تکالیفش را انجام نمی دهد

3) تکالیفش را انجام نمی دهد
هر شب ساعت 7 بعدازظهر در خانه ما جر و بحث و دعوا شروع می شود. چون این زمانی است که باید فرزندان 7، 10 و 12 ساله ام تکالیف مدرسه شان را انجام دهند. اما به جای انجام تکلیف شروع به بحث کردن، ناله کردن و غر زدن می کنند. از همان زمانی که باید آنها شروع به نوشتن تکالیفشان کنند من و همسرم نیز مجبوریم درگیر کارهای آنان باشیم و حتی گاهی برخی از تکالیف آنها را خودمان انجام می دهیم. واقعا نمی دانم چطور می توانم کاری کنم که فرزندانم تکالیفشان را بدون آن که جنگ و دعوا پیش بیاید، انجام دهند.
“بابا، تو انجام تکالیفم به من کمک می کنی؟”
“اکثر تکالیفم را انجام دادم، بقیه آنها را فردا صبح، قبل از این که برم مدرسه انجام می دم.”
“مامان می شه برای معلمم نامه بنویسی و بگی من مریض بودم و نتونستم تکالیفم را انجام دهم؟”
فراموش نکنید که در انجام تکالیف فرزندتان شما باید نقش راهنما داشته باشید نه انجام دهنده. اگر این نکته را رعایت کنید، نیمی از مشکلات شما در این زمینه حل خواهد شد. مسئولیت انجام تکالیف باید به عهده فرزندتان باشد نه شما.
تحقیقات نشان داده است که انجام تکالیف نه تنها به پیشرفت کودکان در مدرسه و تحصیل کمک می کند بلکه مهارت های لازم برای موفقیت در مدرسه و زندگی (مثل سازماندهی، توانایی حل مساله، حافظه، تمرکز، هدف گذاری، داشتن نظم و پشتکار) را به آنها می آموزد.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”6,7″ ihc_mb_template=”3″ ]
علت انجام ندادن تکالیف مدرسه
قبل از این که بتوانید این رفتار فرزندتان را تغییر دهید، ابتدا باید متوجه شوید که علت رفتار او چیست؟
درباره چگونگی انجام تکالیف همکلاسی های فرزندتان تحقیق کنید. آیا آنها تکالیفشان را کامل و به موقع انجام می دهند؟ مقایسه فرزندتان با همکلاسی هایش به شما نشان می دهد که آیا تکالیف فرزندتان آن قدر زیاد یا سخت است که واقعا نمی تواند آنها را انجام دهد و یا آن که او تنبل تر از همکلاسی هایش است؟
به نظرتان چرا فرزند شما تکالیفش را انجام نمی دهد؟ آیا او توانایی و مهارت لازم برای انجام تکالیف را دارد؟ مثلا آیا تکالیفش فراتر از توانایی و استعداد اوست؟ آیا او در حین انجام تکالیف مرتب و به سرعت حواسش پرت می شود؟ آیا او علاقه ای به انجام تکالیف دارد؟
اگر تکالیفش واقعا سخت است با معلمش در این زمینه مشورت کنید. ممکن است نیاز باشد برایش معلم خصوصی بگیرید؟
شما چه عکس العملی در برابر این رفتار فرزندتان نشان می دهید؟ آیا مرتب برای معلمش نامه می نویسید و بهانه ای برای انجام ندادن تکالیف فرزندتان می آورید؟ آیا خودتان در انجام تکالیفش به او کمک می کنید و یا حتی خودتان تکالیفش را انجام می دهید؟ آیا برای انجام تکالیفش به او رشوه می دهید؟
چه مقدار از تکالیف فرزندتان را شما انجام می دهید؟ فراموش نکنید که وظیفه انجام تکالیف به عهده فرزندتان است و شما برای او نقش راهنما را دارید نه انجام دهنده تکالیف.
با والدین دیگر حرف بزنید و ببینید که آنها چه نظری درباره تکالیف فرزندانشان دارند؟ از آنها بپرسید که آنها از چه روش هایی استفاده می کنند تا فرزندانشان تکالیفشان را انجام دهند؟
به نظرتان چه تغییری باید در عکس العمل خود در برابر فرزندتان ایجاد کنید؟
8 راهبرد برای آن که فرزندتان تکالیفش را انجام دهد
در این بخش 8 روش برای کاهش انجام ندادن تکالیف ارایه شده است. 8 روش زیر به شما کمک می کند تا فرزندتان تکالیفش را راحت تر و مستقل از شما انجام دهد.
- مکانی را در خانه برای انجام تکالیفدر نظر بگیرید.
برای آن که فرزندتان اهمیت تکالیف مدرسه را درک کند، مکان خاصی را در خانه برای انجام تکالیف او در نظر بگیرید. جایی را انتخاب کنید که نورکافی داشته باشد و به اندازه کافی ساکت باشد. سپس با کمک فرزندتان وسایل ضروری برای انجام تکالیف مثل مداد، خودکار، خط کش، ماشین حساب، فرهنگ لغت و غیره را در آنجا قرار دهید. اگر مکانی که انتخاب کرده اید کشو دارد، می توانید این وسایل را در کشو بگذارید و گرنه جعبه پلاستیکی مناسبی تهیه کنید تا او وسایلش را در آن بگذارد. انجام این کار داشتن نظم را نیز به او خواهد آموخت.
- انتظارات معلمش را بدانید.
در طول سال به طور مرتب با معلم فرزندتان در تماس باشید. با انجام این کار شما می دانید که معلمش چه تکالیفی را برای او در نظر گرفته است.
- یک برنامه زمانی ثابت برای انجام تکالیفتعیین کنید.
به کمک فرزندتان زمان ثابتی را برای انجام تکالیفش تعیین کنید. زمان هایی مثل پس از برگشتن از مدرسه، پس از صرف ناهار، قبل از دیدن کارتون، بعد از دیدن کارتون و غیره. پس از تعیین زمان انجام تکالیف، سعی کنید آن را تغییر ندهید.
- به او بفهمانید که انجام تکالیفیک انتخاب نیست.
از همان ابتدا به فرزندتان بفهمانید که باید تکالیفش را به خوبی و کامل انجام دهد و انتخاب دیگری ندارد.
- به او مهارت برنامه ریزیرا آموزش دهید.
به فرزندتان آموزش دهید که کارهایی که باید در طول روز انجام دهد را اولویت بندی و یادداشت کند. فرزند خردسالتان می تواند برنامه هایش را نقاشی کند. به او بگویید که طبق برنامه ریزی که انجام داده است کارهایش را انجام دهد و هر کاری را که طبق برنامه انجام داد، جلوی آن علامتی بزند و به این کار ادامه دهد تا همه کارها تمام شود.
- فقط وقتی واقعا به کمک نیاز دارد به او کمک کنید.
اگر فرزندتان در انجام تکالیفش مشکل دارد، به او نشان دهید که چگونه باید تکالیفش را انجام دهد. سپس از او بخواهید بقیه کار را خودش انجام دهد. فراموش نکنید که شما نباید به جای او تکالیفش را انجام دهید، بلکه باید برای او نقش یک راهنما را داشته باشید.
- تکالیفرا به بخش های کوچک تر تقسیم کنید.
یکی از روش هایی که باعث می شود فرزندتان تکالیفش را انجام دهد این است که تکالیفش را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید. سپس از او بخواهید هر بار یکی از بخش ها را انجام دهد، تا آن که همه بخش ها تمام شود. وقتی فرزندتان به انجام این روش عادت کرد، می توانید به مرور زمان تکالیفش را بخش های بزرگ تری تقسیم کنید.
- تنبیهی برای انجام ندادن تکالیفتعیین کنید.
اگر متوجه شدید که فرزندتان تکالیفش را طبق برنامه و کیفیتی که قبلا تعیین کرده بودید، انجام نداده است، تنبیهی برای او در نظر بگیرید. مثلا به او بگویید هر روزی که تکالیفش را طبق برنامه انجام ندهد از یکی از تفریحات آن روز یا فردا محروم می شود. مثلا اجازه ندارد برنامه کودک را ببیند.
آیا می دانید
تحقیقات نشان می دهد که انجام تکالیف فواید زیادی برای دانش آموزان دبیرستانی دارد. به خصوص اگر حداقل روزانه یک ساعت برای انجام تکالیف وقت بگذارند، به یادگیری بیشتر آنها کمک می کند. انجام تکالیف مدرسه در دوره راهنمایی نیز اثرات مثبتی بر دانش آموزان دارد مثلا باعث افزایش مهارت های یادگیری آنها می شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که انجام تکالیف باعث رشد مهارت های اساسی درکودک مثل داشتن پشتکار و به تاخیر انداختن انجام کارهای لذت بخش می شود.
[/ihc-hide-content]
آخرین دیدگاه ها