تیپ شخصیتی ESFJ (مراقب) در تست MBTI
در این مقاله درباره تیپ شخصیتی ESFJ صحبت می کنیم. تیپ شخصیتی ESFJ یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی در شاخص تست MBTI است. تیپ ESFJ تحت عنوان شخصیت سفیر یا سرپرست هم شناخته میشود که یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی در شاخص تیپ مایرز- بریگز است. تیپهای ESFJ افرادی خونگرم، وفادار، منظم و مهربان هستند. آنها از تعامل با دیگران انرژی میگیرند.
آنها به عنوان افرادی معاشرتی و اجتماعی توصیف میشوند. این افراد دیگران را در جهت بهتر شدن تشویق میکنند و اگر متوجه موضوع بدی در مورد نزدیکانشان شوند؛ بسیار ناراحت میشوند.
به گفته دیوید کیرسی در حدود ۹ تا ۱۳ درصد از جمعیت دارای تیپ شخصیتی ESFJ هستند.
ویژگیهای اصلی تیپ شخصیتی ESFJ
افراد دارای تیپ ESFJ یا شخصیت سفیر دارای گرایشهای زیر هستند:
- از کمک به دیگران لذت میبرند.
- نیازمند تأیید هستند.
- دوست دارند که مهربانی و بخشندگی آنها مورد توجه و تأیید دیگران قرار بگیرد.
- نسبت به نیازها و احساسات دیگران حساس هستند.
- به خوبی احترام و مراقبت مورد نیاز دیگران را فراهم میکنند.
- میخواهند که دیگران آنها را دوست بدارند.
- به راحتی در اثر نامهربانی و بی تفاوتی لطمه میبینند.
- سیستم ارزشی آنها بیشتر از اصول اخلاقی و درونی مبتنی بر منابع بیرونی و اجتماعی است.
افراد دارای تیپ شخصیتی سفیر با ارزشها و استانداردهای برتر رشد کردهاند تا به بزرگسالانی معاشرتی و مردم دار تبدیل شوند. تیپهای ESFJ که در محیطهای کمتر برخوردار رشد یافتهاند؛ احتمالاً در بزرگسالی با انحراف در اصول اخلاقی مواجه میشوند و احتمال فریبکاری و خود محوری در آنها بیشتر است.
آنها به اعمال کنترل روی محیط اطرافشان گرایش دارند. سازماندهی، برنامه ریزی و زمانبندی به این افراد کمک میکند تا دنیای اطرافشان را تحت کنترل درآورند.
این تیپ علاقمند به شناخت دیگران است. آنها به خوبی مراقب دیگران هستند و در حمایت و کمک به شکوفایی دیگران مهارت دارند. از آنجا که به خوبی حس خوبی را در دیگران ایجاد میکنند؛ دیگران هم نسبت به آنها گرایش دارند.
یکی از برداشتهای نادرست و رایج در مورد ESFJ ها این است که آنها گاهی اوقات مثل پادری عمل میکنند و بدون ترس از طرد شدن یا عدم تأیید، به دیگران اجازه میدهند تا آنها را له کنند. با اینکه آنها افرادی مردم دار هستند ولی این امر به معنای سهل الوصول بودنشان نیست.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
|
|
کارکردهای شناختی
طبق پرسشنامه MBTI، تعدادی کارکرد شناختی (فکری، حسی، احساسی و شهودی) برای کمک به شکل گیری شخصیت وجود دارد. سلسله مراتب این کارکردها تعیین کننده تیپ شخصیت است. هر کارکرد به صورت درونی (درونگرا) یا بیرونی (برونگرا) بیان میشود.
کارکرد غالب: احساسی برونگرا
تیپهای ESFJ براساس احساسها و هیجانهای فردی و نگرانی در قبال دیگران به تصمیم گیری میپردازند. آنها بیشتر از در نظر گرفتن معیار عینی به تأثیر فردی آن تصمیم فکر میکنند.
تیپهای ESFJ بر اساس «احساسات درونی» خودشان به قضاوت در مورد افراد و موقعیتها میپردازند. آنها در اغلب مواقع به تصمیم گیریهای شتابزده میپردازند و به سرعت احساسات و عقایدشان را با دیگران در میان میگذارند.
این گرایش در برخی مواقع بسیار عالی است چون میتوانند به سرعت تصمیم گیری کنند. البته این کار دارای جنبه منفی هم هست و گاهی اوقات باعث قضاوتهای نادرست درباره دیگران میشود.
کارکرد کمکی: حسی درونگرا
تیپهای ESFJ بیشتر از آینده روی زمان حال متمرکز هستند. آنها به جزئیات دقیق و فوری بیشتر از اطلاعات انتزاعی و نظری علاقه دارند.
کارکرد سوم: شهودی برونگرا
این کارکرد شناختی به تیپهای ESFJ کمک میکند تا روابط بین فردی را برقرار نموده و راه حلهای خلاقهای را برای مشکلات پیدا کنند. آنها در حین بررسی یک موقعیت به احتمالات توجه میکنند. آنها غالباً به الگوهایی میرسند که به آنها در شناخت افراد و کسب تجربه کمک میکند.
کارکرد پستتر: متفکر درونگرا
تیپهای ESFJ اهل نظم و برنامه ریزی از ابتدای کار هستند. آنها با برنامه ریزی به حس کنترل بیشتری روی دنیای اطرافشان میرسند.
این جنبه از شخصیت ESFJ به آنها در جهت تحلیل اطلاعات پیچیده کمک میکند ولی این امر در اغلب مواقع به عنوان نقطه ضعفشان محسوب میشود به ویژه هنگامیکه باید به مفاهیم نظری و انتزاعی معنا بدهند.
تیپهای ESFJ معروفی که احتمالاً میشناسید:
|
روابط فردی
تیپهای ESFJ به عنوان افرادی برونگرا از وقت گذرانی با دیگران، لذت میبرند. آنها از تعاملا اجتماعی انرژی میگیرند و به بهزیستی دیگران علاقمند هستند. آنها به عنوان افرادی خوش قلب و همدل توصیف میشوند که نیازهای دیگران را به نیاز خودشان ترجیح میدهند.
آنها در موقعیتهای نامطمئن یا آشفته احساس ناامنی دارند. این گرایش آنها را مناسب سمتهای سرپرستی و مدیریتی کرده است. البته هنگامیکه به دنبال کنترل افرادی هستند که علاقهای به این گرایش ندارند، احتمال بروز اختلافات فردی وجود دارد.
از آنجا که ESFJ ها افرادی مستقل و وفادار هستند به دنبال برقراری روابط دوستانه قوی و بلندمدت میروند.
آینده شغلی
چون تیپ شخصیتی ESFJ از کمک کردن به دیگران لذت میبرد در موقعیتهای عملی شامل قبول نقش مراقبتی؛ موفق هستند. مشاغل خدمات اجتماعی و مراقبت بهداشتی دو حوزه مناسب برای آنها است تا ماهیت حمایتی و گرایش به نظم را در آنجا به کار ببرند. این تیپها دارای صفاتی هستند که آنها را به افرادی ایده آل برای مشاغل خاصی تبدیل میکند. برای مثال وابستگی و نیاز درونی برای مراقبت از دیگران به معنای موفقیت آنها در مشاغل حمایتی و مراقبتی مثل پرستاری و معلمی است.
مشاغل محبوب برای تیپ شخصیتی ESFJ:
|
نکاتی برای تعامل با تیپ شخصیتی ESFJ
اگر فردی با تیپ ESFJ یا شخصیت سفیر را میشناسید، یادگیری برخی از اطلاعات به تقویت روابط و تعاملات شما با آنها کمک میکند.
دوستی ESFJ
تیپ ESFJ میتواند فداکاری را به جایی برساند که نیازهای خودش را نادیده بگیرد تا از شاد کردن دیگران اطمینان پیدا کند. دوستی با این تیپ یعنی باید از ماهیت بخشنده وجودشان قدردانی کنید و مطمئن شوید که مهربانی آنها را تلافی میکنید.
این تیپ شخصیتی با افرادی که قدرشان را میدانند؛ خیلی خوب کنار میآیند. روابط برای شخصیت سفیر بسیار مهم است و از روابط حاوی اختلافات یا انتقاد زیاد هم اجتناب میکنند.
والدگری ESFJ
کودکان ESFJ رفتاری مسئولانه دارند و از وقت گذراندن در کنار خانواده لذت میبرند. کودک شما نیازمند تشویق مرتب است. از علایق و فعالیتهای آنها حمایت کرده و ذوق زدگی خودتان را نشان دهید.
این کودکان نیازمند داشتن روال زندگی مشخص هستند. قواعد را مشخص کرده و به آنها پایبند بمانید. کودکان ESFJ در هنگامیکه از انتظارات مطلع میشوند با اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری زندگی میکنند.
روابط زناشویی
آنها در روابط عاشقانه فداکارانه، حمایتگرانه و وفادارانه رفتار میکنند. آنها علاقهای به روابط موقت ندارند و روی تعهدات بلندمدت متمرکز میشوند. با نشان دادن عشق و قدردانی خودتان از این تیپ شخصیتی حمایت کنید. به عواطف و حالات عاشقانه آنها با مهربانی و عشق پاسخ دهید.
تیپهای ESFJ در روابط عاشقانه به دنبال افراد صادقی هستند که عواطف و هیجانهای آنها را با آغوش باز میپذیرند. آنها برای صمیمیت دوستی و تعهدات بلندمدت، ارزش قائل هستند.
کلام آخر
تیپ ESFJ هم مثل همه تیپهای شخصیتی دارای الگوهای رفتاری و ترجیحات خاص خودش است. آشنایی بیشتر با تیپ شخصیتی خودتان به درک بیشتر این گرایشهای درونی کمک میکند. شما میتوانید نقاط قوت خودتان را بهبود دهید و به خاطر برخی از نقاط ضعف خودتان به روابطتان لطمه نمیزنید.
سوالات متداول
۱. تیپ شخصیتی ESFJ چیست؟
ESFJ (برونگرا، حسی، احساسی، قضاوتی) یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی در تست MBTI است که به عنوان “مراقب” شناخته میشود.
۲. ویژگیهای اصلی ESFJ چیست؟
ESFJها خونگرم، مسئولیتپذیر، سازمانیافته و علاقهمند به کمک به دیگران هستند.
۳. ESFJ ها در کار چگونه عمل میکنند؟
آنها در محیطهای ساختاریافته و همکارانه موفق هستند و به خوبی از پس مسئولیتها برمیآیند.
۴. آیا ESFJها روابط اجتماعی خوبی دارند؟
بله، آنها معمولاً محبوب، دلسوز و توجهکننده هستند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار میکنند.
۵. چالشهای ESFJها چیست؟
آنها ممکن است در مواجهه با انتقاد یا تغییرات ناگهانی دچار استرس شوند و نیاز به تأیید دیگران داشته باشند.
۶. ESFJها چگونه با استرس کنار میآیند؟
آنها معمولاً با صحبت با دوستان یا خانواده و انجام فعالیتهای سازمانیافته با استرس مقابله میکنند.
۷. آیا ESFJها رهبران خوبی هستند؟
بله، آنها به دلیل توانایی ایجاد هماهنگی و حمایت از دیگران، رهبران دلسوز و مؤثری هستند.
خیلی خیلی عالی بودوچیز هایی که اونجا نوشته بود واقعا حقیقت بود و من همین جور آدمی هستم احساساتی و خلاصه خیلی دقیق ثبت شده بودممنون از سازندش