تعداد انجام
۵۲۶۳
تعداد سئوالات
۸ سئوال
زمان مورد نیاز
۵دقیقه
رده سنی
بزرگسالان
انسانها برای خودشکوفایی، یک نیاز هشیار دارند و یم خواهند به کسی تبدیل شوند که می توانند باشند. چون انسانها منحصر به فرد هستند از این رو باید مسیرهای منحصر به فردی را نیز برای خودشکوفایی جستجو کنند. خودشکوفایی نیاز به خطر کردن دارد؛ بسیاری از انسانها با موضوعات آشنا احساس راحتی بیشتری می کنند. اما کسانی که نمایلات خودشکوفایی دارند، در می یابند که پیروی از روش های یکنواخت و امتحان پس داده، زندگی آنها را در جهت یکنواختی و پیش پاافتادگی پیش می برد.
۹ ویژگی افراد خودشکوفا
بر اساس علم روانشناسی، خودشکوفایی زمانی حاصل می شود که انسان بتواند به اوج توانمندی های خود دست پیدا کند. خودشکوفایی یک مورد استثنائی است که برای همه صدق نمی کند چرا که اکثر افراد تنها به دنبال رفع نیازهای مبرم و اولیه خود هستند.
سلسله مراتب نیازهای مازلو
آبراهام مازلو در نظریه هرم سلسلهمراتب نیازها بیان می کند که انسان برای رفع نیازهایش به یک سلسله مراتب منظم نیاز دارد. این هرم از اساسی ترین نیازها تا پیشرفته ترین طبقه بندی شده است. پایینترین سطح هرم از اساسیترین نیازها تشکیل شده است، و پیچیدهترین نیازها در بالای هرم قرار دارند. طبق این نظریه، هدف نهایی رسیدن به (سطح پنج) سلسله مراتب یعنی خودشکوفایی است.
افراد خودشکوفا چه ویژگی هایی دارند؟
۱ تجربه اوج در افراد خودشکوفا
افراد خودشکوفا اکثر اوقات تجربه های متعالی و اوجی دارند. مازلو بیان می کند که تجربه اوج شامل موارد زیر است:
«احساس باز شدن افق های بی حد و حصر به روی دید، احساس قدرتمندتر بودن و در عین حال احساس درماندگی بیشتر از هر زمان دیگری، احساس خلسه و شگفتی و هیبت، سردرگمی در زمان و مکان، در نهایت، باور اینکه اتفاق بسیار مهم و با ارزشی رخ داده است، به طوری که زندگی روزمره او نیز با چنین تجربیاتی تا حدودی دگرگون و بهتر شده است.»
به عبارت دیگر، تجربه اوج، لحظاتی از تجربه های متعالی هستند که در آن فرد احساس تغییر و دگرگونی میکند.
۲ خودپذیری و جهانبینی دموکراتیک
افراد خودشکوفا، خودشان و دیگران را همان طور که هستند می پذیرند و بدون هیچ مانعی و بدون احساس گناه از زندگی لذت می برند. خصلت جالب این افراد پذیرش دیگران بدون توجه به پیشینه، وضعیت فعلی یا سایر عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مربوط به آنهاست.
۳ واقع بینی
افراد خودشکوفا واقع بین هستند. یعنی بهجای اینکه از اتفاقات جدید و ناشناخته بترسند، با منطق و عقلانیتشان زندگی را همان طور که منطقی هست می بینند و درک می کنند.
۴ تمایل به مسئلهمحوری
افراد خودشکوفا اغلب احساس مسئولیت می کنند و از بهکاربردن مهارت های حل مسئله خود در موقعیت های مختلف لذت می برند و از هر فرصتی برای کمک به دیگران و بهبود زندگی آنها استفاده می کنند.
۵ تمایل به استقلال
افراد خودشکوفا تمایل زیادی به مستقل بودن دارند. دیدگاه افراد خودشکوفا به شادی یا رضایت شبیه اطرافیانشان نیست و پایه زندگی خود را بر اساس نظرات دیگران بنا نمی کنند. این افراد قدر تنهایی و هر لحظه زندگی خود را خوب می دانند و همیشه به همراه نیاز ندارند.
۶ میل به تنهایی و حریم خصوصی
افراد خودشکوفا به حریم خصوصی خود اهمیت می دهد و از تنهایی لذت می برد. این افراد هم از حضور در جمع دوستان لذت می برند و هم روحشان می طلبد بخشی از روز تنها باشند، در وجود خود کندوکاو کنند و پتانسیل های فردی خود را پرورش دهند.
۷ شوخ طبعی فلسفی
افراد خودشکوفا حس شوخ طبعی متفکرانه ای دارند که باعث می شود در موقعیت های مختلف به اشتباهات خود بخندند و لذت ببرند. البته این حس شوخ طبعی متوجه خودشان است و دیگران را بازیچه خود نمی کنند.
۸ خودجوشی
از دیگر مشخصه های ذاتی انسانهای خودشکوفا، میل به خودجوشی و شکستن حدومرزها و رها بودن است. این افراد قابلیت پیروی از انتظارات اجتماعی را دارند، اما افکار یا رفتار آنها تحتتأثیر این هنجارها قرار نمی گیرد.
۹ لذت بردن از مسیر نه فقط به دنبال مقصد
هرچند هدف این افراد کاملا واضح و روشن است، موارد و چیزهای اطراف خود را صرفا وسیله ای برای رسیدن به هدف قرار نمی دهند. بلکه مسیر دستیابی به هدف بهاندازه تحقق هدف برای این افراد مهم و لذت بخش است.
در سال ۱۳۹۷ در کلینیک روانسنجی دکتر بهشتیان سئوالات این تست بازنگری و اصلاح شد ، سپس اعتبار و پایایی آن بررسی و مورد تایید قرار گرفت و نتایج آن برای جامعه ایرانی هنجار شد.
اگر تست را تکمیل کردید نمره شما در تست چند بود، به نظرتان چقدر نتیجه تست برای شما درست بود؟
سئوال یا ابهامی دارید؟
تماس با پشتیبانی (از طریق واتساپ)
۵۰۸۸ ۹۱۰ ۰۹۱۰
پس از تهیه تست، شما به صورت دائمی به تست دسترسی خواهید داشت و برای هر بار تکمیل تست نیاز به خرید مجدد آن نیست.
سئوالات تست خود شکوفایی
شروع تست آزمون
نظرات
100,000 تومان 50,000 تومان