توسعه فردی و کوچینگ

۵ نشانه اهمال کاری ناشی از اضطراب

اضطراب و اهمال کاری دو مشکلی هستند که با یکدیگر رابطه تنگاتنگی دارند.  زمانی که برای انجام کاری اضطراب داشته باشیم، معمولاً آن را به تعویق می اندازیم. گاهی اوقات خودِ فرد از اضطراب خود آگاه است و کاملا می داند چرا کار مهمی مثل آزمون رانندگی یا ملاقات با مدیر خود را به تعویق می اندازد. اما گاهی موضوع به همین سادگی ها هم نیست و فرد از اضطراب خود و دلیل اهمال کاری اش آگاه نیست. حالا از کجا بفهمیم  که آیا دلیل نادیده گرفتن و به تعویق انداختن انجام یک مسئولیت مهم اضطراب ماست؟

در ادامه این مطلب از دپارتمان توسعه فردی و کوچینگ مجله دکتر بهشتیان به ۵ مورد از موقعیت هایی می پردازیم که اضطراب دلیل اصلی فرار ما از انجام کارهایمان هستند.

۱. اگر دیگران را برای انجام ندادن کاری که بر عهده شماست سرزنش می کنید.

اضطراب می تواند به شکل های مختلفی خود را بروز دهد. گاهی اوقات وقتی اضطراب فرد بالا می رود ممکن است پدر و مادر، همسر یا همکارانش را برای انجام نشدن آن کار سرزنش کند. البته که ممکن است گاهی دلیل انجام نشدن کاری عدم همکاری دیگران باشد، اما تمرکز بر نقش دیگران، فرد را از مسئولیت اصلی که همانا انجام دادن کار است، منحرف می کند و اجازه پیدا کردن راه های دیگر برای حل مشکل یا انجام کار را نمی دهد. در چنین موقعیت هایی سعی کنید بعد از یادآوری کم کاری های دیگران و تذکر به آنها، به اضطراب پنهان پشت این رفتار آگاه شوید. تنها در این صورت است که ذهن شما بر روی انجام کار تمرکز خواهد کرد و به دنبال راه های جایگزین برای حل مشکل خواهد گشت.

۲. وقتی کاری را که تاکنون همواره در آن موفق بوده اید به تعویق می اندازید.

طبیعی است که گاهی افراد برای انجام دادن کاری که در آن تخصص دارند دچار استرس شوند، مخصوصاً اگر مدت زمان زیادی از آخرین باری که از آن مهارت یا تخصص خود استفاده کرده اند گذشته باشد. دلیل این اضطراب می تواند این باشد که انتظارات دیگران از آنها به دلیل تخصص یا مهارتشان بیشتر است و معیارهای ارزیابی نتیجه کارشان سخت گیرانه تر خواهد بود. در چنین شرایطی، با تأکید بر نقاط قوت و یادآوری مراحل انجام کار وموفقیت های قبلی می توان از میزان اضطراب کاسته و بر روی انجام کار تمرکز کرد.

۳. وقتی که به دلیل درگیری با جنبه کوچک و ساده ای از کار، روند کل کار شما تحت تاثیر قرار می گیرد.

گاهی کلیت یک کار برای شما اضطراب آور نیست، اما جنبه کوچکی از کار مثل یک تماس تلفنی شما را دچار اضطراب می کند. در چنین موقعیت هایی به خودتان یادآوری کنید که شما برای مثال فقط با ده درصد از یک کار مشکل دارید و دچار اضطراب می شوید و انجام بخش عمده ای از کار برای شما سخت نیست. به این ترتیب احساس قدرت بیشتری خواهید کرد و برای انجام ادامه کار انگیزه بیشتری خواهید داشت.

۴. زمانی که مقاومت شدیدی برای انجام یک کار احساس می کنید.

پیشتر گفتیم که اضطراب خود را پشت احساسات دیگر مخفی می کند. برای مثال ممکن است به دلیل اضطراب ناشی از انجام دادن یک کار، نسبت به اطرافیان خود خشمگین باشید و با عصبانی شدن و سرزنش آنها احساسات خود را دهید. گاهی این احساس مقاومت شدید یا احساس تنفر از انجام کاری می تواند به دلیل اضطراب پنهان در پشت آن باشد. گاهی ممکن است از اینکه کاری از نظر شما وقت تلف کنی است عصبانی شوید یا ممکن است برخی از مراحل انجام کار به نظر شما منطقی نیاید یا حتی ممکن است این احساس مقاومت برای شروع انجام یک کار به دلیل این باشد که خودتان را موظف به پیروی تمام و کمال از روندها و مراحل می دانید و هرگونه انحراف از این روند باعث ایجاد اضطراب در شما می شود.

۵. گاهی اضطراب خود را در لباس کمال گرایی نشان می دهد.

افراد مضطرب گاهی با کمالگرایی افراطی سعی در کاهش اضطراب خود دارند. برخی از اوقات با تبدیل کاری که می توان با صرف وقتی اندک و به روشی معقول به انجام رساند، به کاری طولانی، وقت گیر و با روش های سخت گیرانه، عملا انگیزه خود را برای شروع آن کار در نطفه خفه می کنیم. به عبارتی دیگر با سخت و پیچیده نشان دادن کار بهانه ای برای شروع نکردن آن خواهیم داشت. در واقع این خودِ فرد است که با تعریف استاندارهای سخت گیرانه و مراحل پیچیده برای انجام کار، خود را دچار اضطراب می کند و در نهایت از انجام دادن آن طفره می رود.

برای اینکه بتوانید از شدت اهمال کاری خود آگاه شوید می توانید آزمون سنجش اهمال کاری را انجام دهید و با پاسخ به ۳۵ سوال، میزان اهمال کاری خود را در  ۶ دسته مختلف اهمال کاری مشخص کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵۴ رای
منابع
12
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا