اختلالات و بیماری های روانسلامت روانکلینیک افسردگی و دوقطبی

افسردگی خندان : علایم خطر و روش های درمان

اگر چه افسردگی خندان نوعی اختلال بالینی نیست ولی مشکلی جدی محسوب می‌شود. این مشکل زمانی ظهور می‌کند که فرد مبتلا به افسردگی، علایمش را پنهان می‌کند. او در پشت لبخندهایش پنهان می‌شود تا دیگران، او را شاد فرض کنند.

در نتیجه افسردگی او غالباً تشخیص داده نمی شود؛ چون طبق نظر اکثر مردم، افسرده ها غمگین و ناراحت هستند. با اینکه غمگین بودن نشانه اصلی افسردگی است ولی همه در حین افسردگی، غمگین به نظر نمی‌رسند.

در ادامه این مطلب از دپارتمان سلامت روان مجله سلامت دکتر بهشتیان با افسردگی خندان ، علائم و روش های درمان آن بیشتر آشنا خواهید شد.

فراد مبتلا به افسردگی خندان ، از خنده به عنوان نقابی برای پنهان کردن افسردگی خود استفاده می کنند.

علائم  افسردگی خندان

طبق ارزیابی سازمان جهانی بهداشت، تقریباً ۲۶۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند (+). ولی برخی از این افراد به دنبال پنهان کردن علایمشان هستند.

افسردگی خندانافراد مبتلا به افسردگی خندان بسیاری از علایم کلاسیک افسردگی را تجربه می‌کنند. برخی از این علایم برای دیگران قابل مشاهده هستند در حالیکه سایر علایم را نزد خودشان نگاه می‌دارند و از دیگران پنهان می کنند.

برخی از نشانه‌های احتمالی افسردگی خندان به شرح زیر هستند:

  • تغییر اشتها: با اینکه برخی از افراد افسرده خندان پرخوری می‌کنند ولی اغلب آنها اشتهایشان را از دست می‌دهند. تغییر وزن در این شرایط متداول است.
  • تغییرات خواب: برخی از افراد افسرده خندان به خاطر اینکه می‌خواهند تمام روز را بخوابند برای جدا شدن از رختخواب مشکل دارند. برخی دیگر نمی‌توانند بخوابند و بی خوابی یا تغییرات عمده در عادات خواب مثل بیدار ماندن در شب و خوابیدن در طول روز را نشان می‌دهند.
  • احساس ناامیدی: حس گناه، بی ارزشی و ناامیدی در بین این افراد متداول است.
  • فقدات لذت: افراد مبتلا به افسردگی خندان دیگر به فعالیت‌هایی که معمولاً از انجامشان لذت می‌برند؛ علاقه‌ای نشان نمی‌دهند.

افراد مبتلا به افسردگی خندان علاوه بر علایم فوق در معرض افزایش عملکرد هم هستند. آن‌ها می‌توانند غرق در کار شوند و زندگی خانوادگی و اجتماعی فعال خود را ادامه دهند.

چرا افراد، افسردگی خود را پنهان می‌کنند؟

افراد به دلایل فردی و حرفه‌ای مختلفی، افسردگی خودشان را پنهان می‌کنند. برخی از این دلایل به شرح زیر هستند:

  • نمی‌خواهند باری بر دوش کسی شوند. افسردگی و حس گناه دست در دست هم دارند. در نتیجه بسیاری از افراد نمی‌خواهند دیگران را به خاطر مشکلاتشان در مضیقه قرار دهند. این امر به ویژه در مورد افرادی که می‌خواهند بیشتر از اینکه دیگران از آنها مراقبت کنند به مراقبت از دیگران بپردازند، رایج است. مثلا بسیاری از مادرانی سرپرست خانواده مبتلا به افسردگی خندان هستند. اما نمی خواهند در برابر فرزاندشان غمگین باشند.
  • خجالت می‌کشند. برخی از افراد، افسردگی را نشانه نقص یا ضعف می‌دانند. آن‌ها از ابراز افسردگی خجالت می‌کشند چون معتقدند که خودشان باید آنرا حل و مدیریت کنند.
  • افسردگی خود را انکار می کنند. افسردگی خندان می‌تواند به راهی برای انکار حس افسردگی تبدیل شود. به اعتقاد این افراد، اگر لبخند بزنند دیگر افسرده نیستند.
  • از طرد شدن می‌ترسند. برخی از افراد بابت پیامدهای فردی و حرفه‌ای ابتلا به افسردگی، نگران هستند. برای مثال یک مهندس یا کارمند از تردید کارفرما در مورد توان کاری او پس از ابتلا به افسردگی نگران است. یا فرد دیگری نگران است که همسرش در صورت اطلاع از افسردگی، او را ترک کند.
  • نمی‌خواهند ضعیف به نظر برسند. برخی از افراد هم می‌ترسند که اگر افسردگی خودشان را ابراز کنند، دیگران از آنها سوء استفاده کنند.
  • حس گناه دارند. از اینکه افسرده باشند احساس گناه می کنند. گاهی اوقات افراد خودشان را آنقدر در مضیقه نمی‌دانند که افسرده محسوب شوند آنها فکر می کنند که چون زندگی خوبی دارند حق ندارند افسرده باشند.
  • رسانه‌های اجتماعی، تصویری غیرواقعی از شادی را ارائه می‌دهند. این افراد در اکثر رسانه‌های اجتماعی (به خصوص اینستاگرام) شاهد تصاویر افراد شاد هستند. در نتیجه فکر می‌کنند که فقط خودشان با مشکل سلامت روان مواجه شده‌اند. در نتیجه حس انزوای بیشتری پیدا کرده و همین امر باعث تلاش برای پنهان کردن علایمشان می‌شود.
  • افرادی کمال گرا هستند. افراد کمال گرا غالباً استاد عالی به نظر رسیدن هستند. در نتیجه تجربه کردن هرگونه درد یا مشکلی از نظر آنها منزجر کننده است.

عوامل خطر  در افسردگی خندان

با اینکه هر فرد مبتلا به افسردگی در خطر خودکشی قرار دارد، افراد مبتلا به افسردگی خندان هم در خطر بسیار بالایی در این زمینه قرار دارند.

افسردگی غالباً افکار مرگ و خودکشی را به همراه دارد ولی گاهی اوقات افراد مبتلا به افسردگی بالینی هم فاقد انرژی لازم برای برنامه ریزی خودکشی و اجرای آن هستند.

ولی افراد مبتلا به افسردگی خندان دارای انرژی لازم برای دنبال کردن افکار خودکشی هستند. افراد مبتلا به افسردگی خندان اغلب به دنبال درمان هم نمی‌روند. پس این افسردگی درمان نشده می تواند با گذشت زمان تشدید ‌شود.

درمان افسردگی خندان

 افراد مبتلا به افسردگی خندان تشخیص افسردگی آتیپیک را دریافت می‌کنند (یعنی شاد به نظر رسیدن نشانه متداول فرد افسرده نیست).

افسردگی خندان هم مثل سایر انواع افسردگی قابل درمان است. درمان شامل تجویز دارو، روان درمانی و تغییر سبک زندگی (مثل رژیم و ورزش) است.

اگر فکر می‌کنید که افسرده هستید، با پزشک صحبت کنید. بگویید که احساسات قبلی را ندارید و برخی از علایمتان را تشریح کنید.

پزشکتان تنها می‌تواند مشکلات جسمانی شما را برطرف کند و بعد شما را به سایر درمانگران مثل روانشناس و روانپزشک ارجاع می‌دهد.

چگونه به دیگران کمک کنیم؟

اگر فکر می‌کنید که یکی از آشنایان شما به افسردگی خندان مبتلا است، نگرانی خودتان را با او در میان بگذارید. مشکلات سلامت روان را عادی و متداول دانسته و با آنها در مورد دریافت کمک و حمایت صحبت کنید.

حمایت عاطفی را در کنار حمایت عملی ارائه نمایید. برای مثال برایش وقت ویزیت گرفته یا با توجه به میزان صمیمیتی که بین شماست، او  را تا جلسه ویزیت روانشناس، همراهی کنید.

اگر یکی از عزیزانتان از رفتن به نزد درمانگر اجتناب می‌کند؛ خودتان به درمانگر مراجعه کرده و مشکل او را مطرح کنید. این کار در صورتی که والدین، همسر یا کودکتان به افسردگی مبتلا است، بسیار مفید است. صحبت با فرد دیگر به مدیریت استرس  شما کمک کرده و راهبردهای مناسبی برای مراقبت از عزیزتان پیدا می‌کنید.

