حسود است

ما 4 دختر داریم. اما کوچکترین دخترم خیلی حسود است. او نسبت به دوستانش، خواهرانش و بچه های فامیل حسادت می کند. هیچ وقت از اینکه خودش باشد راضی نیست و معمولا خودش را با دیگران مقایسه می کند و می گوید من به اندازه دیگران زیبا و باهوش نیستم. ما چه کاری می توانیم انجام دهیم تا حسادت او کاهش پیدا کند.
واکنش فوری
کسی که فرزندتان بیش از همه نسبت به او حسادت می کند را پیدا کرده و بررسی کنید که نسبت به چه چیز او حسادت می کند.
ظاهر: مو، قد، وزن و غیره
توانایی ها: استعداد موسیقی، نمرات مدرسه، توانایی های ورزشی و غیره
دارایی ها: موبایل، عروسک های باربی ، مجموعه کارتون هایش
لباسها: کفشها، جواهرات، شلوارهایش
دوستان: دوستان صمیمی و یا تعداد افرادی که با او در ارتباط هستند.
پس از تعیین مواردی که او نسبت به آنها حسادت می کند، یکی از آنها را انتخاب کرده و اگر امکان بهبود فرزندتان در آن زمینه وجود داردبه او کمک کنید تا در این زمینه بهتر شود. مثلا اگر نسبت به نمرات درسی دوستش حسادت می کند به او کمک کنید تا نمراتش را بالا ببرد. می توانید با او بیشتر تمرین کنید و در صورت لزوم از فرد دیگری کمک بگیرید مثلا معلم خصوصی برای فرزندتان بگیرید.
کودکان حسود معمولا آروز دارند جای فرد دیگری باشند و ویژگی ها و دارایی های او را داشته باشند. آنها معمولا به آنچه که هستند یا دارند راضی نیستند و مرتب خودشان را با دیگران مقایسه می کنند.
او از من باهوشتر است.
او از من معروفتر است.
او از من زیباتر است.
دلایل متعددی باعث حسود شدن کودکان می شود. اما یکی از مهمترین دلایل حسادت فرهنگ عمومی ماست که در آن به کودکان گفته می شود باید چه چیزهایی داشته باشند (مثلا نمرات خوب، موفقیت در مسابقات) و یا چه چیزی برایتان باید مهم باشد تا در آینده موفق و معروف باشید. شرکت های تبلیغاتی برای بچه ها تبلیغ می کنند که فلان اسباب بازی را داشته باشند و یا اتاقشان را با فلان چیزها تزئین کنند و مسلما کسی که آنها را ندارد نسبت به کسی که آنها را دارد حسادت می کند. علاوه بر این برخی از رفتارهای غلط والدین نیز باعث تشدید حسادت فرزندان می شود. مثلا اکثر والدین کودکانشان را تشویق می کنند که در رقابت ها برنده و در شاگرد اول مدرسه شوند و مسلما کودکی که نتواند به خواسته های والدینش دست پیدا کند نسبت به کودکانی که به این اهداف دست پیدا کرده اند حسادت می کنند. همچنین کودکان از حسادت های بزرگسالان نیز الگو برداری می کنند.
“همسایمان چطور تونسته این ماشین گرانقیمت را بخرد.”
“آقای جونز هر چیزی که دوست داشته باشد را می تواند بخرد.”
خوب حالا به نظر شما دلیل حسادت فرزندتان کدامیک از عوامل فوق است. فرهنگ، جامعه، شرکت های تبلیغاتی، رسانه، همسالانش و یا والدین او؟ باید گفت که علت اصلی حسادت بسیاری ازکودکان هیچ یک از عوامل فوق نیست و این عوامل فقط باعث تشدید حسادت کودک می شوند. علت اصلی حسادت اکثر کودکان به خاطر احساس کمبود توجه و محبت است. کودکی که احساس ناایمنی کرده و فکر کند که نمی توانند در سطح انتظارات خانواده و دوستانشان باشد و برای خانواده اش مهم نیست، نسبت به دیگران حسادت می کند.
دوست عزیز مطالعه ادامه مطلب برای اعضای ویژه سایت امکان پذیر است. با عضویت ویژه در سایت ، به تمامی تست های روانشناسی (بیش از 100 تست)، متن کامل کتاب ها و خلاصه کتاب ها دسترسی خواهید داشت