روابط عاطفی و ازدواج

ازدواج بدون رابطه جنسی : علل و درمان

رابطه جنسی یکی از اجزای اصلی هر ازدواجی است. در ادامه این مطلب از دپارتمان روابط عاطفی و ازدواج مجله دکتر بهشتیان به رابطه ی جنسی در ازدواج و علل زندگی مشترک بدون رابطه ی جنسی می پردازیم.

در مقاطع مختلف زندگی ممکن است کمیت و کیفیت رابطه جنسی زوج ها تغییر کند. معمولا به مرور زمان و پس از گذشت سال های اولیه ازدواج و خصوصا با به دنیا آمدن فرزندان، کاهشی طبیعی در رابطه ی جنسی رخ می دهد. اما قطع کامل رابطه جنسی ،  مشکلی است که باید جدی گرفته شود.

زندگی مشترکی را بدون رابطه جنسی در نظر می گیرند که تعداد دفعات رابطه جنسی در طول یک سال کمتراز ۱۰ بار باشد.

نبود رابطه جنسی در صورتی که هر دو نفر با این مسئله مشکلی نداشته باشند، موضوع نگران کننده ای نیست. اما معمولا اینطور نیست.

علل زندگی مشترک بدون رابطه جنسی

دلایل زیادی ممکن است باعث حذف سکس از ازدواج شود:

سلامت و عوامل فیزیکی

تفاوت در میل جنسی زوج : همه ی افراد تمایل یکسانی به رابطه ی جنسی ندارند و میل جنسی افت و خیز های طبیعی خود را دارد. وقتی میل جنسی افراد با هم سازگار نیست ممکن است میزان رابطه به مرور کم و کمتر شود.

زایمان: معمولا پزشکان پس از زایمان به زنان توصیه می کند که حداقل ۶ الی ۸ هفته رابطه ی جنسی نداشته باشند. استرس مضاعف ناشی از مراقبت از نوزاد، تغییرات بدنی، خستگی و عوامل هورمونی نیز می توانند پس از به دنیا آمدن بچه روی میل جنسی زن اثر گذار باشند.

استرس: استرس بیش از اندازه می تواند سلامت شما، از جمله میل جنسی تان را متاثر کند. کورتیزول یا همان هورمون استرس نیز می تواند در کاهش سطح تمایل شما نقش داشته باشد. کلافگی و عصبیت ناشی از استرس هم می تواند میزان تمایل شما را کاهش دهد.

اختلال نعوظ (ED): دشواری در رسیدن به نعوظ و یا حفظ آن، به دلایل متعددی می تواند رابطه را سخت تر کند. در حالی که ED اختلالی رایج است، می تواند روی سطح اضطراب، اعتماد به نفس و عزت نفس مرد تاثیر بگذارد.

اختلال میل جنسی کم (سرد مزاجی): بی میلی جنسی در زنان به شرایطی گفته می شود که مشخصه ی آن کمبود فانتزی، میل و فعالیت های جنسی است. عوامل متعددی از جمله چرخه قاعدگی، استفاده از دارو های ضد بارداری هورمونی، زایمان، شیردهی، هیسترکتومی و یائسگی، می تواند موجب سردمزاجی زنان شود.

عوارض جانبی داروها: بسیاری از انواع دارو ها بروی میل جنسی اثرگذار هستند. مثلا داروهای ضد حساسیت ، ضد افسردگی و داروهای فشار خون میل جنسی را کاهش می دهند.

افسردگی یا هرگونه مشکل سلامت روان: نشانه های افسردگی شامل کمبود انرژی، کاهش لذت و علاقه، کناره گیری از اجتماع و غمگینی است، همه این عوامل می توانند روی میل فرد به رابطه تاثیرگذار باشند.

سابقه  سواستفاده جنسی: مورد سوء استفاده جنسی واقع شدن می تواند تاثیرات بلند مدتی بر زندگی و روابط عاطفی و جنسی فرد بگذارد. تنفر، بی میلی و ترس از رابطه جنسی علایمی است که می تواند در اثر سوء استفاده جنسی در فرد رخ دهد.

مشکلات ارتباطی و روابط عاطفی

مشکلات ارتباطی بین زوج ها بروی رابطه جنسی اثر جدی دارند. در چنین شرایطی ممکن است دوست نداشته باشید با همسرتان صحبت کنید، چه برسد به اینکه بخواهید با او رابطه زناشویی برقرار کنید. برخی از مشکلات ارتباطی که می تواند باعث کاهش سکس شود عبارتند از:

  • جر و بحث و دعوای زیاد در رابطه
  • احساسات منفی مانند خشم و نارضایتی نسبت یکدیگر
  • اجتناب از رابطه جنسی به عنوان تنبیهی برای همسر
  • جنگ قدرت
  • اعتیاد به پورنوگرافی

سبک زندگی و عوامل شخصی

برخی از عوامل شخصی هم می تواند باعث کاهش رابطه جنسی در زوج ها شود از جمله

  • بی حوصلگی
  • خستگی
  • غمگینی
  • مشکلات کاری
  • مشکلات مالی
  • بالا رفتن سن
  • مشکلات تصویر بدنی

اگر رابطه جنسی شما با همسرتان از کمیت و کیفیت لازم برخوردار نیست شما تنها نیتسید. تحقیقات نشان می دهد حدود ۱۵ درصد از زوج ها در ۶ ماه تا یک سال گذشته با همسر خود رابطه جنسی نداشته اند و ازدواج بدون رابطه جنسی عبارت رایجی در میان جستجوی های اینترنتی است.

چرا رابطه جنسی در ازدواج مهم است؟

وقتی رابطه جنسی در ازدواج نباشد فاصله بین زوج ها زیاد می شود، صمیمیت در تمامی سطوح کاهش پیدا می کند. سکس میزان خواسته شدن ، دوست داشتنی بودن  و تعلق و قدردانی را در زوج ها به خصوص زنان افزایش می دهد.

توصیه هایی برای کمک به یک ازدواج بدون رابطه ی جنسی

برای حل این مشکل ابتدا باید مشخص کنید آیا این مسئله یک مشکل است یا خیر. اینکه زندگی مشترک بدون رابطه زناشویی مشکل محسوب می شود یا نه کاملا به شما و همسرتان بستگی دارد.

مقایسه نکنید

سعی نکنید زندگی مشترک خودتان  را با دیگران مقایسه کنید. هر رابطه ای منحصر به فرد است. همانطور که گفتم میزان تمایل به رابطه ی جنسی در بین افراد مختلف متفاوت است.

هیچ تعداد مشخصی برای رابطه زناشویی در یک ازدواج وجود ندارد. چیزی که در اغلب موارد اهمیت دارد این است که آیا شما همچنان با همسرتان صمیمیت احساسی و فیزیکی دارید یا نه.

صحبت کنید                                                                                         

درمورد کم بودن و یا نبود رابطه ی جنسی با همسرتان صحبت کنید. البته ممکن است صحبت درباره این مسایل سخت باشد اما ضروری است که اینکار را انجام دهید. این مشکل الزاما به معنی در خطر بودن ازداج شما نیست، می تواند به معنی این باشد که شما نیاز دارید بیشتر با هم صحبت کنید و به عنوان یک زوج، زمان بیشتری را با هم بگذارنید.

اگر نمی دانید چطور با همسرتان درباره این موضوع صحبت کنید می توانید از یک مشاوره ازدواج یا سکس تراپیست کمک بگیرید. مهم این است که فضای مکالمه مثبت باشد و اجازه ندهید همسرتان احساس کند به او حمله شده و یا مورد سرزنش واقع می شود.

توصیه می کنم این مطلب را هم مطالعه کنید : مشاوره ازدواج : ۱۵ نکته برای رفتن یا نرفتن

درمورد اینکه هر کدام از شما چه چیزی می خواهد، به چه چیزی نیاز دارد و چه انتظاری دارد صحبت کنید و بعد با هم برای چیزی که هردوی شما را خوشحال می کند برنامه ریزی کنید.

هنگام حرف زدن، راهکار هایی را انتخاب کنید که هر دو معتقدید زندگی جنسی تان را دوباره فعال می کند. تغییر تنها درصورتی موثر واقع می شود که درمورد آن توافق کرده باشید و با هم برای پیدا کردن راه کارهای جدید تلاش کنید.

صمیمت رابطه خودتان را افزایش دهید

برای داشتن رابطه برنامه ریزی کنید. شاید غیر رمانتیک به نظر برسد اما اگر به شکل درست انجام شود می تواند بسیار رمانتیک باشد.

انجام دادن کارهای تازه و قرارهای عاشقانه به شما کمک می کند. به دنبال راه های دیگر برای ایجاد نزدیکی باشید. صمیمیت فیزیکی تنها شامل رابطه ی جنسی نیست.

نزدیک بودن احساسی و فیزیکی (جسمی) قسمت مهمی از یک رابطه ی سالم است . زمان بیشتری را برای هم در نظر بگیرید، چه با لم دادن روی مبل و تماشای تلویزیون ، چه با جواب دادن به پیام های یکدیگر، می تواند کمک کننده باشد.

از سکس تراپیست کمک بگیرید

برای بررسی بیماری های جسمی زمینه ای که روی زندگی جنسی تان تاثیر می گذارند به پزشک خود مراجعه کنید. راهکارهای زیادی ممکن است به شما کمک کند با پزشک خود مشورت کنید.

برای بهبود کیفیت رابطه جنسی خود از سکس تراپیست کمک بگیرید. او می تواند در پیدا کردن مشکلات رابطه که سد راه صمیمیت تان شده است، و همچنین بررسی عوامل شخصی موثر، به شما کمک کند.

اگر همسرتان با شما درمورد اینکه مشکلی در ازدواجتان وجود دارد موافق نیست و نمی خواهد تغییر کند، شما باید درمورد اینکه آیا رابطه ی جنسی کم و یا نبود رابطه ی جنسی برایتان تعیین کننده است، تصمیم بگیرید. اما خیانت یا داشتن رابطه موازی موازی راه حل مناسبی برای این مشکل نیست.

در صورتی که توصیه های فوق به حل مشکل نداشتن رابطه ی جنسی در زندگی مشترک شما کمک نکرد بهتر است از یک سکس تراپیست کمک بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴۳ رای
منابع
12
دکمه بازگشت به بالا