تغذیه و رژیم

خواص پاپایا: ۸ خاصیت علمی اثبات شده

پاپایا یک میوۀ استواییِ سرشار از ویتامین ث و آنتی اکسیدان است. از خواص پاپایا این است که ضد سرطان است و به حفظ سلامت قلب کمک می کند.

پاپایا یکی از میوه های مفید و سالمِ استوایی است.

آنتی اکسیدانِ موجود در پاپایا به کاهش التهاب، مقابله با بیماری و پیری کمک می کند.

در ادامه این مطلب از دپارتمان کلینیک سلامتی، به ۸ مورد از خواص پاپایا برای سلامتی اشاره می کنیم.

۱- خوشمزه و مقوی

پاپایا میوۀ گیاه کاریکا پاپایاست که در اصل از آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک می آید اما امروزه در سایر نقاط دنیا پرورش داده می شود.

این میوه حاوی نوعی آنزیم به نام پاپئین (papain) است که زنجیرۀ پروتئین در گوشت را تجزیه می کند. به همین دلیل، هزاران سال است که ما انسان ها گوشت را در پاپایا می‌خوابانیم تا نرم و ترد شود.

شما می توانید پاپایای پخته و رسیده را به صورت خام مصرف کنید اما حتماً قبل از خوردن پاپایای کال، آن را بپزید. به ویژه خانم های باردار به این نکته توجه کنند میوۀ کال پاپایا سرشار از لاتکس (latex) است که باعث تحریک انقباضات می شود (+).

پاپایا شبیه گلابی است و طول آن به ۵۱ سانتی متر می رسد. پوست پاپایا در حالت کال، سبز است و وقتی می پزد، نارنجی می شود اما گوشت میوه زرد، نارنجی یا قرمز است.

پاپایا هسته های سیاه دارد که خوردنی اما تلخ مزه است.

یک پاپایای کوچک (۱۵۲ گرم) حاوی مقادیر زیر است (+):

  • کالری: ۵۹
  • کربوهیدرات: 15 گرم
  • فیبر: ۳ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • ویتامین ث: ۱۵۷% از مقدار مصرف روزانه
  • ویتامین آ: ۳۳% از مقدار مصرف روزانه
  • فولات (ویتامین ب۹): ۱۴% از مقدار مصرف روزانه
  • پتاسیم: ۱۱% از مقدار مصرف روزانه
  • مقدار ناچیز کلسیم، منیزیم و ویتامین ب۱، ب۳، ب۵، ای و کا.

پاپایا حاوی آنتی اکسیدان های سالم به نام کاروتنوئید (carotenoids)، به ویژه لیکوپن (lycopene)، است.

در ضمن، آنتی اکسیدان های موجود در پاپایا بهتر از سایر میوه ها و سبزیجات جذب بدن می شوند (+).

خواص پاپایا و مواد مغذی آن

خلاصه

پاپایا یک میوۀ استوایی سرشار از ویتامین آ، ویتامین ث، فیبر و ترکیبات گیاهی سالم است. به علاوه، یک آنزیم به نام پاپئین دارد که از آن برای نرم و ترد شدن گوشت استفاده می شود.

۲- از خواص پاپایا: سرشار از آنتی اکسیدان

به آن دسته از مولکول های واکنشی که حین سوخت و ساز بدن تشکیل می شوند، رادیکال های آزاد می گویند. رادیکال های آزاد استرس اکسیداتیو را به دنبال دارند که بیماری زاست.

آنتی اکسیدان ها تأثیر رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. کاروتنوئید نوعی آنتی اکسیدان است که در پاپایا وجود دارد (+).

تحقیقات نشان می دهد آبجوی پاپایا استرس اکسیداتیو را در بدن سالمندان، افراد مبتلا به پیش دیابت، کم کاری خفیف تیروئید و بیماری کبدی کاهش می دهد (+).

اکثر محققان معتقدند تجمع رادیکال های آزاد در مغز یکی از ریسک فاکتورهای مهمِ بیماری آلزایمر است (+).

در یک پژوهش، به مدت شش ماه به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر آبجوی پاپایا داده شد. نتیجه نشان داد شاخص زیستیِ اکسیداسیون دی ان ای (که به پیری و سرطان هم مربوط است) تا ۴۰% کاهش یافت (+).

