بارداری

هفته ۴۲ بارداری: علائم و مراقبت های لازم

در این مقاله از دپارتمان زنان و مادران کلینیک سلامتی به نکات و علايم مربوط به هفته ۴۲ بارداری می پردازیم.

نکات کلیدی در هفته ۴۲ بارداری

  • بیشتر از همیشه برای زایمان آماده اید. دیگر چیزی نمانده. احتمالاً پزشک قبلاً درمورد موضوع القای درد زایمان با شما صحبت کرده است.
  • به احتمال زیاد، در این هفته تست بیوفیزیکال پروفایل انجام می شود که ترکیب تست بدون استرس و سونوگرافی است تا وضعیت بچه و مقدار مایع آمنیوتیک معاینه شود.
  • از جمله مشکلات به تأخیر افتادن موعد زایمان می توان به مشکل جفت اشاره کرد. پس حتماً در پایان این هفته زایمان می کنید.

می دانم از استرس و اضطراب زیاد حس دیوانه ها را دارید اما یادتان باشد (اگر تاریخ بارداری دقیق باشد) ۹۸ درصد از نوزادها در پایان هفتۀ ۴۲ به دنیا می آیند. پس به شما قول می دهیم که خیلی زود بچه در آغوش شماست!

جنین در هفته ۴۲ بارداری

شمایی که این بخش را می خوانید، یکی از معدود مادران باردار در هفتۀ ۴۲ هستید. اگر احساس می کنید فعالیت و حرکت بچه داخل شکم کم شده، فوراً با متخصص تماس بگیرید.

اندازۀ جنین در هفته ۴۲ بارداری

در هفتۀ ۴۲، جنین هم اندازۀ هندوانه است (نسبت به هفتۀ پیش، بزرگتر شده). به طور متوسط، ۵۲ سانتی متر قد و ۳.۶ کیلوگرم وزن دارد. بله، جنین همچنان در حال رشد است! ولی نگران نباشید، هنوز آنقدر بزرگ نشده که زایمان طبیعی را غیر ممکن کند.

هفته 42 بارداری و اندازه جنین

۴۲ هفته یعنی چند ماه؟

۴۲ هفته معادل ده ماه و دو هفته است.

سونوگرافی در هفته ۴۲ بارداری

هفتۀ ۴۲ با ریسک بارداری همراه است. بنابراین، متخصص زنان و زایمان به دقت وضعیت بچه را کنترل می کند و به کمک سونوگرافی، تست بدون استرس و بیوفیزیکال پروفایل، حرکت جنین داخل شکم، میزان مایع آمنیوتیک، وضعیت تنفسی و ضربان قلب را معاینه می کند.

علائم بارداری در هفته چهل و دوم

در هفتۀ ۴۲، علائم هفته های قبل اعم از پادرد، بی خوابی، کمردرد، فشار لگن، بواسیر، تکرر ادرار و انقباض ادامه دارد و فقط ممکن است شدت آن بیشتر شود.

اگر در هفتۀ ۴۲ استرس و اضطراب دارید، سعی کنید صبور باشید و منتظر بچه بمانید تا تصمیم بگیرد وارد دنیای واقعی شود!

علائم زایمان در هفته ۴۲ بارداری

ممکن است علائم زایمان (یعنی همان علائمی که بی صبرانه منتظرش بودید!) در هفتۀ ۴۲ شروع شود. پس به موارد زیر دقت کنید:

موکوس پلاگ و خونریزی های زایمانی

ترشحات مخاطی (که گاهی به خون آغشته است) نشان می دهد دهانۀ رحم در حال آماده شدن برای زایمان است. این علامت نشان می دهد به زودی درد زایمان از راه می رسد اما چقدر زود؟ خدا می داند!

پاره شدن کیسه آب

در صورت پاره شدن کیسه آب (چه با فشار، چه قطره قطره) با پزشک تماس بگیرید. احتمالاً ظرف چند ساعت درد زایمان شروع می شود.

انقباضات منظم

خدا را شکر! شروع انقباضات منظم دقیقاً همان علامتی است که بیش از همه منتظرش بودید. انقباضات زایمان از برکستون هیکس شدیدتر است و مهم تر از همه، با تغییر پوزیشن برطرف نمی شود، بلکه پشت سر هم ادامه دارد و رفته رفته فاصلۀ بین انقباض ها کمتر می شود (آی!!) تا بالاخره بچه به دنیا بیاید (هورا!)

هفته 42 بارداری

شما می توانید در هفتۀ ۴۲ به کمک چند روش طبیعی، مثل پیاده روی، سکس و طب سوزنی، پروسۀ زایمان را جلو بیندازید اما سراغ بعضی روش ها مثل خوردن روغن کرچک (که فقط باعث می شود حالت تهوع بگیرید)، مکمل های گیاهی (که به احتمال زیاد برای مادر و بچه خطرناک است) یا تحریک نوک پستان (که باعث انقباضات شدید و خطرناک می شود) نروید.

القای درد زایمان در هفته ۴۲ بارداری

گاهی لازم است پزشک برای القای درد زایمان در هفتۀ ۴۲ به یک یا چند روش زیر متوسل شود:

جدا کردن پرده های جنینی

پزشک با انگشت پردۀ جنینی را پاره می کند و ظرف ۴۸ ساعت، هورمون های زایمان در بدن ترشح می شود.

پاره کردن کیسه آب

پزشک به کمک تجهیزاتی که شبیه به میل قلاب بافی پلاستیکی است، کیسه آب را پاره می کند. ظرف چند ساعت، انقباضات شروع می شود.

باز کردن دهانۀ رحم

در این روش، پروستاگلاندین مثل تامپون وارد واژن یا به صورت قرص مصرف می شود تا طی یک شبانه روز دهانۀ رحم باز شود.

تحریک انقباضات

هورمون اکسی توسین به کمک سرم به بدن تزریق می شود تا انقباضات شروع شود.

مطمئن باشید پزشک چهارچشمی مواظب شماست. جای بچه داخل رحم گرم و نرم است ولی تا ابد نمی تواند همانجا بماند!

به تأخیر افتادن زایمان تا چه حد نرمال است؟

در هفتۀ ۴۲، خطر مشکلاتی نظیر فروافتادگی بند ناف، کاهش مایع آمنیوتیک و مشکل جفت بالا می رود. اگر وزن بچه بالا رود، چاره ای جز سزارین نیست. پس اگر نتایج آزمایش نشان دهد که ماندن بچه داخل رحم سلامت او را به خطر می اندازد، پزشک در هفتۀ ۴۲ به روش بالینی پروسۀ زایمان را جلو می اندازد.

طولانی ترین رکورد بارداری چیست؟

دقیق نمی دانیم! گفته می شود در سال ۱۹۴۵، یک خانم لس آنجلسی بعد از ۳۷۵ روز زایمان کرد (در حالت عادی، بارداری ۲۸۰ روز طول می کشد). البته این خبر به صورت رسمی تأیید نشده است. یک خانم چینی در سال ۲۰۱۶ ادعا کرد به مدت ۱۷ ماه باردار بود اما برای اثبات ادعای خود مدرک پزشکی نداشت و بسیاری از دکترها به این ادعا مشکوک بودند. به هر حال، مطمئن باشید شما قرار نیست این رکورد را جا به جا کنید!

«به شمردن تعداد لگدهای بچه ادامه دهید و در صورت مشاهدۀ تغییر، با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. در ضمن، اگر در هفتۀ ۴۲ ترشحات غیر عادی، خونریزی یا دل درد شدید دارید، فوراً به پزشک خبر دهید.»

جولی لامپا، ماماپرستار در کلینیک مایو، روچستر، مینه سوتا و یکی از نویسندگان کتاب نکات و ترفندهای کلینیک مایو برای بارداری، زایمان و غیره.

چند نکته برای هفته ۴۲ بارداری

خبر خوب اینکه به هر ترتیبی که شده، بالاخره بچه در این هفته به دنیا می آید. در این فاصله، نکات زیر را رعایت کنید:

تا می توانید استراحت کنید

اگر بابت طول کشیدن مدت زمان بارداری نگران هستید و از علائم هفتۀ ۴۲ رنج می برید، به کمک یوگا، مدیتیشن یا حتی ماساژ سر ذهنتان را آرام کنید. از طرفی، تمرین نفس های عمیق و شمرده هم به آرامش شما کمک می کند و هم باعث می شود برای زایمان آماده شوید!

تعداد لگدها را بشمرید

به شمردن تعداد لگدهای بچه ادامه دهید و در صورت مشاهدۀ تغییر، با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. در ضمن، اگر در هفتۀ ۴۲ ترشحات غیر عادی، خونریزی یا دل درد شدید دارید، فوراً به پزشک خبر دهید.

خرید آنلاین

فروشگاه های مورد علاقۀ خود برای خرید پوشک، دستمال مرطوب و بقیۀ وسایل ضروری را انتخاب کنید تا بعد از به دنیا آمدن بچه، به راحتی به این فروشگاه ها سفارش آنلاین دهید و مجبور نباشید نصف شب یا دقیقۀ نود به فروشگاه بروید!

ساک بیمارستان را چک کنید

احتمالاً از چند هفته قبل ساک بیمارستان را بستید. پس دوباره داخل ساک را نگاه کنید و مطمئن شوید همه چیز را برداشتید.

به خودت حال بده

وسط روز چرت بزنید. رژ لب جیغ بخرید. بستنی بخورید. خلاصه، هر کاری دلتان می خواهد انجام دهید چون در هفتۀ ۴۲ بارداری، حق دارید خودتان را لوس کنید!

« انقدر از القای درد مصنوعی می ترسیدم که هر کاری می شد انجام دادم تا کار به اونجا نکشه. آخرش فهمیدم حتی نصف اون چیزی که فکر می کردم، ترسناک نبود. سر بچۀ اول خیلی اضطراب داشتم. برای همین، سر دومی کمتر نگران بودم چون کل پروسۀ زایمان داخل بیمارستان اتفاق افتاد (و کیسه آبم داخل مترو پاره نشد).»

لورن ک، مادر دو فرزند

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای
منبع
thebumpnhswhattoexpect

مجله سلامت دکتر بهشتیان

مطالب مجله دکتر بهشتیان ابتدا توسط کارشناس دپارتمان (روانشناسی، کودک، ازدواج، حقوقی، آموزش، تناسب اندام، تغذیه، مشاوره تحصیلی و آرامش) نوشته یا ترجمه شده، سپس توسط ویراستار مجله ویرایش و در نهایت توسط دکتر متخصص حوزه مربوطه از نظر علمی مورد ارزیابی و ویرایش علمی قرار می گیرد و در نهایت در سایت منتشر می شود.
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا