اضطراب اجتماعی چیست؟ علائم و روش های افزایش + فایل صوتی
اضطراب اجتماعی یا هراس اجتماعی یکی از شایع ترین مشکلات در بین همه جوامع است. در این مطلب از دپارتمان سلامت روان مجله سلامت دکتر بهشتیان ابتدا به سئوال اختلال اضطراب اجتماعی چیست پاسخ می دهم و در ادامه علائم اضطراب اجتماعی و روش های درمان اضطراب اجتماعی بیشتر آشنا خواهیم شد.
در فایل صوتی زیر توضیحات مفصلی درباره درمان اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی داده ام و به سئوالات زیر پاسخ داده ام. که پیشنهاد می کنم قبل از مطالعه ادامه مطلب این فایل را گوش کنید.
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
علائم اضطراب اجتماعی چیست؟
ریشه اضطراب اجتماعی چیست؟
بهترین قرص برای اضطراب اجتماعی چیست؟
بهترین کتاب برای درمان اضطراب اجتماعی چیست؟
همه ی ما تجربه ی ترس و نگرانی در یک موقعیت اجتماعی را داریم. شاید شما هم لرزش صدا و عرق کردن دست را در یک جلسه ی مهم تجربه کرده باشید. صحبت در مقابل جمع یا حضور در میان غریبه ها برای اغلب افراد راحت نیست، اما اکثر مردم قادر به انجام آن هستند.
اگر اختلال اضطراب اجتماعی داشته باشید، در چنین موقعیت هایی قادر به مدیریت استرس تان نخواهید بود. ممکن است انجام کارهایی مثل برقراری ارتباط چشمی و مکالمه های کوتاه، که به نظر دیگران ساده است، برای شما بسیار سخت باشد و از موقعیت های اجتماعی فراری باشید. این اختلال می تواند تمام ابعاد زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهد.
اختلال هراس اجتماعی یا فوبیای اجتماعی، نگرانی یا ترس شدید از قضاوت شدن، ارزیابی منفی یا تایید نشدن در یک موقعیت اجتماعی است. افراد مبتلا به اختلال هراس اجتماعی ممکن است نگران رفتار خود، مرکز توجه بودن، احمق به نظر رسیدن و عجیب یا حوصله سر بر بودن در موقعیت های اجتماعی باشند. به همین دلیل، اغلب از حضور در چنین موقعیت هایی خودداری می کنند و اگر مجبور به حضور در آن موقعیت ها باشند، استرس زیادی را تجربه می کنند.
اختلال هراس اجتماعی، اختلالی شایع است که بیش از ۱۵ تا ۲۵ درصد از افراد جامعه با آن درگیر هستند. این اختلال معمولا در سنین نوجوانی بروز می کند و تا بزرگسالی ادامه پیدا می کند.
اختلال اضطراب اجتماعی شدید می تواند زندگی روزمره ی فرد را مختل کند. ممکن است فرد بیمار در ارتباط با دوستان، ارتباط با خانواده و همسر، مصاحبه های شغلی و تحصیل با مشکل مواجه شود. این افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی و سوء مصرف الکل هستند.
علی رغم وجود درمان های موثر برای اختلال هراس اجتماعی، فقط ۵ درصد این افراد برای درمان به متخصص مراجعه می کنند و اکثر آنها با این مشکل و تبعات آن زندگی می کنند.
نشانه های اختلال فوبیای اجتماعی در چه موقعیت هایی بروز می کند؟
معمولا افراد مبتلا به فوبیای اجتماعی نشانه های این اختلال را در شرایط زیر تجربه می کنند:
- صحبت با افراد غریبه
- صحبت در جمع
- قرارهای عاشقانه
- ارتباط چشمی با دیگران
- ورود به مکان های جدید
- مهمانی
- غذا خوردن، صحبت با تلفن و نوشتن در مقابل دیگران
- رفتن به مدرسه و محل کار
- شروع کردن مکالمه
- مرکز توجه بودن
- مورد انتقاد یا تشویق واقع شدن
- معرفی شدن به دیگران
- ملاقات با افراد مهم
اگر شما هم به هراس اجتماعی مبتلا باشید ممکن است تنها برخی از این موقعیت ها برای شما استرس زا باشد و با بقیه مشکلی نداشته باشید. موقعیت های مشکل زا برای افراد مختلف متفاوت اند اما غالبا ترس های زیر در بیماران اختلال اضطراب اجتماعی مشترک است:
- ترس از قضاوت شدن توسط دیگران در موقعیت های اجتماعی
- ترس از مسخره شدن و خجالت زدگی در جمع
- ترس از مرکز توجه بودن
علائم اختلال اضطراب اجتماعی
احساس خجالت کردن یا راحت نبودن در برخی موقعیت ها، خصوصا در کودکان، الزاما نشانه ی اختلال هراس اجتماعی نیست. راحت بودن در موقعیت های اجتماعی حالت های مختلفی دارد و در افراد متفاوت بسته به تجربیات گذشته و صفات شخصیتی آنها، متفاوت است. بعضی از مردم ذاتا اجتماعی تر از دیگران هستند.
نشانه های اختلال فوبیای اجتماعی، برخلاف اضطراب نرمال، زندگی روزمره ی فرد را مختل می کند. این نشانه ها معمولا در اوایل نوجوانی بروز پیدا می کنند اما ممکن است در سنین پایین تر نیز دیده شوند.
علایم هراس اجتماعی سه دسته هستند: علایم رفتاری ، هیجانی و جسمی
علائم اضطراب اجتماعی: نشانه های رفتاری و هیجانی
نشانه ها و علائم اختلال فوبیای اجتماعی می تواند شامل وجود طولانی مدت موارد زیر باشد:
- ترس از موقعیتی که ممکن است در آن قضاوت شوید
- نگرانی درباره تحقیر و خجالت زده کردن خودتان
- ترس شدید از تعامل با غریبه ها
- ترس از اینکه دیگران بفهمند شما عصبی هستید
- ترس از بروز نشانه های بدنی مثل قرمز شدن، لرزش صدا یا عرق کردن
- اجتناب از صحبت کردن در مقابل دیگران به دلیل ترس
- اجتناب از موقعیت هایی که ممکن است مرکز توجه باشید
- حضور در موقعیت های اجتماعی با ترس و اضطراب شدید
- مرور موقعیت های اجتماعی گذشته و تحلیل رفتار خودتان
- انتظار وقوع نتایج فاجعه آمیز برای انجام یک رفتار اشتباه در جمع
علائم اضطراب اجتماعی: نشانه های جسمی
گاهی اختلال اضطراب اجتماعی با تجربه ی علائم فیزیکی زیر همراه است:
- سرخ شدن
- ضربان قلب بالا
- لرزش
- عرق کردن
- حالت تهوع و دل پیچه
- نفس تنگی
- سرگیجه
- فراموشی
- تنش عضلانی
تبعات هراس اجتماعی در زندگی
این اختلال اجازه ی زندگی راحت را به شما نمی دهد. زمان و انرژی روانی زیادی را صرف مدیریت اضطراب خود می کنید و متوجه نمی شوید دیگران چطور به راحتی چنین موقعیت هایی را پشت سر می گذارند. از بیشتر موقعیت های اجتماعی اجتناب می کنید که ممکن است منجر به ایجاد مشکلات زیر شود:
- افسردگی
- حساسیت نسبت به انتقاد
- دفاع نکردن از حق خود
- مهارت های اجتماعی پایین
- انزوا و روابط اجتماعی ضعیف
- سوء مصرف مواد مخدر و الکل
- خودکشی یا قصد آن
علل و ریشه اضطراب اجتماعی
مانند هر اختلال روانی دیگر، اضطراب اجتماعی نیز ناشی از عوامل متعدد زیستی و محیطی است. دلایل اصلی ایجاد اختلال هراس اجتماعی شامل موارد زیر است:
عوامل ژنتیکی: اگرچه دقیقا مشخص نیست این اختلال چقدر ناشی از عوامل ژنتیکی و چقدر حاصل یادگیری است، به نظر می رسد اختلال هراس اجتماعی در برخی خانواد ها شیوع بیشتری دارد.