شواهد نشان می دهد تأثیر پاپایا روی کاهش استرس اکسیداتیو به لیکوپن و توانایی حذف آهن مازاد برمی گردد. تجمع آهن باعث تولید رادیکال های آزاد می شود (+).

خلاصه

پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل، به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند و خطر چند بیماری را کاهش می دهد.

۳- از خواص پاپایا: ضد سرطان

تحقیقات نشان می دهد لیکوپن موجود در پاپایا خطر سرطان را کاهش می دهد و برای کسانی که به خاطر سرطان تحت درمان قرار دارند، مفید است (+).

رادیکال های آزاد در بروز سرطان نقش دارند. پاپایا به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کند.

در ضمن، پاپایا دارای خواص منحصر به فرد است که در سایر میوه ها دیده نمی شود.

۱۴ میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه نشان داد فقط پاپایا به مقابله با سلول های سرطان پستان کمک می کند (+).

در یک پژوهش کوچک، سالمندان مبتلا به التهاب معده که مستعد ابتلا به سرطان بودند مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه نشان داد آبجوی پاپایا در کاهش آسیب اکسیداتیو موثر بود (+).

خلاصه

مشاهدات اولیه نشان می دهد پاپایا به دلیل مقادیر زیاد آنتی اکسیدان، خطر سرطان را کاهش می دهد و حتی روند پیشرفت سرطان را کند می کند.

۴- از خواص پاپایا: تقویت سلامت قلب

پاپایا برای قلب مفید است.

مطالعات نشان می دهد میوه های سرشار از لیکوپن و ویتامین ث به جلوگیری از بیماری قلبی کمک می کنند (+).

پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل، از قلب محافظت می کند و تأثیر کلسترول HDL را بالا می برد (+).

در یک پژوهش، شرکت کنندگان به مدت ۱۴ هفته مکمل پاپایا خوردند. نتیجه نشان داد مصرف مکمل منجر به کاهش التهاب شد و نسبت LDL به HDL بهبود پیدا کرد.

این مسئله، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد (+).

خلاصه

پاپایا سرشار از ویتامین ث و لیکوپن است. به همین دلیل، برای قلب مفید است و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

۵- از خواص پاپایا: مقابله با التهاب

التهاب مزمن مادر انواع بیماری هاست. تغذیۀ ناسالم و سبک زندگی نادرست به افزایش التهاب دامن می زند (+).

مطالعات نشان می دهد میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان، مثل پاپایا، به کاهش شاخص های التهاب کمک می کنند (+).

برای مثال، یک پژوهش نشان داد افزایش مصرف میوه و سبزیجات سرشار از کاروتنوئید سبب شد میزان پروتئین واکنشی سی (CRP) در مردان به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند. CRP یک شاخص التهابی است (+).

خلاصه

التهاب مزمن مادر انواع بیماری هاست. پاپایا سرشار از کاروتنوئید است که به کاهش التهاب کمک می کند.

۶- از خواص پاپایا: بهبود گوارش

آنزیم پاپئین عمل هضم پروتئین را آسان می کند.

در مناطق گرمسیری، از پاپایا برای درمان یبوست و سایر علائم سندرم رودۀ تحریک پذیر (IBS) استفاده می شود.

در یک پژوهش، شرکت کنندگان به مدت ۴۰ روز محلول پاپایا خوردند. نتیجه نشان داد محلول پاپایا به درمان نفخ و یبوست کمک می کند (+).

شواهد نشان می دهد هسته، برگ و ریشۀ پاپایا به درمان زخم حیوانات و انسان ها کمک می کند (+).

خلاصه

طبق شواهد، پاپایا باعث تسکین یبوست و سایر علائم سندرم رودۀ تحریک پذیر می شود. از هسته، برگ و ریشۀ پاپایا برای درمان زخم استفاده می شود.

۷- از خواص پاپایا: جلوگیری از آسیب پوستی

پاپایا بدن را سالم نگه می دارد و به طراوت و شادابی پوست کمک می کند.

شواهد نشان می دهد چین و چروک، افتادگی و سایر مشکلات پوستی که در اثر بالا رفتن سن رخ می دهد، ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد است (+).

