کودک و نوجوان

۷ ویژگی کتاب داستان کودکانه خوب

بسیاری از این سئوال را دارند که چه کتاب داستان کودکانه برای فرزندم مناسب است؟ در این مطلب ۸ ویژگی که هر کتاب قصه کودکان باید داشته باشد را توضیح می دهم با توجه به این ویژگی ها می توانید کتاب های مناسب را برای فرزندتان انتخاب کنید. در ادامه این مطلب از دپارتمان کودک و نوجوان مجله سلامت دکتر بهشتیان با ۸ ویژگی کتاب داستانه کودکانه خوب آشنا می شوید.

۱- کتاب داستان کودکانه باید تصاویر شاد و براق داشته باشد.

کتاب داستان خردسالان باید پر از تصاویر با رنگ های شاد و براق باشد و نوشته های کمی داشته باشد. زیرا یک تصویر بهتر از هزار کلمه مفهوم را به کودک می رساند. برای آموزش و تقویت خلاقیت کودک هم تصویر حرف اول را می زند.

۲- کتاب داستان کودکانه باید محتوای خلاقانه داشته باشد.

کتاب قصه باید محتوای خلاقانه داشته باشد و خواندن آن برای کودک هیجان انگیز و جالب باشد. علاوه بر آن باید اتفاقات در داستان سریع باشد. شخصیت های داستان باید به خوبی معرفی شده و برای کودک باور پذیر باشند. مشکلات و مسائل شخصیت های داستان باید مشابه مشکلات و مسائلی باشند که کودک در آن سن با آنها مواجه می شود.

بهتر است در داستان صحبت های خنده دار و لطیفه های بامزه گفته شود.

مطلب پیشنهادی: در برخورد با کودکی که کتک می زند، چه کنیم؟

۳- خواندن کتاب برای کودک باید آسان باشد.

تقسیم بندی کتاب باید به گونه ای باشد که خواندن کتاب را برای کودک آسان کند. نوع قلم و اندازه نوشته های کتاب باید به چشم کودکان آشنا باشد. این نکته به فهم و شناخت بیشتر کلمات توسط کودک کمک می کند.

۴- قصه کودکانه باید در ابتدای داستان اطلاعات کمی ارایه دهد.

بهتر است کتاب با اطلاعات کمی شروع شود. فقط اطلاعات ضروری مانند اطلاعات کلی در مورد شخصیت اصلی داستان، اسامی و محل زندگی آنها در ابتدای کتاب ارایه شود.  اطلاعات اضافی کودک را خسته کرده و دیگر میلی به کتاب خوانی نشان نخواهد داد

۵- داستان کودکانه باید پایان خوشی داشته باشد.

قسمت پایانی کتاب داستان بسیار مهم است. در انتهای داستان، باید همه مشکلات و مسائل حل شده و کتاب پایان خوشی داشته باشد (به عبارت دیگر در پایان داستان همه باید به خوبی و خوشی در کنار هم زندگی کنند.) این مساله به خصوص برای کودکان خردسال اهمیت بیشتری دارد.

۶- داستان کودکانه باید به صورت غیر مستقیم به کودک آموزش دهد.

بهتر است داستان دارای محتوای آموزشی نیز باشد. یک داستان خوب باید به کودک نکات اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی را بطور غیر مستقیم آموزش دهد.

مطلب پیشنهادی: ۷ دلیلی که تربیت فرزند من اثربخش نیست.

۷- ویژگی های مثبت شخصیتی را به کودک آموزش دهد.

کتاب خوب کودکان باید شخصیت هایی داشته باشد که بتوانند در شرایط سخت قادر به تصمیم گیری درست شود. شجاعانه برای زنده ماندن و زندگی خود تلاش کرده و در تمام مراحل از اصول صحیح اخلاقی پیروی کنند.

خلاصه و جمع بندی

در این مطلب ۸ ویژگی که کتاب های داستان کودکانه باید داشته باشند را معرفی کردم.  در مطلب بعدی برخی از کتاب های مناسب کودکان در مقاطع مختلف سنی را که این ویژگی های را دارند معرفی خواهم کرد.

در صورتی که درباره فرزند خود نیاز به مشاوره با روانشناس کودک داشتید می توانید از متخصصین بنیاد علمی پژوهشی دکتر بهشتیان کمک بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵۶ رای
منابع
freechildrenstoriestimegoodreads
5 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نجمه استین
نجمه استین
5 سال قبل

سلام آقای دکتر بعضی از اساتید میگن نباید از یکی بود یکی نبود در اول قصه استفاده کرد چون هم بچه ها رو به تحلیل این جمله مشغول می‌کنه وعملا هیچ چیز از قصه رو متوجه نمیشن البته باید گفت بعضی از بچه ها. به نظر شما از چه جمله هایی برای شروع قصه باید استفاده کرد؟ لطفاً مثال بزنید

مجله سلامت دکتر بهشتیان
مجله سلامت دکتر بهشتیان
مدیر
پاسخ به  نجمه استین
5 سال قبل

سلام و درود بر شما
بله بهتره استفاده نشه چون کودک را سردرگم می کنه
داستان را یه بار یا یه روزی توی یک دهی یا توی یک شهری و … بسته به مضمون داستان می تونید شروع کنید.

ساناز
ساناز
5 سال قبل

سلام آقای دکتر بهشتیان، میشه چند کتاب که این ویژگی های را داشته باشه برای بچه ۴ ساله معرفی کنید؟

جهان گشاه
جهان گشاه
5 سال قبل

سلام…. تقریبا تمام کتابهایی که برای پسرم میخونیم همینطوره…فقط کتابهایی که نوشته ی زیادی دارن رو نمیخوونم و با توجه به عکسها از خودم داستان میسازم….یا پسرم ایده میده و برداشتش رو میگه باهم یه داستان میسازیم براش…هر دفعه هم متفاوت….این اشکال داره؟

مجله سلامت دکتر بهشتیان
مجله سلامت دکتر بهشتیان
مدیر
پاسخ به  جهان گشاه
5 سال قبل

درود بر شما، اتفاقا روش کاملا درستی را انجام میدید. کاری که شما می کنید مطالعه تعاملی و مشارکتی است که اثرات مثبت زیادی برای فرزندتون داره

دکمه بازگشت به بالا