اختلالات جنسی

۷ نشانه اعتیاد به خود ارضایی

اعتیاد به خودارضایی یعنی وابستگی افراطی و اجباری به خودارضایی کردن است. البته ما اختلالی به عنوان اعتیاد به خود ارضایی نداریم اما این مشکل می تواند تاثیر قابل توجهی بر عملکرد روزانه افرادی که به آن مبتلا هستند، داشته باشد. در ادامه این مطلب از دپارتمان روابط عاطفی و ازدواج مجله دکتر بهشتیان به بررسی ۷ نشانه اعتیاد به خود ارضایی می پردازیم.

اعتیاد به خودارضایی چیست؟

خودارضایی به خودی خود یک فعالیت مضر نیست و شاید برای کسانی که رابطه جنسی ندارند می تواند جایگزین موقتی خوبی باشد.

با این حال، برای برخی از افراد، تمایل به خودارضایی کردن و تعداد دفعات انجام آن ‌می‌تواند افراطی یا اجباری باشد، تا جایی که فرد احساس می کند خود ارضایی خارج از کنترل او شده است. در چنین شرایطی فرد به خود ارضایی وابسته یا معتاد شده است.

اعتیاد به خودارضایی در دسته بندی بزرگتر اعتیاد جنسی قرار ‌می‌گیرد. این دسته شامل انواع رفتارهای اعتیادآور یا اجباری مانند اعتیاد به رابطه جنسی، اعتیاد به خود ارضایی یا اعتیاد به پورن است.

علائم اعتیاد به خود ارضایی

در حالی که انجام منظم خودارضایی لزوماً به این معنی نیست که شما مشکل یا اختلالی دارید، ولی اگر برخی از نشانه های زیر را دارید به این معنی است که خود ارضایی در شما به شکل اعتیاد در آمده است.

  • خودارضایی، وقت زیادی از شما ‌می‌گیرد.
  • زندگی شخصی یا کاری شما به دلیل خودارضایی آسیب دیده است.
  • خود ارضایی را به انجام کارهایی دیگر ترجیح می دهید. مثلاً بارها شده که به جای ماندن در مهمانی به خانه بروید و خود ارضایی کنید یا اینکه با همسر خود باشید ترجیح بدهید که خود ارضایی کنید.
  • بارها در مکان هایی عمومی (مثل دستشویی محل کار) یا مکان های غیر معمول دیگر دست به خودارضایی زده اید.
  • زمانی که تمایلی به خودارضایی ندارید یا زمانی که برانگیختگی جنسی ندارید هم خود ارضا می کنید.
  • برای مقابله با احساسات منفی خود مثل اضطراب، استرس، غم و خشم؛ خودارضایی ‌می‌کنید.
  • اغلب به خود ارضایی فکر ‌می‌کنید.

شناسایی اعتیاد به خودارضایی

از آنجایی که در کتاب طبقه بندی اختلالات روانی، خودارضایی یک اختلال روانی قابل تشخیص نیست، معیار دقیق و مشخصی برای تعیین اینکه آیا شما به خود ارضایی معتاد هستید یا نه وجود ندارد.

با این حال، روانشناس می‌تواند با بررسی بیشتر علایم شما تشخیص دهد آیا برای حل مشکل خود نیاز به درمان دارید یا خیر.

علل اعتیاد به خود ارضایی

علل اعتیاد به خودارضایی چیست؟ در زیر برخی از دلایل احتمالی احساس نیاز به خودارضایی بیش از حد یا اجباری آورده شده است:

  • افسردگی یا اضطراب دارید که با کمک خودارضایی به دنبال بهبود خلق ، آرامش یا کاهش استرس هستید.
  • با تمرکز بر رفتارهای جنسی اعتیاد آور به دنبال رفع درد عاطفی ناشی از شرایط زندگی هستید.

درمان

اگر با مشکل خودارضایی مواجه شدید که به نظر ‌می‌رسد ‌نمی‌توانید آن را به تنهایی حل کنید، شاید لازم است از روانشناس، سکس تراپیست کمک بگیرید. روان درمانگر از روش های زیر برای حل مشکل شما استفاده می کند.

روان درمانی

روان درمانی به شما در تعیین علت اصلی اعتیاد به خودارضایی و ارایه روش هایی برای کاهش و کنترل خود ارضایی کمک می کند.

روان درمانگر به شما کمک می کند ریشه ها و علل اعتیاد به خود ارضایی خود را شناسایی و حل کنید.

بعلاوه، اگر از خودارضایی به عنوان راهی برای مقابله با استرس های روزمره استفاده ‌می‌کنید، درمانگر ‌می‌تواند در این مورد نیز به شما کمک کند.

دارودرمانی

هیچ داروی مشخصی برای اعتیاد به خودارضایی وجود ندارد، اما اگر روانپزشک تشخیص دهد اختلالات دیگری مثل افسردگی یا وسواس باعث ایجاد یا تشدید مشکل خود ارضایی شما شده باشد می تواند با تجویز داروی برای درمان این اختلالات به کاهش خود ارضایی شما کمک کند.

مقابله با اعتیاد به خود ارضایی

اگر در حال حاضر نمی‌توانید از روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرید، در ادامه چند پیشنهاد برای کمک به کنترل رفتارتان آورده شده است:

 

در فعالیت‌هایی که از آن‌ها لذت ‌می‌برید، شرکت کنید

وقت گذاشتن برای شرکت در فعالیت‌های دیگر ‌می‌تواند به تغییر تمرکز شما از خودارضایی به سایر رفتارهای رضایت بخش کمک کند. برخی از این فعالیت ها عبارتند از:

  • یوگا
  • دویدن
  • مراقبه
  • ورزش های گروهی

در روابط شخصی خودتان حضور پیدا کنید

سعی کنید وقت خود را با فعالیت های دیگر پر کنید تا وقت کمتر برای تنها بودن داشته باشید. با افراد مهم یا اعضای خانواده و دوستان خودتان وقت بگذرانید یا برای گردش و تفریح با آنها، برنامه ریزی کنید. این ‌کار می‌تواند به کاهش تمایل شما برای خودارضایی کردن کمک کند. همچنین این کار به تقویت ارتباطات شما با دیگران و ایجاد حس تعلق کمک ‌می‌کند.

محرک‌های خودتان را شناسایی کنید

آیا متوجه شده‌اید که بی حوصلگی یا تنهایی، شما را به سمت خودارضایی سوق ‌می‌دهد؟ آیا با خودارضایی سعی در کاهش استرس خود دارید؟ اگر چنین است، ‌می‌توانید فعالیت‌های دیگری را پیدا کنید که خستگی، تنهایی یا استرس تان را کاهش ‌می‌دهند. به این ترتیب، وقتی این احساسات را تجربه ‌می‌کنید، مهارت‌های مقابله‌ای دیگری خواهید داشت که ‌می‌توانید به آنها تکیه کنید.

محرک های بیرونی را حذف کنید.

اگر در زمان خود ارضایی فیلم پورن می بینید سعی کنید راه های دسترسی خودتان به فیلم پورن را حذف کنید. اگر با وسیله خاصی خود ارضایی می کنید آن وسیله را دور بیندازید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵۳ رای
منابع
12
guest
3 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
علی
2 ماه قبل

سلام من زن دارم وهر روز خودارضایی هم میکنم لطفا راهنمایی

کاشف
کاشف
1 سال قبل

با توجه به شرایط برادرنگون بختم متاسفانه از آنجائی که او زن ندارد ممکن است به خودذارضائی اعتیاد داشته باشد یا شاید هم نه منتها سئوالم این است که با توجوه به این که برادرم بشدت شهوتی است و بشدت از ناحیه سرکوب بلند مدت لی بی دویش رنج می برد ایا خودارضائی وبرایش مفید است یا مضر؟شاید اگر خودارضائی نکند اعصابش بشدت داغان تر شود و شاید هم در اثر خودارضائی اعتیادش زیاد شود. امیدوارم که خویشاوندانش از خر شیطان پائین آمده و سریعا برایش دختری پیدا کرده و بهش زن بدهند. چرا که سرکوب بلند مدت شهوت اعصابش را بشدت داغان کرده است.

ممد
ممد
پاسخ به  کاشف
5 ماه قبل

داغان

دکمه بازگشت به بالا