پاپایا ویتامین ث و لیکوپن دارد که از پوست محافظت می کنند و علائم پیری را کاهش می دهند (+).

در یک پژوهش، شرکت کنندگان به مدت ۱۰ الی ۱۲ هفته از مکمل لیکوپن استفاده کردند. مشاهده شد که التهاب و آفتاب سوختگی در نتیجه مصرف مکمل لیکوپن (که یکی از نشانه های آسیب پوستی است) بهتر شد (+).

در یک پژوهش دیگر، زنان مسن به مدت ۱۴ هفته از ترکیب لیکوپن، ویتامین ث و سایر آنتی اکسیدان ها استفاده کردند. در نهایت، عمق چین و چروک صورت به شکل محسوس کمتر شد (+).

خلاصه

پاپایا حاوی چند آنتی اکسیدان قوی است که به درمان آفتاب سوختگی و مقابله با چین و چروک کمک می کنند.

۸- خوشمزه و چندمنظوره

پاپایا طعم خاصی دارد. خیلی از ما عاشق طعم منحصر به فرد پاپایا هستیم اما میزان پخته بودن این میوه روی طعم آن تأثیر دارد.

مزۀ پاپایای کال با پاپایای پخته و رسیده یا فاسد فرق دارد.

در بهترین حالت، رنگ پاپایا زرد، نارنجی یا قرمز است. گاهی بین این رنگ‌ها، چند لکۀ سبز هم دیده می شود که ایراد ندارد. پوست پاپایا، مثل آووکادو، به راحتی کنده می شود.

پاپایای خنک خوشمزه تر است. پس در صورت امکان، آن را در یخچال بگذارید.

اول میوه را خوب بشورید. بعد آن را نصف کنید. هسته ها را جدا کنید و گوشت پاپایا را، مثل خربزه یا طالبی، با قاشق بخورید.

شما می توانید این میوه را با چند غذای دیگر ترکیب کنید.

برای مثال:

  • صبحانه: پاپایا را از وسط نصف کنید. روی هر تکه، ماست یونانی، بلوبری و آجیل بریزید.
  • پیش غذا: پاپایا را رشته رشته کنید و دور ژامبون یا پروشوتو بپیچید.
  • سالسا: تکه های پاپایا، گوجه، پیاز و گشنیز را با آبلیمو مخلوط کنید.
  • اسموتی: تکه های پاپایا را با شیر نارگیل و یخ ترکیب کنید و در مخلوط کن بریزید.
  • سالاد: پاپایا، آووکادو، مرغ با چاشنی روغن زیتون و سرکه.
  • دسر: تکه های پاپایا را با دو قاشق غذاخوری (۲۸ گرم) تخم چیا، یک پیمانه شیر بادام و یک چهارم قاشق چای خوری وانیل مخلوط کنید و داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.

خلاصه

پاپایا یک میوۀ خوشمزه است. شما می توانید این میوه را به تنهایی یا همراه با سایر غذاها میل کنید.

خواص پاپایا و استفاده از در برنامه غذایی

کلام آخر از کلینیک سلامتی

پاپایا سرشار از مواد مغذی است.

همچنین، حاوی آنتی اکسیدان های قوی، مثل لیکوپن، است که خطر انواع بیماری ها را کاهش می دهد (مخصوصاً آن دسته از بیماری ها که به بالا رفتن سن مربوط است: مثل بیماری قلبی و سرطان).

در ضمن، به مقابله با علائم پیری و حفظ طراوت و شادابی پوست کمک می کند.

پس همین امروز این میوۀ سالم و خوشمزه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای
منبع
healthhealthlinemedicalnewstodaywebmd

مجله سلامت دکتر بهشتیان

مطالب مجله دکتر بهشتیان ابتدا توسط کارشناس دپارتمان (روانشناسی، کودک، ازدواج، حقوقی، آموزش، تناسب اندام، تغذیه، مشاوره تحصیلی و آرامش) نوشته یا ترجمه شده، سپس توسط ویراستار مجله ویرایش و در نهایت توسط دکتر متخصص حوزه مربوطه از نظر علمی مورد ارزیابی و ویرایش علمی قرار می گیرد و در نهایت در سایت منتشر می شود.
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا