توسعه فردی و کوچینگ

۱۰ راهکار برای تقویت مغز و جلوگیری از آلزایمر

تقویت مغز دو قانون مشخص دارد تنوع و کنجکاوی . وقتی همه ی کارهایی که انجام می دهید به عادت تبدیل شود، زمان آن رسیده که تغییری در سبک زندگی خود ایجاد کنید. چالش های تازه و کنجکاوی درباره جهان اطراف می تواند مغز شما را در شرایط تمرینی قرار دهد و آن را تقویت کند.

در ادامه این مطلب از دپارتمان توسعه فردی و کوچینگ مجله دکتر بهشتیان با برخی از روش هایی که برای تقویت مغز مفید هستند. آشنا خواهید شد:

۱- اثر بازی فکری بر تقویت مغز

برنامه ها و بازی های فکری یکی از روش های موثر برای به چالش کشیدن مغز شما هستند. سودوکو، جدول ها و بازی های فکری، همه می توانند سرعت عملکرد مغز و حافظه ی شما را تقویت کنند. این بازی ها مبتنی بر منطق، مهارت های کلامی، ریاضی و غیره هستند.

اگر سعی کنید هر روز حتی برای دقایق کوتاه این بازی ها را انجام دهید فواید بلند مدت زیادی برای مغز شما خواهد داشت.

۲- اثر مدیتیشن بر تقویت مغز

مدیتیشن روزانه قطعا بهترین کاری ست که می توانید برای سلامت ذهن و بدنتان انجام دهید. مدیتیشن نه تنها شما را آرام می کند، بلکه مغزتان را نیز تمرین می دهد. با ایجاد شرایط ذهنی متفاوت، مغزتان را درگیر فعالیتی تازه و جالب می کنید و باعث تقویت آن می شوید.

۳- برای مغزتان غذا بخورید

مغزتان از شما می خواهد چربی های سالم بخورید. امگا ۳، مغز هایی مثل گردو، دانه هایی مثل تخم کتان و زیتون را دربرنامه غذایی خودتان بگنجانید. چربی اشباع شده ی کمتری مصرف کنید و اگر می توانید کلا از رژیم غذای تان حذف کنید.

۴- تعریف خاطرات گذشته حافظه را تقویت می کند.

خاطرات راهی برای به اشتراک گذاشتن لحظه ها هستند. تعریف کردن داستان های قدیمی و جدید خودتان، به گونه ای که جالب توجه و جذاب باشند، را تمرین کنید.

بیان خاطرات گذشته باعث تقویت مسیرهای عصبی آن خاطرات در مغز می شوند.

۵- تلویزیون را خاموش کنید

هر فرد به طور میانگین روزی ۴ ساعت تلوزیون تماشا می کند. مغز در برابر تلویزیون منفعل و گیرنده اطلاعات است و همین کار باعث تحلیل رفتن مغز شما می شود پس تا می توانید کمتر تلویزیون ببینید.

۶- ورزش را فراموش نکنید

شاید برای تان جالب باشد اما ورزش باعث بهبود عملکرد مغز شما می شود. با تمرینات ورزشی مغز شما مجبور است مهارت های جدیدی را یاد بگیرد. مهارت هایی مثل هماهنگی عضلات، تخمین فاصله، تعادل و …. هر چه فعالیت ها و ورزش های متنوع تری انجام دهید بیشتر باعث تقویت مغزتان می شوید.

۷- مطالعه کتاب های متنوع مغز را تقویت می کند.

اگر کتاب خوان نیستید اولین کاری که باید بکنید این است که میزان مطالعه خودتان را افزایش دهید. اگر هم کتاب خوان هستید، دست از خواندن موضوعات آشنا بردارید. اگر معمولا کتاب تاریخی می خوانید، یک رمان معاصر را امتحان کنید.

کتاب های با موضوعات متفاوتی را مطالعه کنید. کتاب های تاریخی، رمان، موفقیت ، روانشناسی و ….

مطالعه این کتاب ها نه تنها مغزتان را با تصور دوره های زمانی، فرهنگ ها و مردم متفاوت به چالش خواهد کشید بلکه به افزایش دانش شما هم کمک خواهد کرد.

۸- مهارت تازه ای باعث تقویت مغز می شود.

یاد گیری مهارت های جدید، نواحی مختلفی از مغز را به کار می گیرد. حافظه ی شما وارد بازی می شود، حرکت های جدیدی یاد می گیرید و با موضوعات به نحو متفاوتی برخورد خواهد کرد. یاد گرفتن آشپزی ، ساختن هواپیما با خلال دندان ، نواختن یک ساز و هرفعالیت تازه دیگر می تواند مغز شما را به چالش بکشد و آن را مجبور به فعالیت کند.

۹- تغییرات ساده در زندگی روزمره خود ایجاد کنید.

ما به انجام کار های روزمره عادت کرده ایم. سرگرمی هایی داریم که می توانیم ساعت ها با آن ها مشغول شویم. اما هر چه کاری بیشتر به عادت تبدیل شود، مغز ما کمتر برای انجام دادن آن درگیر خواهد شد.

برای اینکه به مغز خود کمک کنید تا جوان بماند، آن را به چالش بکشید. مسیر رفتن به فروشگاه را تغییر دهید، از دست مخالفتان برای باز کردن درها استفاده کنید. چنین فعالیت هایی باعث می شوند مغزتان از خواب عادت بیدار شود و کمی فعال تر شود.

۱۰- مغز خود را آموزش دهید.

دوره های آموزشی مشخصی برای تقویت مغز وجود دارد که در صورت تمایل می توانید در آنها شرکت کنید. معمولا این برنامه ها روی سه عملکرد مغز کار می کنند: حافظه ، تصویر سازی ذهنی و استدلال.

می توانید به جای شرکت در این برنامه ها خودتان سعی کنید هر روز یکی از این مهارت ها را تمرین کنید.

خلاصه و جمع بندی

روش هایی که در این مقاله برای تقویت مغز معرفی کردم را می توان برای همه گروه های سنی به کار برد. در هر مقطع سنی که باشید انجام روش های فوق باعث ایجاد مسیرهای عصبی متفاوت و در نتیجه بهبود عملکرد مغز شما خواهد شد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۴۲ رای
منبع
curebraindiseasepoppylifecarerockingmentalhealth

دکتر محمد بهشتیان

دکتر محمد بهشتیان روانشناس، روان درمانگر ، پژوهشگر ، مدرس، هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی، عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روان پویشی و انجمن هیپنوتراپی آمریکا است. حدودا ۲ دهه است که در رویکردهای مختلف روان درمانی (روانپویشی، طرحواره درمانی، هیپنوتیزم درمانی و…) مشغول تدریس، تربیت روان درمانگر و مشاوره است. تربیت بیش از 1000 روان درمانگر، چاپ بیش از 40 عنوان کتاب، ثبت چندین نوآوری پژوهشی (از جمله دستگاه BWS ویژه هیپنوتیزم سریع) ، چاپ ده ها مقاله علمی پژوهشی، اجرای چندین طرح تحقیقاتی کشوری، برگزرای صدها کارگاه های تخصصی و عمومی؛ بخشی از فعالیت علمی اوست.
guest
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد
محمد
3 ماه قبل

کم بود

ضیا
ضیا
1 سال قبل

سلام استاد عزیز
بسیار عالی و مفید است.

دکمه بازگشت به بالا