تست های روانشناسیشاخص های mbti

تیپ شخصیتی INFP (میانجی‌گر) در تست MBTI

در این مقاله درباره تیپ شخصیتی INFPصحبت می کنیم. تیپ شخصیتی INFP یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی در شاخص تست MBTI است. این پرسشنامه شخصیتی پرطرفدار به وسیله ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز طراحی شد. شخصیت INFP غالباً به عنوان تیپ ایده آل گرا یا میانجی‌گر شناخته می‌شود. افراد دارای این تیپ شخصیتی بیشتر درونگرا، ایده آل گرا، خلاق و ارزش محور هستند.

تیپ‌های شخصیتی INFP تمایل زیادی برای تبدیل دنیا به مکان بهتری برای زندگی کردن دارند. آن‌ها علاوه بر علاقمندی به شناخت خودشان و سازگاری با دنیا به دنبال کمک به دیگران هستند. افراد دارای این تیپ شخصیتی، زمان زیادی را صرف بررسی هدفشان در زندگی می‌کنند و در مورد به کارگیری  مهارتها و استعدادهایشان در جهت کمک به بشریت فکر می‌کنند. تیپ INFP عکس ESTJ است. سایر تیپ‌های متفاوت شامل INTP و ENFJ هستند.

ویژگیهای اصلی تیپ شخصیتی INFP

  • تیپ‌های شخصیتی INFP، درونگرا، ساکت و محافظه کار هستند. قرارگیری در موقعیت‌های اجتماعی از آنها انرژی می‌گیرد و برقراری تعامل با گروه کوچکی از دوستان نزدیک را ترجیح می‌دهند. با اینکه تنهایی را دوست دارند ولی این امر را نباید با خجالتی بودن اشتباه گرفت. بلکه آنها از تنهایی انرژی می‌گیرند. از طرف دیگر، آن‌ها باید در موقعیت‌های اجتماعی هم به صرف انرژی بپردازند.
  • تیپ‌های INFP متکی بر شهود عمل می‌کنند و بیشتر از جزئیات ریز روی تصویر کلی متمرکز می‌شوند. آنها به مسائل مهم یا پروژه‌های کاری به خوبی اهمیت می‌دهند ولی جزئیات پیش پا افتاده و کسل کننده را نادیده می‌گیرند.
  • آن‌ها احساسات فردی را مورد تأکید قرار می‌دهند و این مسائل بیشتر از اطلاعات عینی روی تصمیماتشان اثر دارد.
  • تیپ‌های INFP در حین تصمیم گیری، آزادانه عمل می‌کنند. آن‌ها تصمیمات مهم را آنقدر به تعویق می‌اندازند تا شرایط موقعیتی تغییر کند. آن‌ها در حین تصمیم گیری بیشتر از منطق به ارزش‌های شخصی تکیه می‌کنند.
نقاط قوت نقاط ضعف
  • وفادار و سرسپرده
  • حساس و علاقمند به دیگران
  • به تنهایی بهتر کار می‌کنند
  • به روابط نزدیک اهمیت می‌دهند
  • به خوبی تصویر کلی شرایط را می‌بینند
  • می‌توانند بیش از حد ایده آل گرا عمل کنند
  • شناخت آنها دشوار است
  • گاهی اوقات چیزهای کوچک را نادیده می‌گیرند
  • بی توجهی به جزئیات

کارکردهای شناختی

پرسشنامه MBTI مبتنی بر نظریه روانکاو سوئیسی یعنی کارل یونگ است. او چهار مؤلفه روانشناختی شخصیت را به این صورت می‌دانست: تفکر، احساس، حس و شهود. انسانها هر کدام از این کارکردها را به سمت درون (درونگرا) یا بیرون (برونگرا) هدایت می‌کنند.