ساختار مغزی: به نظر می رسد یک بخش از مغز به نام آمیگدال در ایجاد این اختلال نقش دارد. افرادی که آمیگدال فعال تری دارند، واکنش شدید تری به ترس نشان می دهند که می تواند منجر به این اختلال شود.
محیط: اختلال اضطراب اجتماعی می تواند یک رفتار آموخته شده باشد. ممکن است فرد پس از یک تجربه ی اجتماعی ناخوشایند این رفتار را آموخته باشد. همچنین به نظر می رسد کودکانی که والدین کنترل گر یا عصبی دارند بیشتر به این اختلال مبتلا می شوند.
علاوه بر این دلایل، وجود عوامل متعددی ریسک ابتلا به اختلال فوبیای اجتماعی را در برخی افراد افزایش می دهد:
سابقه ی خانوادگی: اگر والدین، خواهر و یا برادر شما اختلال هراس اجتماعی دارند، شما بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این اختلال هستید.
تجربیات منفی: کودکانی که تجربه ی مسخره شدن، زورگویی، طرد شدن، توهین و تحقیر از طرف اطرافیان به خصوص والدین خود را دارند و افرادی که در طول زندگی خود اتفاقات منفی مثل درگیری های خانوادگی و سوء استفاده را تجربه کرده اند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعی هستند.
ویژگی های ذاتی: کودکان خجالتی، گوشه گیر و آرام در مواجهه با موقعیت های جدید، به احتمال بیشتر دچار هراس اجتماعی می شوند.
موقعیت های اجتماعی جدید: نشانه های هراس اجتماعی معمولا در سال های نوجوانی ظاهر می شوند اما ممکن است این نشانه ها بر اثر آشنایی با افراد جدید، سخنرانی در جمع، یا یک ارائه ی شغلی مهم نیز برای اولین بار بروز کنند.
داشتن ظاهر یا شرایطی که جلب توجه می کند: مثلا بد شکلی چهره، لکنت زبان یا لرزش اعضای بدن می تواند در برخی افراد منجر به بروز اختلال اضطراب اجتماعی شود.
تست اضطراب اجتماعی
با کمک تست اضطراب اجتماعی SAIN می توانید میزان شدت مشکل خود را تعیین کنید. تست اضطراب اجتماعی SAIN 17 سئوال دارد و تکمیل آن کمتر از ۵ دقیقه زمان می برد.
در صورتی که نمره شما در تست اضطراب اجتماعی SAIN بیش از ۱۹ شد نشانه دهنده این است که شما مشکل اضطراب اجتماعی دارید و باید اقدام اساسی برای حل مشکل خود بکنید.
روش های درمان اختلال فوبیای اجتماعی
خوشبختانه علی رغم آزار دهنده بودن این اختلال اما روش های درمانی موثری برای حل آن وجود دارد. هر چند متاسفانه درصد کمی از مبتلایان به درمان اصولی دسترسی دارند.
درمان دارویی برای برخی از افراد مبتلا به اختلال فوبیای اجتماعی مفید واقع می شود. مطالعات نشان می دهد که برخی از داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب می توانند در کنار روان درمانی، مفید باشند. دارو درمانی بدون روان درمانی، تاثیر بلند مدتی ندارد. به نظر می رسد داروهای ضد افسردگی روی همه ی افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی موثر نیستند و تنها ۱۵ درصد از این بیماران از دارو درمانی نتیجه می گیرند.
یکی از مشکلاتی که برخی از مبتلایان به هراس اجتماعی با آن درگیر هستند ترس این افراد از مراجعه به متخصص برای حل مشکل خود است. در چنین شرایطی استفاده از درمان های غیر حضوری مثل دوره افزایش اعتماد به نفس و غلبه بر هراس اجتماعی می تواند این مشکل را حل کند.
علی رغم درمان های موثر و ثابت شده، یکی از مشکلاتی که در مسیر درمان اختلال فوبیای اجتماعی وجود دارد، کمبود متخصص و درمانگر توانمند در این زمینه است و به همین دلیل فقط درصد کمی از مبتلایان می توانند از درمان موثری استفاده کنند. یکی از دلایلی که دوره درمان افزایش اعتماد به نفس و غلبه بر هراس اجتماعی را تدوین کردم همین مساله بوده است. در این دوره همه مراحل درمان به صورت گام به گام ارایه شده است تا فرد بتواند گام به گام فرایند درمان را طی کند.
دارو درمانی اضطراب اجتماعی
معمولا روانپزشک برای کنترل اضطراب اجتماعی از داروهای ضد اضطراب، SSRI و پروپرانول تجویز می کند. معمولا داروهای ضد اضطراب (بنزودیازپین ها) و پروپرانول زود اثر می کنند. اگر قرار است در جلسه ای شرکت کنید یا در کلاس کنفرانس بدهید تحت نظر روانپزشک می توانید از این دو دسته دارو استفاده کنید.
بهترین قرص برای اضطراب اجتماعی چیه؟
اگر منظور شما از بهترین قرص برای اضطراب اجتماعی تاثیر سریع آن هست داروهای ضد اضطراب و پروپرانول حدودا یک ساعت پس از مصرف اضطراب شما را کاهش می دهد.
اما فراموش نکنید اثربخشی این داروها کوتاه مدت است و اختلال شما را درمان نمی کند. بهترین راه درمان قطعی اضطراب اجتماعی روان درمانی است.
سلام به دوستای عزیزم
من از بچگی تا الان که سی سالگی رو رد کردم ترس از اجتماع داشتم و دارم . مهمون میومد قایم میشدم . تو مراسما خودمو گم میکردم . تو مدرسه ترس سوال از معلم رو داشتم و نتونستم هیچوقت اینکارو انجام بدم . از جواب دادن گوشی هراس داشتم. روابط با دخترا کلا غول چراغ نفتی شده بود برام. تو مدرسه و دانشگاه کلا ردیف آخر کلاس بودم چون از توجه کلا ترس داشتم . بزارین دقیق تر براتون بگم مثلا همیشه زود میرفتم سر کلاسا چون میترسیدم دیر برم و کلاس شروع شده باشه و من مجبور شم در بزنم و همه منو نگا کنن !؟ وقتی تو خیابون راه میری حس میکنی انگار همه نگات میکنن و تک تک حرکاتت زیر ذره بینه . بنظرم این ریشه تو ذات آدما داره بعضیا بدنیا که میان اجتماعی هستن بعضیا گوشه گیر و کم حرف . دیدم به عینه و بعضیا هم عوامل بیرونی مثل تو سری های پدر و مادر و یا اطرافیان. یه سری هم یه موقعیت بودن تو بچگی بالفرض و با تمسخر همه روبرو شدن و باعث شده کلا از قرار گرفتن های بعدی تو اون موقعیت ها دوری کنه.
به اون دوستایی که میگن روانپزشک و دارو واقعا نمیدونم چی بگم . من ده سال مصرف داشتم قرص روانپزشک رو . براتون بگم که جریان دستتون بیاد و خودتون تصمیم بگیرین که چی خوبه چی بد. اولش که رفتم دکتر قرص برام نوشت دو ماه مصرف کردم در حد عالی همه چی اوکی بود و مثل یه آدم که اعتماد بنفس کامل داره بودم دقیقا همین حالتی که دوستان میگن عالیه دکتر برین و یا شایدم یه مقدار از عوارض نا آگاهن . بعد گفت مصرف نکنم و منم مصرف نکردم و بازم مثل قبل شدم و چند سری این روال ادامه پیدا کرد و هیچی به هیچی منم تصمیم گرفتم قطع نکنم دارو هارو و بهش وابسته شدم چون حال خوبمو تو اون میدیدم . سال ها مصرف کردم و هی ادامه دادم . تقریبا یک یا دو سال اولش خوب بود و بعدش مثل یه ربات میشی که هیچ حسی نداره . درکی از اضطراب نداره. استرس نداره. هیجان تو وجودش مرده . حسرت یه بار خندیدن از ته دل مثل قبل برات آرزو میشه. مثل ربات شبا ساعت ۱۰ میخوابی . اگه حس میکنی دارویی که ازت این آدمو میسازه برات خوبه حتما برو دکتر. یا اگه میخوای کل زندگیتو فدای دو سال حال خوب کنی بازم حرفی نیس. من بعد ده سال تونستم با کمپ رفتن داروی اعصاب رو ترک کنم . بعد از دو سال مصرف دیگه کم کم عکس اون عمل میکنه و افسرده تر میشی حس خودکشی داری و پوچی و اینکه هیچ حسی نداری دیگه بدتر از همه . من به جایی رسیدم که حاضرم تموم ترس و اضطراب و استرس دنیا رو بکشم ولی قرص مصرف نکنم و بدون احساس باشم و حس پوچی. الانم یه ساله از زندگی با این مشکلات بهتره . با این محدودیت بدنیا اومدی کاریش نمیشه کرد ولی میتونی یه قسمت هاییش رو حل کنی . مثلا اگه ترس از جمع بخاطر لاغریه یا چهره ات اگه توانشو داری و اگه با پول حل میشه حتما رو زیبایی کار کن که اون بخش که حس میکنی رو درست کنی . و قسمت دوم هم که مربوط یه روابط عمومی هست و بدلیل اینکه کلا این کار رو از بچگی هیچوقت بخاطر ترس و اضطراب امتحان نکردیم باید کار کنیم روش و از مجازی شروع کنیم به حرف زدن تو جمع و کم کم وارد واقعی بشیم . شاید نشه برای بعضیا ولی امتحانش ضرری نداره . مثلا همه ی ما اینجا کلی چت کردیم بدون اضطراب ولی اگه تو واقعی باشه این کار محاله برامون. پس احتماالا میشه؟! نمیگم مثل یه فرد که صد در صد اوکیه نه . حداقل به اندازه ی اینکه موقعیت هارو از دست ندی و بتونی تو جمع حرف بزنی همین کافیه. فشار نیار به خودت که مثل بعضیا اعتماد به سقف داشته باشی . در حد معمولی همین کافیه :’)
سلام
افرادی که علایم شدید تری از هراس اجتماعی دارن بهتره با دارو کمی علایم رو کمتر کنن و بعد به مرور وارد محیط هایی بشن که ازش هراس دارن
یکی از داروهایی که در کم کردن علایم و نشانه های این بیماری خیلی کمک میکنه پاروکستین هست
سلام و خسته نباشید خدمت شما
