یک تحقیق کوچک نشان داده است که مصرف کافئین طی دوچرخه سواری تا ۱۲ درصد خستگی را به تعویق می اندازد و به طور قابل توجهی سطح خستگی ذهنی شرکت کنندگان را کاهش می دهد (+).

براساس یافته‌های تحقیق مشابه دیگری نیز مصرف کافئین قبل از بازی و در طول بازی گلف باعث بهبود عملکرد بازیکنان، افزایش سطح انرژی فکری و ذهنی آن ها و کاهش احساس خستگی شرکت کنندگان شده است.

۲. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ از خواص قهوه 

برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم قهوه می تواند با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در طولانی مدت همراه باشد(+).

در واقع، یک بررسی اجمالی از ۳۰ مطالعه در این رابطه نشان داده است که مصرف هر یک فنجان قهوه در روز تا ۶ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. به نظر می رسد که این تاثیر به دلیل توانایی قهوه در حفظ عملکرد سلول‌های بتا در لوزالمعده می باشد که مسئول تولید انسولین برای تنظیم سطح قند خون هستند (+).

بعلاوه، قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند بر حساسیت انسولین، التهاب و سوخت و ساز بدن تأثیر بگذارد؛ تمام موارد ذکر شده در ایجاد دیابت نوع ۲ نقش دارند که نوشیدن قهوه موجب تعدیل آن ها می شود (+).

۳. حفظ سلامت مغز از دیگر خواص قهوه

اگرچه تحقیقات مختلف نتایج متفاوتی را نشان داده اند، برخی مطالعات نشان می دهند که قهوه به محافظت در برابر ابتلا به برخی اختلالات عصبی از جمله بیماری های آلزایمر و پارکینسون کمک می کند.

بر اساس مروری بر ۱۳ مقاله تحقیقی، افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می‌کنند، به طور قابل  ‌توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون قرار دارند. علاوه بر این، مصرف کافئین می تواند در کند کردن پیشرفت بیماری پارکینسون نیز موثر باشد (+).

همچنین بررسی ۱۱ تحقیق دیگر که بر روی بیش از ۲۹۰۰۰ نفر انجام شده بود، نشان داد که هرچه افراد بیشتر قهوه مصرف کنند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها کاهش بیشتری می یابد (+).

بعلاوه، چندین مطالعه دیگر نشان داده‌اند که مصرف قهوه به میزان متوسط ​​می‌تواند با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط باشد (+).

۴. افزایش توانایی کنترل وزن

بر اساس برخی تحقیقات، قهوه می تواند بر دو فاکتور مفید در کنترل وزن تاثیر گذاشته، میزان ذخیره چربی را تغییر داده و موجب حفظ سلامت روده گردد. به عنوان مثال، بررسی ۱۲ مطالعه در این رابطه نشان داده است که افزایش مصرف قهوه می تواند موجب کاهش چربی بدن، به ویژه در مردان شود (+).

بر اساس نتایج مطالعه ی دیگری، افزایش مصرف قهوه موجب کاهش چربی بدن زنان بوده است (+).

همچنین در تحقیق دیگری بر روی دو گروه از افراد که ضمن درخواست انجام یکسری فعالیت های بدنی، از یک گروه خواسته شد یک تا دو فنجان قهوه بنوشند و از گروه دیگر خواسته شد کمتر از یک فنجان بنوشند، نتایج تحقیق به این صورت بود که در آن دسته از افرادی که در روز یک تا دو فنجان قهوه نوشیده بودند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه نوشیدند، سطح فعالیت بدنی توصیه ‌شده ۱۷ درصد بیشتر بود. نکته مهم این است که سطوح بالای فعالیت بدنی می تواند به بهبود کنترل وزن کمک کند (+).

۵. پایین آوردن خطر ابتلا به افسردگی از دیگر خواص قهوه

برخی از مطالعات نشان داده اند که یکی از خواص قهوه برای سلامت روان کاهش خطر ابتلا به افسردگی است.

بر اساس یک بررسی از هفت مطالعه ی تحقیقاتی، مصرف هر یک فنجان قهوه در روز می تواند با ۸ درصد کاهش خطر ابتلا به افسردگی در ارتباط باشد (+).

مطالعه دیگری نشان داده است که نوشیدن حداقل چهار فنجان قهوه در روز در مقایسه با نوشیدن تنها یک فنجان به میزان قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به افسردگی همراه است (+).

علاوه بر این، مطالعه ای بر روی بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر نشان داد که نوشیدن قهوه با کاهش خطر اقدام به خودکشی نیز مرتبط می باشد (+).

خواص-قهوه

۶. حفاظت در برابر بیماری های مربوط به کبد

جالب است بدانید چندین مطالعه نشان می دهند که قهوه می تواند در حفظ سلامت کبد موثر بوده و در برابر بیماری ها از آن محافظت کند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه در روز منجر به کاهش میزان زخم و سرطان کبد در افراد مبتلا به بیماری های کبدی می گردد (+).

تحقیقات دیگری نشان می دهد که هر چه افراد بیشتر قهوه بنوشند، مرگ ناشی از بیماری های مزمن کبدی کمتر دیده می شود. نوشیدن یک فنجان قهوه در روز مرگ ناشی از بیماری های مزمن کبدی را ۱۵ درصد کاهش می دهد، در حالی که نوشیدن چهار فنجان در روز مقدار این خطر را تا ۷۱ درصد پایین می آورد (+).

مطالعه دیگری نشان داده است که مصرف قهوه با کاهش خشکی کبد مرتبط است، این مشکل معیاری است که متخصصان برای ارزیابی فیبروز و تشکیل بافت اسکار (زخم) در کبد از آن استفاده می کنند (+).

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳۱۸ رای
منابع
12
guest
6 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرتضی
مرتضی
4 ماه قبل

متهم با مطالعاتی که داشتم این مطالب را مورد قهوه کاملاً صحت دارد

ناشناس
ناشناس
5 ماه قبل

باعرض سلام
هرچیزی به اندازه خوبه
قهوه یه بار اون هم ساعت ۹ تا ۱۰ صبح خوبه زیادیش خوب نیست
زیادیش خوب نیست

رضا اهواز
رضا اهواز
5 ماه قبل

صبح رو باقهوه شروع کن

محمد رضا
محمد رضا
6 ماه قبل

سلام ممنون ازمطالب خوبتون. همه مواردیکه ذکرنمودیدبامطالعاتی که بنده درخصوص قهوه داشتم کاملامطابقت داشت.ممنون ازشما

علیخان
علیخان
پاسخ به  محمد رضا
6 ماه قبل

آخرش ما نفهمیدیم حرف کی رو باور کنیم

Mehti
Mehti
6 ماه قبل

قهوه خیلی خوبه

دکمه بازگشت به بالا