هر تیپ شخصیتی در پرسشنامه MBTI، متشکل از سلسله مراتب این کارکردها است. کارکرد غالب تا حد زیادی کنترل شخصیت را به دست دارد، اگر چه این کارکرد تحت حمایت کارکرد کمکی قرار دارد و تا حد کمتری تحت حمایت کارکردهای سوم قرار می‌گیرد. کارکردهای پست‌تر هم تا حد زیادی به صورت ناخودآگاه هستند ولی باز هم تا حدی اثرگذار هستند.

تیپ‌های INFP روی چهار کارکرد شناختی زیر متکی هستند:

کارکرد غالب: احساسی درونگرا

تیپ‌های شخصیتی INFP احساسات عمیقی را تجربه می‌کنند ولی به عنوان افرادی درونگرا تا حد زیادی به پردازش این هیجانهای درونی می‌پردازند. آن‌ها از دنیا شگفت زده‌اند و حس نوعدوستی و همدلی زیادی در قبال دیگران دارند. با اینکه احساسات بسیار قدرتمند دارند؛ ولی آنها را بیان نمی‌کنند به همین دلیل این رفتارشان را با کناره گیری یا سردی اشتباه می‌گیریم.

کارکرد کمکی: شهودی برونگرا

تیپ شخصیتی INFP با کمک تخیل و سناریوهای «چه می‌شد، اگر» به بررسی موقعیت‌ها پرداخته و قبل از هر اقدامی، انواع احتمالات مختلف را بررسی می‌کند. زندگی درونی آنها بر شخصیتشان  غلبه دارد و با کمک قدرت شهود با دنیای بیرون تعامل برقرار می‌کنند. آن‌ها روی تصویر کلی و بزرگی از شرایط و مسائلی که آینده را شکل می‌دهند؛ متمرکز هستند. آن‌ها با کمک این توانایی می‌توانند به رهبرانی انقلابی تبدیل شوند که عاشق اعمال تغییرات مثبت در دنیا هستند.

کارکرد سوم: حسی درونگرا

تیپ‌های INFP هنگامیکه اطلاعات را دریافت می‌کنند، حافظه روشنی از رویدادها می‌سازند. آن‌ها این رویدادها را بارها در ذهنشان تکراری می‌کنند؛ تا بتوانند در موقعیت‌هایی که تنش کمتری دارند به تحلیل رویدادها بپردازند. این خاطرات به طور معمول با هیجانات قدرتمندی در ارتباط هستند. پس فراخوانی یک خاطره را می‌توان مثل بازسازی یک تجربه در نظر گرفت.

کارکرد پست‌تر: متفکر برونگرا

این کارکرد شامل سازماندهی و معنادادن به دنیا با شیوه‌ای عینی و منطقی است. با اینکه این کارکرد دارای اثرگذاری ناخودآگاه بر شخصیت INFP است؛ ولی می‌تواند تحت شرایط تنش زا ظاهر شود. هنگامیکه شخصیت INFP  با استرس مواجه می‌شود؛ به ناگهان به صورت عملگرا و جزئی نگر درآمده و بیشتر از هیجان روی منطقش متمرکز  می‌شود. از آنجا که آنها در اغلب مواقع تحت سلطه شهود و هیجان‌ها قرار دارند؛ پس گاهی اوقات با حس عدم بهره وری و ناکارآمدی درگیر هستند. یادگیری در جهت توسعه کارکرد متفکر برونگرا به آنها کمک می‌کند تا به حس تعادل بهتری در این تیپ شخصیتی برسند.

تیپ‌های INFP معروفی که احتمالاً می‌شناسید

  • آدری هپبورن، بازیگر
  • جی آر آر تولکین، نویسنده
  • پرنسس دایانا، از اعضای خانواده سلطنتی انگلستان
  • ویلیام شکسیپر، نمایشنامه نویس
  • فرد راجرز، شخصیت تلویزیونی

روابط فردی

تیپ‌های  INFP بسیار ایده آل گرا هستند؛ پس انتظارات بالایی به ویژه در روابط زناشویی دارند. احتمالاً تصویر ایده آلی در ذهنشان از شریک زندگی ایده آلشان دارند که پر کردن جای آن بسیار دشوار است.

افراد دارای این تیپ شخصیتی، عمیقاً به دیگران اهمیت می‌دهند؛ با اینکه درک این شرایط برای افراد درونگرا بسیار دشوار است. آن‌ها می‌خواهند به افراد معدودی نزدیک شده؛ نسبت به آنها متعهد شوند و روابط صمیمانه‌ای را با آنها تشکیل دهند.

آن‌ها اختلاف نظر را دوست ندارند و از آن اجتناب می‌کنند. هنگامیکه بحث و جدلی در می‌گیرد، آن‌ها به جای متمرکز شدن روی جزئیات بحث، بیشتری روی احساسی که این بحث در آنها به وجود آورده؛ متمرکز می‌شوند. آنها در طول بحث، بیش از حد هیجانی شده و حتی غیرمنطقی به نظر می‌رسند. با این حال آنها با کمک به افراد درگیر اختلاف به خوبی به عنوان میانجی عمل کرده و به دیگران در جهت بیان احساساتشان کمک می‌کنند.

از آنجا که این افراد، بسیار محافظه کار هستند، شناختشان بسیار دشوار است. آنها دوست دارند که خودشان را وقف دوستان نزدیک و خانواده خودشان کنند و اهمیت زیادی برای احساسات و عواطف عزیزانشان قائل هستند. غالب انرژی آنها در درونشان متمرکز است و مشخصه آنها هم داشتن احساسات شدید و ارزش‌های قدرتمند است. آن‌ها به معشوق خود بسیار وفادار بوده و باورها و ارزش‌هایشان را می‌پرستند.

آینده شغلی

تیپ‌های شخصیتی INFP در مشاغلی که به راحتی خلاقیت و دیدگاهشان را ابراز کنند، موفق هستند. با اینکه به خوبی با دیگران همکاری می‌کنند؛ ولی کار انفرادی را بیشتر دوست دارند.

آن‌ها بسیار خلاق، هنرمند و معنوی هستند. آن‌ها مهارتهای زبانی خوبی دارند ولی بیشتر از میان افکار و احساساتشان به نوشتن آنها علاقه دارند.

از آنجا که به اصول اخلاقی و ارزش‌های قدرتمندی پایبند هستند به خوبی از باورهایشان دفاع می‌کنند. با اینکه به ارزش‌هایشان بسیار معتقدند ولی به شناخت دیگران هم علاقمند بوده و تمایل به شنیدن و بررسی جنبه‌های مختلف یک مسأله را دارند.

مشاغل محبوب برای INFP

  • هنرمند
  • مشاور
  • طراح گرافیکی
  • کتابدار
  • روانشناس
  • کار درمانگر
  • مددکار اجتماعی
  • نویسنده

نکاتی برای تعامل با INFP ها

دوستی INFP

تیپ شخصیتی INFP معمولاً چند دوست نزدیک دارد ولی این روابط، بلندمدت هستند. با اینکه این تیپ‌ها به خوبی هیجانهای دیگران را درک می‌کنند ولی در ابراز احساسات خودشان مشکل دارند. با اینکه آنها به دنبال صمیمت عاطفی و روابط عمیق هستند، ولی باز هم برقراری ارتباط اجتماعی برایشان دشوار است. شناخت یک INFP زمان می‌برد ولی افراد صبور و فهیم به راحتی در این زمینه موفق می‌شوند.

والدگری INFP

والدین دارای تیپ INFP افرادی حمایتگر، مراقب و خونگرم هستند. آنها به خوبی دستورالعمل‌ها را مشخص کرده و به کودکانشان در جهت پایبندی به ارزش‌های قوی، کمک می‌کنند. هدفشان هم کمک به رشد کودکان به عنوان افرادی مستقل و آگاه نسبت به مسائل جهان است. آن‌ها گاهی اوقات برای در میان گذاشتن عواطفشان با کودکانشان مشکل دارند و غالباً روی ایجاد هماهنگی در خانه متمرکز می‌شوند.

روابط زناشویی INFP

تیپ شخصیتی INFP در مسائل زناشویی هم مثل موقعیت‌های دوستانه گاهی اوقات برای نزدیک شدن به شریک عاطفی به مشکل بر می‌خورند. هنگامیکه آن‌ها رابطه زناشویی تشکیل دهنده تا حد زیادی به آن وفادار هستند. آن‌ها گاهی اوقات دیدگاه بیش از حد رمانتیک و انتظارات بالایی از روابط زناشویی دارند که تأمین این شرایط برای همسرشان بسیار دشوار می‌شود. آن‌ها در عین اجتناب از اختلاف، بسیاری از نظرات فرد مقابل را به خودشان می‌گیرند. اگر همسرتان دارای تیپ INFP است؛ پس بدانید که در اغلب مواقع با افشاگری در مورد احساساتش، مشکل دارد؛ بیش از حد در مقابل انتقاد، حساس است و در اغلب مواقع، شاد کردن شما را نسبت به شادی خودش در اولویت قرار می‌دهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۲۱ رای
منابع
12
guest
17 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهسا
مهسا
1 ماه قبل

از اینکه این همه Infp می بینم خوشحالم
اره کاملا منو میگه و وقتی دوستم میکه من تو رو خوب میشناسم میخوام با پشت دست بزنم تو دهنش اما هیچ وقت این کار رو انجام نمیدم.
به هر حال درک نشدن خیلی سخته ولی من دارم باهاش کنار میام مگه نه؟

💜🦋✨️ویولت✨️🦋💜
💜🦋✨️ویولت✨️🦋💜
4 ماه قبل

مطلب خیلی دقیقی هس✨️💕
واقعا این شخصیت فرند صمیمی منه✨️🦋

Jeon
Jeon
4 ماه قبل

واییی این دقیقا منمممم.
بدبختی اینه ک کسی هم نمیتونه منو کامل بشناسه و منم نمیتونم احساساتمو به کسی بگم:|

عرفان
عرفان
پاسخ به  Jeon
3 ماه قبل

من تایپم enfpهس
و دقیقاً درگ میکنم و مکمل تایپ infpهست چون

زهرا
زهرا
پاسخ به  عرفان
1 ماه قبل

من نیز infp

هدیه
هدیه
5 ماه قبل

شخصیتمو گفت یعنی همش همینه به جز اینکه شغل های ک دوست دارن و اینکه از تنهایی انرژی میگیرن
من از تنهایی خوشم میاد اما دوست هم دارم تو جمع رفیقا باشم
دمتون گرم

...
...
پاسخ به  هدیه
5 ماه قبل

دقیقا البته برام تو جمع آدمای دیگه بودن سخته

zahra
zahra
6 ماه قبل

خوش به حال اونهایی که می‌گن این انگار خود من بود من هنوزم تایپم رو پیدا نکردم:(

..
..
پاسخ به  zahra
4 ماه قبل

منم

Yomi
Yomi
7 ماه قبل

خوبه و اینکه زیاد دقیق نبود اما تایپ من infp هست و دوبار تست دادم و همین در اومد

رقی
رقی
8 ماه قبل

واییییی ۱۰۰ از ۱۰۰
:)میگفتی انگار اومدن دیدن زندگیمو همه چی خود من بود

Yazdan🍒
Yazdan🍒
8 ماه قبل

چقدر پاش ذوق داشتم. این خوده من بودم :))))

Nazanin
Nazanin
11 ماه قبل

خیلی مفید بود:)))
من هم تایپ mbti ام infpهستش💚:)

Nazanin
Nazanin
پاسخ به  Nazanin
8 ماه قبل

منم هم اسمم نازنینه هم infp هستم 😁

مایا
مایا
پاسخ به  Nazanin
7 ماه قبل

چه ربطی به اسمت داره

zahra
zahra
پاسخ به  مایا
6 ماه قبل

گفت : من هَم مثل تو اسمم نازنینه:/

امیر
امیر
پاسخ به  zahra
3 ماه قبل

چه ربطی به تو داره؟

دکمه بازگشت به بالا