تعداد انجام
۷۱۱۴
تعداد سئوالات
۸۷ سئوال
زمان مورد نیاز
۲۵دقیقه
رده سنی
بزرگسالان
آیا تا به حال شنیده اید که کسی خود را به عنوان یک INTJ یا ESTP توصیف کند و از خود پرسیده باشید که این حروف عجیب چه معنایی می تواند داشته باشد؟ در حقیقت آنچه این افراد به آن اشاره می کنند تیپ شخصیتی آنها براساس تست شخصیت شناسی مایرز-بریگز (MBTI) است.
شاخص تیپهای شخصیتی مایرز-بریگز یک آزمون شخصیت شناسی است که برای شناسایی نوع شخصیت ، نقاط قوت و ترجیحات افراد طراحی شده است. این پرسشنامه توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس تحقیقات آنها بر روی نظریه تیپ های شخصیتی کارل یونگ تهیه شده است. امروزه پرسشنامه MBTI یکی از پرکاربردترین ابزارهای روانشناختی در جهان است.
تهیه و تدوین آزمون مایرز-بریگز
مایرز و بریگز که هر دو مجذوب نظریه تیپ های روانشناختی یونگ شده بودند پس از بررسی بسیار به این نتیجه رسیدند که این تئوری می تواند کاربردهای عملی نیز داشته باشد. در طول جنگ جهانی دوم آنها شروع به تحقیق و توسعه یک شاخص کردند که میتوانست برای درک تفاوتهای فردی اشخاص مورد استفاده قرار گیرد.
مایرز و بریگز معتقد بودند که با کمک به مردم برای درک بهتر شخصیت خود می توانند به آنها در انتخاب مشاغل متناسب با تیپ های شخصیتی خود برای داشتن یک زندگی سالمتر و شادتر کمک کنند.
مایرز اولین نسخه از شاخص مذکور را طی دهه ۱۹۴۰ تدوین کرد و دو زن آزمایش و ارزیابی را بر روی دوستان و خانواده آغاز کردند. آنها تا دو دهه بعد از آن هم به توسعه کامل این ابزار ادامه دادند.
مروری بر آزمون
بر اساس پاسخ هایی که به سوالات این پرسشنامه داده می شود، افراد در یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی آن قرار می گیرند. هدف این شاخص این است که به پاسخ دهندگان اجازه دهد ویژگی های شخصیتی خود از جمله علایق، سلایق، نقاط قوت، ضعف، ترجیحات شغلی احتمالی و سازگاری با افراد دیگر را کشف و درک کنند.
هیچ تیپ شخصیتی “بهتر” یا “بهترینی” در میان تیپ های شخصیتی این آزمون نبوده و این پرسشنامه به عنوان ابزاری برای جستجوی اختلال عملکرد یا ناهنجاری های شخصیتی طراحی نشده است. در عوض ، هدف آن صرفاً کمک به شما در یادگیری بیشتر درباره خودتان است. خود پرسشنامه از چهار مقیاس مختلف تشکیل شده است:
مقیاس برون گرا (E) – درون گرا (I)
دسته بندی برون گرایی – درونگرایی برای اولین بار توسط یونگ در نظریه تیپ های شخصیتی خود به عنوان راهی برای توصیف نحوه واکنش و تعامل مردم با دنیای اطراف بررسی شد. در حالی که این اصطلاحات برای اکثر مردم آشناست ، اما نحوه استفاده از آنها در آزمون مایرز-بریگز تا حدودی با کاربرد رایج آنها متفاوت است.
برون گراها (که اغلب اکستروورت نیز نامیده می شوند) به دنیای بیرون گرایش دارند و دوست دارند بیشتر عمل گرا باشند، از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و از گذراندن وقت با دیگران احساس سرزندگی می کنند. افراد درونگرا از سوی دیگر، بشتر متمایل به دنیای درون خود هستند و ترجیح میدهند تفکر محور باشند، از تعاملات اجتماعی عمیق و معنی دار لذت می برند و پس از گذراندن وقت با خود و تنهایی بودن احساس انرژی می کنند.
