دپارتمان مشاوره حقوقی

مجازات تهدید پیامکی، لفظی، تلفنی

یکی از جرایم قانون حقوقی، تهدید می باشد که به علت ماهیت آن و ترس انجام شدن گفته های فرد تهدید کننده برای آن مجازات سختی در  نظر گرفته شده است.در ادامه این مطلب از دپارتمان مشاوره حقوقی مجله دکتر بهشتیان با مجازات ها و قوانین آن بیشتر آشنا می شوید.

اما تهدید کردن افراد همانند هر جرم دیگری دارای یک سری شرایط می باشد که در صورت تحقق آن ها فرد تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد، در ادامه همراه ما باشید در این مقاله با جرم تهدید، مجازات آن و نحوه شکایت آشنا خواهید شد.

انواع تهدید کردن

تهدید به معنای ترساندن و هشدار، به لحاظ حقوقی یعنی اجبار کردن فردی به ارتکاب جرم یا گرفتن مال و با ترساندن شخص از آسیب جانی، مالی، حیثیتی و … است.

بنابراین از دیدگاه حقوقی تهدید شامل دو نوع تهدید نفسانی و تهدید حیثیتی می شود:

تهدید حیثیتی

ترساندن فرد برای از بین بردن آبرو با اعمالی همچون بر ملا کردن رازهای او، انتشار تصاویر خصوصی، که معمولا این نوع جرم با اخاذی همراه می شود.

تهدید نفسانی

ترساندن شخص جهت وارد کردن آسیب بدنی به شخص دیگر و نیز اطرافیان یا خانواده اش

مانند تهدید به شکستن دست و پا، تهدید به قتل و…

اما به طور کلی از نظر قانونی دو شیوه عمده تهدید وجود دارد:

۱. تهدید کلامی یا حضوری

۲. تهدید غیر حضوری یا پیامکی

تهدید پیامکی

برخی از مردم به دلیل مشکلات و اختلافاتی که وجود دارد، سعی دارند که با تهدید های پیامکی و به کار بردن الفاظی جهت ایجاد رعب و وحشت در فرد کار خود را پیش ببرند یا اینکه حداقل خود را کمی آرام کنند، غافل از اینکه تهدید دیگران جرم محسوب می شود و علاوه بر اینکه باری از دوششان برداشته نخواهد شد بلکه بر مشکلاتشان اضافه خواهد شد!!

گسترش علم تکنولوژی و فناوری های نوین منجر به رواج جرایمی همچون توهین، تهدید در قالب شیوه های نوین خود شده است، که تهدید پیامکی یکی از مثال های اینگونه جرایم است.

  • تهدید های پیامکی بیشتر در موارد زیر استفاده می شود:

✔️ مسائل و مشکلات زناشویی و خانوادگی

✔️ اختلافات مالی و معاملاتی

✔️ اختلاف بین شرکاء کاری

✔️ ناهنجاری های اخلاقی جوانان و …

رایج ترین نوع تهدید، جرم تهدید لفظی می باشد. در جرم تهدید لفظی، مرتکب جرم با استفاده از الفاظ، طرف مقابل را نسبت به انجام یک عمل بد و نامشروع می ترساند، که خود معمولا به دو گونه صورت می گیرد:

گاهی شخص به صورت واضح و آشکار فردی را تهدید می کند، به عنوان مثال همسر خود را تهدید می کند اگر از مهریه ات گذشت نکنی تو را می کشم!

و گاهی هم تهدید با الفاظ به صورت غیر مستقیم و کنایه ای و اشاره ای بیان می شود.

  • رضایت شاکی خصوصی

اگر شاکی به هر دلیلی مثل پشیمانی، برقراری صلح و دوستی طرفین یا درک شرایط روحی نامناسب فرد تهدید کننده و … رضایت خود را اعلام کند، رسیدگی قضایی تمام می شود.

  • در چه مواردی تهدید پیامکی جرم محسوب نمی شود:

اگر فرد تهدید کننده توانایی اجرای وعده تهدید خود را نداشته باشد؛ دیگر نمی توان گفت جرم تهدید رخ داده است.

به عنوان مثال اگر فرد معلول نخاعی، اقدام به تهدید پیامکی یک شخص سالم کند، تهدید او از نگاه قانون مجازات تهدید پیامکی یا سایر شیوه های تهدید، بلاوجه به حساب می آید.