سوالات متداول

  1. افسردگی خندان چیست؟
    افسردگی خندان نوعی افسردگی است که در آن فرد علیرغم ظاهر شاد و موفق، دروناً احساس غم و ناامیدی می‌کند.
  2. علائم افسردگی خندان چیست؟
    علائم شامل خستگی مزمن، بی‌علاقگی به فعالیت‌ها، احساس پوچی و گاهی افکار خودکشی است.
  3. چرا تشخیص افسردگی خندان سخت است؟
    به دلیل ظاهر شاد و عملکرد طبیعی فرد، اطرافیان و حتی خود فرد ممکن است متوجه مشکل نشوند.
  4. آیا افسردگی خندان خطرناک است؟
    بله، به دلیل پنهان‌بودن، خطر اقدام به خودکشی در این نوع افسردگی بالاتر است.
  5. درمان افسردگی خندان چیست؟
    درمان شامل روان‌درمانی، داروهای ضدافسردگی و تغییر سبک زندگی است.
  6. آیا افسردگی خندان با افسردگی معمولی تفاوت دارد؟
    بله، در افسردگی خندان فرد علائم را پنهان می‌کند، اما در افسردگی معمولی علائم آشکارتر است.
  7. چگونه به فرد مبتلا به افسردگی خندان کمک کنیم؟
    با گوش‌دادن بدون قضاوت، تشویق به مراجعه به روانشناس و ارائه حمایت عاط

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۱۷ رای
منبع
medicalnewstodaywebmdnewportacademyparadigmtreatment

دکتر محمد بهشتیان

دکتر محمد بهشتیان روانشناس، روان درمانگر ، پژوهشگر ، مدرس، هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی، عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روان پویشی و انجمن هیپنوتراپی آمریکا است. حدودا ۲ دهه است که در رویکردهای مختلف روان درمانی (روانپویشی، طرحواره درمانی، هیپنوتیزم درمانی و…) مشغول تدریس، تربیت روان درمانگر و مشاوره است. تربیت بیش از 1000 روان درمانگر، چاپ بیش از 40 عنوان کتاب، ثبت چندین نوآوری پژوهشی (از جمله دستگاه BWS ویژه هیپنوتیزم سریع) ، چاپ ده ها مقاله علمی پژوهشی، اجرای چندین طرح تحقیقاتی کشوری، برگزرای صدها کارگاه های تخصصی و عمومی؛ بخشی از فعالیت علمی اوست.

نوشته های مشابه

‫۴۰ دیدگاه ها

  1. سلام من ۱۳ سالمه
    من همیشه اخلاق و رفتارم رو میزارم پای دعوا ها و اتفاق هایی که خب دیدم ولی چند روز پیش پروفایل یکی از دوستام رو دیدم که نوشته بود { اونایی که وسط خنده هاشون یهویی ساکت میشن و میرن تو فکر هیچ وقت خوب نمیشن }
    من هم نمیدونم چرا و آیا تلقین هس یا واقعا اینطوری شدم یهو دارم از ته دلم میخندم و یهویی یه جوری میشم و خجالت میکشم و خودمو از بحث کنار میکشم

  2. من کنکوریم و حدود چند ماهی هست افسردگیم بیشتر شده سیتالوپرام ۲۰ هم هر روز میخورم ولی مشکل اینه که نمیدونم چرا هیچکس نمیفهمه قرص خوردن چاره کامل نیست. میگم مامان خستم نمیکشم ولی اونا باور نمیکنن و میگن دیگه هرجور شده خودتو برسون میگن قرصاتو درست بخور میگم میخورم بعد میگن خب میخوای بریم دکتر قرص جدید بگیریم؟ بابا چرا نمی فهمین درد خودش واکنشی برای نشون دادن یه مشکله اگه مشکل نباشه درد هم نیست چرا فقط میخواین روش سرپوش بذارین اخه
    میگن میخوام برم پیش روانشناس میگن چند ماه دیگه کنکورته بشین خونه درس بخون. اخه مگه همش درسههه؟ افکار خودکشی داشتم هر روز تقریبا بهش فک میکنم ولی کسی درک نمیکنه چون از بچگی ادم شادی بنظر میومدم الانم کسی باورم نداره

    1. نظر بقیه اهمیتی نداره تنها کسی که همیشه باهاته خودتی نه هیچکس دیگه خودت هرکاری که فک میکنی درسته رو انجام بده

  3. من یه ساله افسردگی دارم خیلی حالم خرابه و بی دلیل به هر اتفاقی میخندم نمیتونم جلو خودمو بگیرم از یطرفی هم از اینکه افسردم حس خوبی دارم دلم میخواد تو همین حال بمونم

  4. سلام و خسته نباشید من ۲۷ سالمه و خیلی وقتا بی دلیل خنده رو لبامه و میخندم و این حرکت برام ناراحت و نگران کنندس .مثلا کسی حرف میزنه یا حتی از درد و مشکلات میگه من بی دلیل میخندم و نمیتونم جدی باشم کارمم طوریه که باید جدی باشم و با اعتماد ینفس بالا واقعا نمیدونم چیکار کنم.بخدا مادرم نبود خیلی وقت پیش خلاص کرده بودم خودمو اگه کسی راه حلی داره کمکم کنه .ممنون میشم

    1. منم اینجوریم خیلی میخندم سر جلسه خواستگاریم اینقدر لبخند زدم ک طرفم گف ماشالله چقدر خوش خنده ای دست خودم نیست جاهاییک نباید بخندم میخندم و فک میکنن ک جدیشون نمیگیرم در صورتی ک من حرفاشونو جدی میگیرم ولی یهو خندم میگیره و این واقعان رو اعصابمه.

  5. سلام
    من ۱۵ سالم هست و حالم خیلی خراب است به طوری که ۳ ساله دارم خود کشی میکنم و حتی یک بار تا دم مرگ رفتم و خانواده ام من را درک نمیکنند و مسخره میکنند لطفا شما کمکم کنید

    1. سلام بینی عزیز چه میگیرم خوب حرف های گوش کن وانجام بده تاانجام ندهید انتظار این حالت خوب بشه نداشته باش باید شروع کنی به ریشه عیابی بینی چه حالت خراب میکنه رفیق فصای،مجازی،افراد ورفیق آلوده احتیاط داشتن یا مصرف کردن مواد مخدر یا الکل باید این شناسایی کنی و برای همیشه بزار کنار وشروع کن به ورزش کردن قول به میدم فقط ۲ماه نمکشی که این قدر حالت روحیت اعتماد بنفست خوب میشه وخودت شاخ دار بیار چون سنی نداری یاد باش باید خودت خود وبخواهید خودت نجات بده اینها انجام به خدا قسم هم چیز اوکی میشه

  6. سلام
    چندماهی هست که به چیز های خیلی مسخره میخندم و نمیتونم جلوی خنده ام رو بگیرم و بعدش یدفعه گریم میگیره طوری میخندم که خودم حس میکنم روانیم
    یه مدت بهتر بودم ولی بازم شروع شده الان حتی از اذیت شدن افراد هم لذت می برم و میخندم

  7. ممنون مطالب جالبی بود.
    یه روش خیلی خوب برای تمام بیماری های روحی:
    مراجعه به روانشناس یا روان پزشک و مهمتراز اون ارتباط با خدا رابطه واقعی باهاش صحبت کنید اون خیلی مهربونه🥺❤❤🙂

  8. سلام من از وقتی ۱۱سالم بود افسردگی شدیدی داشتم بعد حالم خوب شد الان ۲سال گذشته دوباره افسردگی ام برگشته و بدتر شده،الان ۱۳سالمه همش به خودکشی فکر میکنم فقط منتظرم روزی که خونه تنها شدم خودکشی کنم بی دلیل میخندم حتی تو مراسم خاکسپاری مامانبزرگم هی میخندیدم با اینکه ناراحت بودم ، الان اوایلا وقتی میخندم وسط خندم گریه میکنم،الان یکم بهترم، ولی میترسم دوباره حالم بدتربشه،تا ساعت ۳ظهر میخوابم ، قبلا اینجوری نبودم ، دلم فقط میخواد هرچی بخورم و فقط بخورم تا اروم شم بعضی وقتا هم هیچی اصن نمیخورم حتی آب، قابل درمانه؟