من سی سال خونمون تو آزادی بوده و سختیهای زیادی کشیدم، نمونه فوت پدرم بعد تو این سی سال ده سال آخرش که اونجا زندگی میکردیم حالت اضطراب و افزایش ضربان قلب و تنگی نفس شدید میگرفتم، بعضی وقتها هم تو مرز سکته میرفتم،الان پنج ساله خونمونو عوض کردیم رفتیم سمت فلاح، الان تو این پنج سال حالم دگرگون شده و تو زندگیم دارم پیشرفت میکنم، فقط به خاطر محیطی که عوض کردم و الان حالم خوب شده، ولی یه سوالی منو درگیر خودش کرده که چرا وارد محل زندگی قبلیم میشم همون حالتای اضطراب و تنگی نفس بهم دست میده، حتی آدمایی که تو اون محلم بودنو میبینم حالم بد میشه و نمیتونم باهاشون ارتباط داشته باشم، در صورتی که دوستم دارم ارتباط داشته باشم ولی نمیشه
سلام من ۱۸ سالمه و از این موضوع خیلی دارم رنج میبرم
من قبلاً یه آدم خیلی اجتماعی بودم و دوستای زیادی داشتم اما بعد کرونا همه چی عوض شد بعد اون تبدیل شدم به یه آدم ساکت و گوشه گیرو خجالتی تو دبیرستان وقتی حواس کل بچه ها رو منه استرس شدید میگیرم
تو جامعه همینجور حرف نمیتونم بزنم اصن اینقدر که استرس میگیرم
به معنای واقعی از زندگی سیر شدم واقعا خسته ام اصلا این مشکل من درمان نمیشه…
من وقتی ابتدایی بودم خیلی آدم اجتماعی و با اعتماد به نفسی بودم اما کرونا که اومد و مدارس آنلاین شد به کل تغییر کردم و گوشه گیر منزوی شدم
البته دلیل اینکه منزوی شدم احتمالا به خاطر ضربه های هست که تو بچگی خوردم شاید به خاطر این باشه که پدرم خیلی بدجور کتکم میزد و با اینکه خیلی وقته فراموشش کردمو پدرم هم آدم درستی شده فکر میکنم ضربه ش این روزا میخورم
تو مدرسه دوست صمیمی ندارم
بعضی موقع ها میشه که سر جمع کلا یه دقیقه هم با بقیه حرف نمیزنم
خیلی از وقتا تو دبیرستان بقیه سعی میکنن اذیتم کنن و من نمیتونم از خودم دفاع کنم
حالم واقعا بده
سلام من دختری نوجوان نوزده سالمه تو رو خدا بگید من این مشکل رو دارم و خیلی موقعیت ها و فرصت ها رو از دست دادم با وجود علاقه به درس خوندن میشه بگید کسی هست که به این خاطر فرصتی از دست داده باشه مث ترک تحصیل کرده باشه از مدرسه یا دانشگاه
فقط گفتین آقا این اضطراب اینجوری بعد گفتین قرص بخورید مگه مرضیم ما چیزیمون
سلام چطور میشه از این دوازده راهکار استفاده بشه؟
سلام خدمت آقای دکتر و کارشناسان محترم کلینیک و دوستان
یه سوالی از حضورتون دارم ممنون میشم اگه پاسخ بدید، من از بچگی حوصله ارتباط با افراد را نداشتم، اینکه پای حرفشون بشنم یا با بچه های دیگه بازی کنم … کلا از حضور افراد غیر خانواده استقبال نمیکردم و با تنهایی خودم خوش بودم، اما اضطراب و علائم فیزیولوژی هم نداشتم، در نوجوانی بعد از اینکه از یک شهر کوچک به شهر بزرگ نقل مکان کردیم در مدرسه احساس حقارت داشتم چون بچه های شهری از من شیکپوش تر و مرفه از بودند و کلا زندگی ما خیلی ساده و بی امکانات بود و پدرم مثله پدرهای دیگران رفتار متین و معقول نداشت و از اینجا بود که احساس حقارت، و علائم اضطراب بشکل لرزش دست و گاها تپش قلب در من شروع شد، احساس میکردم زشت و نفرت انگیز هستم و دیگران حتی اگر با من ارتباط بگیرند فقط از سر دلسوزی و ترحم است نه جذابیتم، من هم نسبت به دیگران حس خوبی نداشتم، اصلا نمیتوانستم دیگری را دوست داشته باشم، بمروز حالا در بزرگسالی افراد زیادی برای من نفرت انگیز هستند، مدام رفتار افراد را در ذهنم نقد و قضاوت میکنم و مهمتر از همه همیشه فکر میکنم به اشکال مختلف قصد سوء استفاده از من را دارند، و متقابلاً فکر میکنم هییییچکس من را دوست ندارد و مردم مدام در حال نقد رفتار و زندگی من هستند، در نتیجه هیچکس را نمیتوانم دوست بدارم، رفتار خودم و درک خودم را خیلی قبول دارم و اکثر افراد دیگر را بیشعور احساس میکنم، و در واقعیت یا در ذهنم آنها را سرزنش میکنم و دقیقا مطمئنم آنها هم با من اینگونه هستند، برای همین اگه فعالیتی با دست در حضور دیگران بخواهم انجام دهم از ترس قضاوت و عدم پذیرش آنها بشدت لرزش دست خواهم داشت طوریکه اصلا در آن کار ناتوان میشوم، بخاطر این افکار و رفتار حالم از خودم هم بهم میخورد و خودم را سرزنش میکنم…. حال سوال این جاست که من ضعف عزت نفس دارم یا غرور؟؟؟
سلام آقای دکتر راستش این اختلال و من از زمان کودکیم دارم و اصلا حتی نمیدونم منشا از کجا هست فقط میدونم که عمه هام از بچگی استرس و اضطراب شدید داشتن طوری که به خوردن ناخن منجر میشده و سردرد شدید هم همراه باهاش داشتن که منم این علائم و دارم وای خیلی شدید با اینکه الان فارغ التحصیل هستم و پشت کنکور موندم حس میکنم این اضطرابم بدتر شده و منو از درون و بیرون داره میپاشه از اتاقم بیرون نمیرم و همش گریه میکنم و صداهای توی سرم اصلا منو ول نمیکنن صدای قضاوت افراد توی سرم پخش میشه حتی تمرکز هم ندارم با مشاورم هم در میان نگذاشتم فقط بهش گفتم بیمار شدم یک چند روزی در همین حد تابستان روانشناس رفتم ولی اصلا به دردم نخورد و چیزایی میگفت که خودمم میدونستم ممنون میشم راهنماییم کنین🙏
تقریبا ۴ ساله درگیر این بیماریم توی کلاس نمیتونم صحبت کنم و از روی چیزی بخونم و کنفرانس بدم اصلا زندگیم مختل شده نابود شدم دلم میخواد بمیرم
خدانکنه دشمنت بمیره همه اینمشکلو دارن حالا یکی کمتر یکی بیشتر
فقط چارش رفتن به روانپزشکه و استفاده دارویه من خودم سالیان سال ازین اختلال رنج میبردم تا اینکه با ویزیت دکتر و استفاده دارو حالم بهتر شد
دوستان منم این مشکل رو دارم منتهی ریشه این مشکل من مادرمه ک بشدت منو تحقیرو توهین میکنه تحقیرهاشم طوریه که تا ته عمقتو میسوزونه چنبار گفتم اگه خیلی از من بدت میاد دیگه باهام حرف نزن که همینطور هم شده ما در یک سال ۱۰ ماهشو قهریم البته من باهاش حرف نمیزنم ک باز نخاد منو تحقیر کنه
متاسفانه به روانشناس و این چیزا اصلا اعتقاد نداره میگه قدیم چرا هیچکی طوریش نبود کلا بحث باهاش رو بی فایده میدونم
ایخدا کاش بعضیا و مادر نمیکردی
سلام دقیقا من مشکل شمارو دارم مادرم دائما مارو خورد و خمیر می کنه اگه کسی بیاد خجالت می کشم ازاشون بیشتر به خاطر احساس حقارت نسبت به مادرم میکنم چون هم خیلی بد حرف می زنه هم شئور اجتماعی پایینی داره کاش می تونستم با هم درد دل کنیم شاید فشار هر دوتامون کم میشد
سلام آقا دکتر من فایل صوتی گوش کردم هر چی که گفتین برام اتفاق افتاده است به دلیل این اختلال اضطراب اجتماعی معمولا حتی با تعامل با دیگران. راه رفتن . به دلیل ترس حرف زدن با زبان فارسی برام مشکل شده تپش قلبم زیاد میشه ترس . زبانم لرزش میکند اصلا راحت نیستم به امام حسین از زندگی خسته شدم
منم از وقتی که یادم میومد به این بیماری مبتلا بودم تا اینکه پا رو ترسم گذاشتم رو پیش روانپزشک رفتم بهم یسری داروها رو داده الان دارم همچنان مصرف میکنم صد هزار خدارو رو شکر از قبلم بهتر شدم اعتماد به نفس و عزت نفسم از قبلم خیلی بالاتر رفته راحت بدون هیچ نگرانی و استرس با مردم صحبت میکنم بدون اینکه تپش قلب بگیرم قبلش از درد استرس اصلا نمیتونستم صحبت کنم اصلا به لکنت زبان و تپش قلب میافتادم ببین این دارو ها یکم عوارض داره عوارضشم اینه شبا کابوس میبینی و قوای جنسیت در طول مصرف دارو کاملا از بین میره چاره فقط رفتن پیش روان پزشکه هرکی گفت پیش مشاور فلان ملان برو فقط هزینه اضافه و وقت تلف کنیه
سلام داداش میتونی یه آیدی تلگرام از خودت بدی باهات حرف بزنم؟ منم همین مشکلو دارم میخوام برم روانپزشک اما دو دلم میخوام ازت مشورت بگیرم.
یه دل باش و پیش روانپزشک برو این اختلال به هیچ وجه من الوجوه با غیر از دارو برطرف نمیشه فقط دارو
منم فوبیای اجتماعی دارم و نه پیش روانپزشک رفتم نه روانشناس فک می کردم دارو درمان موقت داره بعد از قطعش دوباره بر میگرده برا شما اینطوری نبودهیعنی کاملا درمان شده؟میشه جواب بدید چون موندم روانشناس برم یا روانپزشک
عزیزم درست الان ده یازده ماهه مصرف میکنم خداروشکر نسبت به قبلم بهتر شدم دیگه تپش قلب و علائم بیماری رو ندارم فقط میترسم دارو رو ترک کنم و مث دوران تلخم بشم دیگه حس حقارت شرمندگی استرس عدم اعتماد به نفس ندارم حسرت موقعیت های از دست رفته رو نمیخورم🙃والا بخاطر استرس هیچ دوست و رفیقی نداشتم هیچ جا نمیتونستم کار کنم احساس میکردم همه مسخرم میکردن😔
واینکه صد البته هرچه زودتر پیش یه روانپزشک حاذق شهرتون برین 👌
فقط اگه رل داری یا ازدواج کردی این قرصا حین دوران مصرف میل جنسی رو بطور کامل از بین میبره و نسبت به سکس زده و متنفر میشی 😹
باسلام دارویی که استفاده میکنید رومیشه بنویسید
آسنترا ۱۰۰
فلوکستین ۲۰ این دوتا همزمان با هم خطرناکه استفاده کنی من چن ماه اول با فلوکستین شروع کردم بعدش آسنترا
من سالهاست دچار اختلال اضطراب اجتماعی هستم، واقعا خیلی موقعیتهارو ازم گرفتە، امروز برای اولین بار بە فایل صوتی آقای دکتر گوش کردم. چطور میتونم تو دورەی ایشون شرکت کنم؟
سلام من ابراهیم هستم از افغانستان با شما در بحث هستم مدت طولانی میشه کی به مشکل اضطراب اجتماعی دچار هستم حالا چگونه میتوانم مشکلم را از راه دور با شما حل کنم اگه کمی توضیح بدهید ممنون میشم .