باید توجه داشت که همگی ما تا حدودی هردوی ویژگی های برون گرایی و درون گرایی را از خود بروز می دهیم ، اما نهایتا به یکی از آنها نسبت به دیگری تمایل بیشتری داریم.
مقیاس حسی (S) – شهودی (N)
این مقیاس شامل بررسی چگونگی گردآوری اطلاعات جهان پیرامون توسط افراد است. درست مثل برون گرایی و درونگرایی همه افراد بسته به شرایط هم از حواس و هم ادراک خود برای درک بهتر جهان پیرامون خود استفاده می کنند. البته طبق آزمون مایرز-بریگز افراد تمایل دارند در یک حوزه نسبت به دیگری مسلطتر باشند.
افرادی که حواسس را ترجیح می دهند توجه زیادی به واقعیت دارند به ویژه به آنچه می توانند با استفاده از حواس خود بفهمند. این افراد بیشتر بر روی حقایق و جزئیات و لذت بردن از تجربه های عملی تمرکز می کنند. کسانی که شهود را ترجیح می دهند بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر درباره امکانات ، تصور آینده و نظریه های انتزاعی لذت می برند.
مقیاس متفکر (T) – احساسی (F)
این مقیاس بر چگونگی تصمیم گیری افراد بر اساس اطلاعاتی که از تجربیات حسی یا شهودی خود جمع آوری کرده اند متمرکز است. افرادی که تفکر را ترجیح می دهند تأکید بیشتری بر واقعیت ها و داده های عینی دارند. این دسته از افراد هنگام سنجیدن تصمیم خود تمایل دارند ثابت، منطقی و غیر مغرض باشند. از سوی دیگر، کسانی که احساس را ترجیح می دهند هنگام نتیجه گیری بیشتر افراد و احساسات را در نظر می گیرند.
مقیاس قضاوت کننده (J) – ادراک کننده (P)
مقیاس آخر آزمون مذکور شامل نحوه برخورد افراد با دنیای خارج است. کسانی که به قضاوت متمایل هستند ساختار و تصمیمات راسخ را ترجیح می دهند. افرادی که به سمت درک متمایل هستند، دید بازتری دارند و انعطاف پذیر و سازگارتر هستند. این دو گرایش با مقیاسهای دیگر تعامل دارند.
به یاد داشته باشید ، همه افراد حداقل مدتی را صرف برون گرایی می کنند. مقیاس قضاوت-ادراک در حقیقت به شما کمک می کند تا مشخص کنید که آیا هنگام دریافت اطلاعات جدید (با مقیاس حس و شهود کردن) برونگرا می شوید یا هنگام تصمیم گیری (با مقیاس تفکر و احساس).
انواع تیپ های شخصیتی در تست مایرز-بریگز
هر تیپ شخصیت در این تست با یک کد چهار حرفی به شرح زیر مشخص شده است :
- ISTJ بازرس
- ISTP سازنده و خالق
- ISFJ محافظ
- ISFP هنرمند
- INFJ مدافع
- INFP واسطه
- INTJ معمار
- INTP متفکر
- ESTP متقاعد کننده
- ESTJ مدیر
- ESFP مجری
- ESFJ مراقب
- ENFP قهرمان
- ENFJ بخشنده
- ENTP بحث کننده
- ENTJ فرمانده
استفاده از آزمون مایرز-بریگز می تواند بینش زیادی در مورد شخصیت شما ایجاد کند ، احتمالاً به همین دلیل است که این پرسشنامه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. حتی بدون استفاده از پرسشنامه رسمی هم احتمالاً می توانید بلافاصله برخی از این گرایش ها را در خود تشخیص دهید.
طبق بنیاد مایرز و بریگز ، لازم به یادآوری است که همه تیپ های شخصیتی برابر هستند و هر کدام دارای ارزشهای خود می باشند.
به عنوان مثال هنگام کار در موقعیت های گروهی در مدرسه یا محل کار، شناخت نقاط قوت خود و درک نقاط قوت دیگران می تواند بسیار مفید باشد. هنگامی که در حال کار برای تکمیل یک پروژه با همکاری سایر اعضای یک گروه هستید ممکن است متوجه شوید که هر عضو گروه در انجام کارهای خاصی ماهر و مستعد است. با شناخت این تفاوت ها گروه می تواند وظایف هر فرد را بهتر تعیین کرده و برای رسیدن به اهداف خود همکاری بهتری داشته باشد.
تفاوت MBTI با سایر تست های شخصیت شناسی
اولا،MBTI در واقع یک “آزمون” نیست. هیچ پاسخ درست یا غلطی در این پرسشنامه وجود ندارد و هیچ تیپ شخصیتی ای نسبت به دیگری برتری یا ارجحیت ندارد و هدف از این شاخص ارزیابی سلامت روانی یا ارائه هیچگونه تشخیصی نیست.
ثانیا، برخلاف بسیاری از انواع تست های روانشناختی ، نتایج شما با هیچ معیاری مقایسه نمی شود. هدف این ابزار به جای مقایسه امتیاز شما با نتایج افراد دیگر، ارائه اطلاعات بیشتر در مورد شخصیت منحصر به فرد خودتان است.
پایایی و روایی MBTI (قابلیت اطمینان و اعتبار)
طبق بنیاد مایرز و بریگز ، MBTI از پایایی و روایی قابل قبولی برخوردار است. با این حال ، مطالعات دیگر نشان داده اند که قابلیت اطمینان و اعتبار این پرسشنامه به اندازه کافی و به طور دقیق نشان داده نشده است.
مطالعات نشان داده که بین ۴۰ تا ۷۵ درصد پاسخ دهندگان پس از تکمیل این پرسشنامه برای بار دوم ، نتیجه متفاوتی دریافت می کنند.
کتابچه ۱۹۹۲ که توسط کمیته تکنیک های افزایش عملکرد انسانی و شورای تحقیقات ملی آمریکا تهیه شده نشان می دهد که “تحقیقات کافی و مناسب برای توجیه استفاده از MBTI در برنامه های مشاوره شغلی وجود ندارد. بیشتر شواهد موجود بر مبنای متودولوژی های ناکامل تهیه شده است.”
استفاده از MBTI در دنیای امروز
از آنجا که استفاده از تست شخصیتی مایرز-بریگز نسبتاً ساده است به یکی از محبوب ترین ابزارهای روانشناختی تبدیل شده است که امروزه از آن استفاده می شود. تقریباً هر سال دو میلیون بزرگسال در ایالات متحده این پرسشنامه را تکمیل می کنند.
لازم به ذکر است که اگرچه نسخه های زیادی از MBTI به صورت آنلاین در دسترس است اما تقریبا تمامی پرسشنامه های غیررسمی که می توانید در اینترنت پیدا کنید فقط تقریبی از پرسشنامه ی واقعی اند.
تست واقعی مایرز-بریگز باید توسط یک پزشک آموزش دیده و واجد شرایط انجام شود که شامل پیگیری نتایج باشد. امروزه این پرسشنامه را میتوان از طریق وبسیایت شرکت .CPP inc که یک موسسه ناشر پرسشنامه های روانشناختی است به صورت آنلاین دریافت کرد و تفسیر حرفه ای نتایج را نیز دید.
در سال ۱۳۹۸ در کلینیک روانسنجی دکتر بهشتیان سئوالات این تست بازنگری و اصلاح شد ، سپس اعتبار و پایایی آن بررسی و مورد تایید قرار گرفت و نتایج آن برای جامعه ایرانی هنجار شد.
اگر تست را تکمیل کردید نمره شما در تست چند بود، به نظرتان چقدر نتیجه تست برای شما درست بود؟
سئوال یا ابهامی دارید؟
تماس با پشتیبانی (از طریق واتساپ)
۵۰۸۸ ۹۱۰ ۰۹۱۰
پس از تهیه تست، شما به صورت دائمی به تست دسترسی خواهید داشت و برای هر بار تکمیل تست نیاز به خرید مجدد آن نیست.
سئوالات تست MBTI
شروع تست آزمون
نظرات
100,000 تومان 50,000 تومان