مجازات تهدید، مزاحمت تلفنی، پیامکی و فحاشی

همچون سایر تهدید ها، مجازات تهدید پیامکی هم حبس، شلاق یا هر دوی آن ها می باشد که بستگی به میزان مجازات تعیین شده در قانون دارد که تهدید با عواقب سنگینی همراه می باشد.

[هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی (همان ضرب و شتم، ضررهای جسمانی و…) یا شرفی (مواردی مانند بردن آبرو) یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.]

  • مزاحمت تلفنی هم موضوعی است که از دو طریق دادسرا به صورت شکوائیه کیفری و شرکت مخابرات قابل طرح و پیگیری می باشد.

طبق ماده ۶۴۱ هرکس به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند، مرتکب به یک تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

چگونگی اثبات تهدید پیامکی

اثبات این موضوع در دادگاه کمی دشوار است.

معمولا پیامک را نمی توان به عنوان یک دلیل قطعی پذیرفت.

و تنها می توان آن را نشانه ای بر حقانیت شاکی و صحت او، در کنار سایر عوامل همچون شهادت شهود، تحقیقات محلی، استشهادیه ها و… دانست و از طرفی می توان علم و یقین قاضی را نسبت به وقوع تهدید پیامکی به دست آورد.

یکی دیگر از راه های اثبات، استعلام از مخابرات است زیرا می توان مالکیت شماره شخص تهدید کننده را بدست آورد.

به همین دلیل طبق رای دادگاه برای مزاحمت هایی همچون تهدید یا مزاحمت پیامکی مجرم محکوم به مجازات تعزیری می شود، که شامل: شلاق، جریمه مالی، حبس می شود که بستگی به شخصیت متهم، دفعات تکرار و نوع مزاحمت دارد.

نکات تکمیلی در باب پیگیری جزای تهدید پیامکی

یک سری نکات اساسی در ارتباط با قانون مجازات تهدید از لحاظ قانونی وجود دارد که باید نسبت به آن ها آگاه باشید.

این نکات را به عنوان بخش پایانی در اختیار شما قرار خواهیم داد.

✔️ جرم تهدید، با شروع شکایت از سمت شاکی به جریان می افتد، اما در ادامه با رضایت و گذشت شاکی از مجرم جنبه خصوصی جرم از بین می رود.

✔️ جرم تهدید جزء جرائمی است که در دادگاه به شاکی نیز به دید تردید نگاه می شود. پس زمانیکه یک تهدید پیامکی را در قالب طرح شکایت ارائه می دهید، باید ادله های محکم و کافی برای اثبات داشته باشید.

یکی از نکات مجازات تهدید پیامکی این است که اگر تهدید انجام شده در قالب صدا، فیلم باشد، نمی تواند به طور دقیق یک ادله اصلی محسوب شود.

در کل باید در نظر داشته باشید که جرم تهدید پیامکی در برخی از موارد با توجه به شواهدی که ارائه می شود، می تواند یک حکم و مجازات سنگین برای مجرم بیافریند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۳۰ رای
guest
12 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
zaz
zaz
3 ماه قبل

سلام من با پسری حدودا یکسال پیش ارتباط مجازی داشتم که هم محله ایه ما هستن و طبق اصراری که کرد براش عکس ارسال کردم و الان بعد از تمام شدن اون رابطه و گذشتن این مدت هر چند ماه یکبار منو با اون عکس ها و حتی عکس هایی که از تماس تصویری گرفته خودش تهدید میکنه بصورت پیامکی و وقتی که جوابشو میدم و… میگه اگر قصد انتشار داشتم تا الان این کارو کرده بودم لطفا راهنمایی و کمکم کنید چون استرس دارم و توی خانواده هم هیچ حامی ندارم

حامد
حامد
3 ماه قبل

با سلام
شخصی به من ۴ مرتبه زنگ زده و فحاشی و تهدید کرده حالا رفته شکایت کرده که من اونو تهدید و فحاشی کردم و اون شخص می‌گوید که شاهد هم دارم . حالا تکلیف بنده چیست به من فقط اون زنگ زد و فحاشی کرد آیا میتوانم برائت بگیرم

وحید فراست
وحید فراست
پاسخ به  حامد
3 ماه قبل

ادله و منضمات شکواییه باید محکمه پسند باشد که بتوان متهم را مجرم نمود

حسین
حسین
5 ماه قبل

باسلام پیرو سوء تفاهمی که بعد حقیقت برای شاکی برملا شد و رضایت داد بدلیل ارسال توهین و تهدید پیامکی نه قتل فقط خسارت رساندن به اموال از طرف شاکی متهم شدم و ایشان کیفرخواست داد جلسه کیفرخواست تعیین شد و دوروز قبل از آن شاکی که حقیقت برایش برملا شد رضایت داد و رضایت ارسال سد بر روی پرونده و گفتن لازم نیست حضوری رضایت را به شعبه ببرید در روز رسیدگی هیچکدام براساس اعتماد به ارسال شدن رضایت و لحاظ نمودن در صادر کردن حکم توسط قاضی محترم ،گویا رضایت به رؤیت قاضی نرسیده و حکم و جریمه صادر شده درصورتیکه تاریخ رضایت دوروز قبل از جلسه بوده حالا دوباره باید واخاهی بدهم و رضایت را لحاظ بر دفاعیاتم نمایم

وحید فراست
وحید فراست
پاسخ به  حسین
3 ماه قبل

اگر قبل از صدور کیفرخواست رضایت دادند درخواست ترک تعقیب بدهید

زهرا
زهرا
5 ماه قبل

سلام من تواین چهارسال روابط متعددداشتم اونم فقط تومجا زی باخیلیا دوست میشدم حضوری نه فقط تومجا زی دوست میشدم ازمن زیادسواستفاده شده عاطفی به صورت فریب دادن جنسی هم یاباتهدیدواجباربوده یا خودموفریب میدادن براشون عکس می فرستادم البته اوناتموم شده رفته ولی دنبال یه آدم خوب می گشتم که جدیدابایه نفر دوست شده بودم فکر میکردم آدم خوبیه ولی مثل بقیه ازمن سواستفاده کردمن بیشترازاین آدم شاکیم اگه چهاربارازمن سواستفاده کنه به روح و روان من لطمه واردکنه صدمه بزنه آسیب بزنه با فریب و دروغ و گمراهی ازمن عکسهای لختی بگیره یعنی خودش با فریب و دروغ باعشقهای دروغینش ازمن عکسهای لختی بخوادمن براش بفرستم منوآزارروحی روانی قرار بده آیاجرم محسوب میشه آیامیتونم شکایت کنم آیا به نفع من تموم میشه یا به ضررمن میتونم خسارتی که به روح و روان من وارد شده ازش بگیرم
خیلی ممنون

امیرحسین
امیرحسین
پاسخ به  زهرا
4 ماه قبل

تو دیگه کی هستی بابا

سجاد
سجاد
پاسخ به  زهرا
4 ماه قبل

آخه دخترخوب تن وبدنت حرمت داره هرکی میخادت میادرسمی جلو یعنی دراختیارگذاشتن بدنت براشون بیشترعاشقت میشن؟؟

وحید فراست
وحید فراست
پاسخ به  زهرا
3 ماه قبل

ادله و منضمات قوی منجر به نتیجه گرفتن شکواییه می شود و شما هم با رضایت عکسهای خود را فرستادید شکایت تون توسط دادگاه رد خواهد شد

علی
علی
6 ماه قبل

اینکه پیامک تهدید علیرغم تسلیم اسکرین شات و حتی استعلام از مخابرات و تایید صحت شماره تلفن، پیامک ارسال شده و مالکیت شخص همچنان برای قاضی اماره محسوب شود بی انصافی است. در موارد عدیده ای جرم بدون حضور شاهد انجام میشود و حتی گاهی شهود از ترس عواقب ناشی از متهم و یا برخی ملاحظات حاضر به ارائه شهادت نیستند. در مورد موضوع بنده، مکرر از طرف شخصی تهدید شدم که رازی را از من با عکسی که پنهانی گرفته است برملا خواهد و لذا من از طرح شکایت حقوقی برای جبران خسارت خودداری کردم. تا اینکه بعدا متوجه شدم ان عکسی که او در نظر داشته مربوط به مصرف تریاک بوده و مستمسکی در دادگاه نخواهد بود. پس از طرح شکایت در یک سری پیامک دوباره تهدید به ارائه عکس کرد و باعث شد بتوانم کیفری هم شکایت کنم. حال انکه در گذشته همین اظهار را در حضور شاهدانی میکرد که حاضر به ادای شهادت نیستند. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ منظورم زمانی است که شهود حاضر به شهادت نیستند.

زهرا
زهرا
پاسخ به  علی
5 ماه قبل

واقعا

yeganefard
yeganefard
11 ماه قبل

موضوع بسیار مهمی بود
خیلی خوب که قانون پیگیر مزاحمت های مجازی هست.سپاسگزارم

دکمه بازگشت به بالا