فصل 7 الی 9

فصل 7 : روش های جلوگیری از مقایسه
کودکان تمایل دارند که همه توجه و علاقه والدینشان را به سمت خود جلب کنند. بنابراین اگر کودکی متوجه شود نه تنها والدینش به برادر یا خواهرش توجه بیشتری می کنند بلکه مرتبا توانایی ها، نمرات و رفتار فرزند دیگر را بر سرش می کوبند، احساس بدی نسبت به خود و برادر یا خواهرش پیدا خواهد کرد.
متاسفانه اکثر والدین خواسته یا ناخواسته فرزندانشان را با یکدیگر مقایسه می کنند. برخی از والدین فکر می کنند با مقایسه فرزندانشان با یکدیگر می توانند آنها را ترغیب به تلاش بیشتر کنند و موجب موفقیت آنها شوند. در صورتی که مقایسه نه تنها باعث افزایش تلاش کودک نمی شود، بلکه در او احساس تنفر نسبت به خواهر و برادرش یا والدینش ایجاد خواهد کرد.
مادری می گفت: من دو پسر دارم که یکی درس خوان است و دیگری علاقه زیادی به درس ندارد. هر وقت آنها کارنامه شان را می آوردند، من در مقابل پسر اولم از پسر دومم تعریف می کردم و به او می گفتم: که درس خواندن را از برادرت یاد بگیر. حتی گاهی در برابر او برادرش را تشویق می کردم. همه این کارها را به این امید انجام می دادم که باعث تلاش بیشتر پسر اولم و درس خوان شدن او شوم. اما متاسفانه رفتار من نه تنها اثری در او نداشت، بلکه متوجه شدم گاهی پسر اولم تمایل دارد که برادرش را کتک بزند و از او نفرت پیدا کرده است.
- هر کودکی توانایی ها و استعدادهای خاصی دارد و هیچ دو کودکی در این دنیا شبیه هم نیستند. تحقیقات نشان داده است که حتی فرزندان دو قلو نیز تفاوت هایی با هم دارند. به جای مقایسه، رفتار هر یک از فرزندانتان را به صورت جداگانه مورد توجه قرار دهید.
به جای این که بگویید”ریاضی تو قوی تر از برادرت است.” بگویید “چه خوب توانستی تمرینات ریاضی ات را انجام دهی.”
به جای این که بگویید: “درس خواندن را از برادرت یادبگیر!”
دوست عزیز مطالعه ادامه مطلب برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است. با عضویت ویژه در سایت ، به تمامی تست های روانشناسی (بیش از 100 تست)، متن کامل کتاب ها و خلاصه کتاب ها دسترسی خواهید داشت