فصل های کتاب
مقدمه کتاب مقاله
مقدمه
کتابی که پیش رو دارید شامل پارهای "توصیه های عملی" است. در این کتاب سعی بر آن است تا به این سوال پاسخ داده شود که: "پدر باید چه کارهایی انجام دهد و چه گفتههایی را بر زبان آورد تا بتواند ضمن مواجهه با چالشها و تغییرات دوران نوجوانی که به طور طبیعی به وقوع میپیوندند، رابطه خود را با فرزندانش حفظ کند؟" این کتاب، "شغل"، "میزان کار" و "نقش" پدر به عنوان ولی و مرد خانواده را به بحث میگذارد و با استفاده از توضیحات، مثالها و مکالمات بین اشخاص، به شرح راههای متفاوتی میپردازد که پدر میتواند با بهرهگیری از آنها در فراز و نشیبهای دوران نوجوانی به حضور موثر خود در این دوره از رشد ادامه دهد؛ دورهای که با سفر آزمون و خطای دخترها و پسرها به سوی کسب استقلال، آغاز میگردد.
لطفاً ضمن خواندن این کتاب، چهار نکته زیر را به خاطر بسپارید.
- ابتدا، توجه کنید که هیچ پدری نمیتواند به تمام ویژگیهای برجستهای که در این کتاب توضیح داده شده است، دست پیدا کند. چرا که این ویژگیها با وجود تعدد فراوان، برای هر خانوادهای مناسب نیستند. پس تنها آن دسته از نظرها و توصیهها را که با شرایط شما سازگار هستند، انتخاب کنید.
- دوم، روشهایی که با استفاده از آنها میتوانید با نوجوانان خود ارتباط برقرار کنید، بسیار بیشتر از آن هستند که در این کتاب توضیح داده شده است. مثالهای این کتاب تنها به شما کمک میکنند که بدانید به عنوان پدر انتخابهای متعددی پیش روی خود دارید.
- سوم، تفاوتهای جنسیتی بین زن و مرد که در این کتاب به آنها پرداخته شده است، تنها بر اساس تمایلات زنان و مردان، گوناگونی این تمایلات و خواستهای متفاوت افراد از آنها، دسته بندی گشته و هیچ الزامی را نمیرساند.
- و چهارم، به خاطر بسپارید که تعریف واحدی از پدر بودن که بتوان آن را به تمام پدرها بسط داد، وجود ندارد و اساساً نباید هم وجود داشته باشد. تجربههای متفاوت، خلق و خوی شخصی، تنوع فرهنگی، سنتهای خانوادگی، شرایط زندگی، آموزش مذهبی، ویژگیهای متفاوت پدر و فرزند و زندگی زناشویی، همه و همه موجب میشوند تا تعریف نقش پدری و ایفای آن حتی بین دو پدر هم دقیقاً یکسان نباشد. واقعیت این است که هیچ نسخه جهان شمولی از ویژگیهای پدری وجود ندارد. پس، وظیفه یک مرد تنها این است که با تمام وجود سعی کند بین محدودیتهای انسانی، تمایلات شخصی و شرایط زندگی خود، تعادل برقرار سازد.
پدر با طرز رفتار با افراد خانواده و دیگران، تأثیر فراوانی بر روی رشد فرزندان میگذارد؛ به ویژه نوجوانان که در جستجوی الگوهایی برای تقلید و تبعیت هستند. چنانچه پدر برهه حساس نوجوانی را نادیده بگیرد، فرصتهای خود را از دست بدهد، تأثیر این دوره را انکار نماید و از زیر بار مسوولیت شانه خالی کند، رابطه او با فرزندانش دچار مشکل میگردد.
این کتاب به شما نمیآموزد که چگونه یک پدر کامل شوید چون اساساً چنین فردی وجود ندارد. قدرت و ضعف، قضاوتهای خوب و بد، ملاحظهکاری و خودخواهی و کارهای درست و اشتباه، باید در کنار هم باشند و این بهترین شیوه رفتار پدر و مادر با فرزندان خود است. بنابراین، هدف من این نیست که به شما بگویم چگونه پدری کنید بلکه از شما میخواهم تا درباره این که میخواهید چگونه پدری باشید، فکر کنید، به ویژه در دوران نوجوانی فرزندانتان که تازه قسمت مشکل کار شما آغاز میگردد.
فصل ۱ مقاله
فصل ۲ مقاله
فصل ۳ مقاله
فصل ۴ مقاله
فصل ۵ مقاله
فصل ۶ مقاله
فصل ۷ مقاله
فصل ۸ مقاله
فصل ۹ مقاله
فصل ۱۰ مقاله
نظرات
150,000 تومان 100,000 تومان