  9. لطفا منو راهنمایی کنید برادرم افسردگی خنده داره همش الکی میخنده میپرسم به چی میخندی هیچی نمیگه یا چیزای بی ربط میگه واقعا از دستش کلافه ام علاوه بر اینکه تازگیا خواهرمم افسردگی توهم پیدا کرده من این وسط موندم چیکار کنم بعضی وقتا میگم نکنه منم درگیر بشم چون انقدر که به این دوتا فکر میکنم داره دیونم میکنه

    1. شاید یچی میزنن😂شوخی کردم
      گلم تو حداقل سعی کن که نگران نباشی😶
      هر خنده ای که نمیتونه دلیل افسردگی باشه شاید سربه سرت گذاشتن اگه هم واقعا افسردگی باشه چیزی نیست که اینجا تجویز کنن تو اجرا کنی خوب شه باید برن پیش دکتر 👍🏻

  10. ترسناک تر این هست که تعداد زیادی این متن رو خوندن ولی فقط ۱۳ نظر ثبت شده و کمتر کسی به بیان مشکل خود پرداخته است
    انسان مجموعه ای از رفتار های گوناگون هست اگه غم رو حس نکنیم درکی از شادی نخواهیم داشت کمی تأمل راهنما خواهد بود که آیا ارزش دارد غم را به زندگی خود دعوت کنیم یا خیر تا چه اندازه باید به غم پر و بال داد آنچه مسلم است این است ، به اندازه ای که بال پرواز از خود ما گرفته نشود ، در نظریه ی عالم ذر آمده است که انسانها ذراتی کوچک بوده و از آنان سوال شده آیا می‌خواهید به دنیا رفته و این موقعیت را داشته باشید و انسان‌هایی که متولد شده اند پاسخ مثبت گفته و به خواست خویش پا به دنیا گذاشته اند ، آنچه مسلم است همه رفتارهای منصفانه ای در مورد شما نخواهند داشت لذا چه بهتر است که انسان به جای توقع از اطافیان برخوردی منصفانه با خودش داشته باشد و خود را دوست بدارد ،،،
    اگر کسی شما را درک نکرده تا به حال بدانید که شما تلاش خود را کرده اید خود را شماتت نکنید و اشکال نداره اگر آنطور که میخواستید نشد .

  11. من از اول دبیرستان تا ترم آخر دانشگاه درگیر این افسردگی بودم و از اونجایی که همش تو حال و هوای خودم بودم اصلا حالیم نبود دارم با زندگیم چیکار میکنم و هیچکس رو هم نداشتم که راهنماییم کنه، اَه خدا لعنت کنه کل کادر مدرسه و همکلاسیامو که یکی از باعث و بانیای اصلی این افسردگی تو من بودن

  12. اگر کسی افسردگی خندان داره حتما به روانشناس مراجعه کنه لطفاً جدی بگیرید مشکلاتتون رو من خودم افسردگی خندان دارم و به شدت رنج میبرم

  13. سلام من مدتی هست که اصلا ظاهرم برام مهم‌ نیست خیلی چاق شدم ولی اصلا برام اهمیتی نداره دو تا بچه دارم لباس و ظاهر و غذاشون برام خیلی مهمه ولی خودم برای خودم اهمیتی ندارم میل جنسیم هم خیلی کم شده بر خلاف میلم غذا و خوابم زیاده . به نظر شما من هم همین افسردگی رو دارم و باید درمان بشم

  14. سلام سالهاست که مبتلا به افسردگی هستم فک کنم از سیزده سالگی خیلی به خودکشی فکر میکنم حس گناه زیادی میکنم و نمیخوامم باری روی دوش دیگران باشم تا قبل اینگه کسی رو ببینم یکی از دوستام و… خیلی دپرسم و احتمالا قبلشم داشتم گریه میگردم ولی بعدش که یه نفر رو میبینم خیلی سریع میخندم دست خودمم نیست ناگهانی هست شروع میکنم جک گفتن و خندیدن بعد که جدا میشم از دوستام بازم دپرس میشم تو حالت عادی تا کسی رو ندیدم ممیتونم بخندم

    1. سلام من ۲۱ سالمه و از ۱۷ سالگی مشکل پانیک و افسردگی دارم و تا دو سال و نیم پیش دارو مصرف میکردم و ی شبه گذاشتم کنار و چهار بار خودکشی کردم،،، چن وقتیه خیلی بدتر شدم و دقیقن شرایطم مث شرایط شما شده ولی الان چن روزیه ک دیگه اصن نمیرم پیش دوستام چون دیگه هیچی حالمو خوب نمیکنه حوصله هیچیو ندارم، نمیدونم دیگه چیکار باید بکنم خیلی خستم،،،

      1. سلام منم افسرده هستم از سیزده سالگی ناگهان جلوی دوستام میخندم و نمی تونم خودم رو کنترل کنم همیشه عابروم میده میگن این دیونس😢

    1. با سلام خدمت برادر گرامی
      مادرم میگه شادی چیزی نیست که بشه از مغازه خرید اما اگه دلیل شادی کسی بشید قطعا خوده شما هم اون رو حس خواهید کرد
      به خدا توکل کن ، آدمایی که کامنت کوتاه میزارن سختی زیاد کشیدن ، می‌دونم قلب مهربونی دارید .

    2. لطفا حتما به روانشناس مراجعه کنید تا بد تر نشدید افسردگی درمانهای مختلفی دارد اگر هم لازم باشد درمان دارویی شروع می‌کنید زیر نظر متخصص روانپزشک من خودم روانشناسم افسردگی کنترل و درمان دارد ولی هر چه زودتر بهتر

  15. من یکسان و نیم شده که بابای عزیزم رو از دست دادم عاشق بودم و هستم در سردخانه جنازه بابا رو دیدم و فریاد های وحشتناک زدم. ..مریم شدم و نتوانستم برم خاکسپاری چون نمیخواستم آون صحنه رو که بابانظر تو خاک میذارن ببینم…از من راضی بود ولی همیشه پیش جشممه. .مدتهاس از ته دل نخندیدم ناگهان گریه ام میگیرد فقط یکبار تونستم برم بهشت زهرا و دیگه نمیرم. ..قبلا بسیار شاد بودم ولی الان دیگه هیچی برام جالب نیس …چکار کنم

  16. به خودم صدمه میزنم پنج سالی میشه.. یه مدت حدودا یکی دو سال بهتر شدم ولی حتی تو اون زمانا هم به خودم اسیب میزدم.. دوباره حالم بده بعضی اوقات خیلی شدید گریه میکنم به همراه خنده ولی بعدش یهو ساکت میشم میرم سراغ کارام..نمیدونم حتی دیگه برام فرقی هم نداره چمه

    1. من خواهر کسی ام که قبلاً افسردگی شدید داشته ، این حرف هارو به برادرم نگفتم چون خجالتی ام ، اما از اون ممنونم که طاقت آورده ، ممنونم که زنده است ، ممنونم که کنارمون نفس میکشه ، اگه نبود زندگی خیلی برام سخت میشد

  17. سلام متاسفانه من مبتلا ب این نوع افسردگیم خیلی ساله ولی الان دیگه خیلی شدیدتر شده و داره از کنترلم خارج میشه
    کمال گرام همیشه در نظر دیگران شاد ترینم ولی زیاد به خودکشی و کارای احمقانه فکر میکنم
    یکی از چیزاییم که خیلی اذیتم داره میکنه بی حوصلگی و خواب آلودگی هس چی کار باید کنم ؟
    برای درکمان خوابم پیش روان پزشک برم یا روان شناس؟لطفا اگر کسی تو شیراز میشناسید بهم معرفی کنید

    1. سلام دوست عزیز
      افکار خودکشی جزو اورژانس های روانشناسی است. حتماً به روانپزشک یا روانشناس مجرب مراجعه کنید. ای مسأله خیلی خیلی مهم است.

  18. سلام دکتر من سالهاست وسواس دارم اما الان تازه متوجه شدم که بیماریم وسواسه و همه ی وسواسارو شدید دارم و حتی تو صحبت کردن و درس خوندن و بازی کردن و اینا همه وسواس دارم

    1. سلام افسردگی عجیبیه و اینکه روانشناس خیلی بهتر از روان پزشک هستش چون روان پزشک بیشتر از دارو درمانی استفاده میکنه و روان شناس از اعمال و کار های مختلف و سخن گفتن

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا