۱۰ نشانه کمال گرا بودن


فرد کمال گرا برای بی عیب و نقص بودن در تلاش است. این کار اغلب از طریق تأیید نقصها، تلاش برای کنترل موقعیتها، سخت کوشی یا انتقاد از خود یا دیگران انجام میشود.
اگر از خودتان میپرسید که آیا کمالگرا هستید یا نه، به احتمال زیاد حداقل تا حدی کمالگرا هستید. همچنین احتمال سرمایه گذاری روی هویت کمال گرا وجود دارد؛ چون کلمه «کمال» بار معنایی مثبتی دارد.
این مقاله به این موضوع میپردازد که کمال گرایی چیست و چرا گاهی اوقات میتواند تأثیر منفی بر زندگی شما بگذارد. همچنین نکاتی را برای کمک به شما در جهت تعدیل برخی از این صفات و استراتژیهایی برای رسیدن به هدف خودتان را ارائه میدهیم.
مشکلات کمال گرا بودن
مشکل کمال گرایی – و دلیل این که میخواهید بدانید آیا دارای صفات کمال گرایی هستید یا خیر – این است که افراد کمال گرا در مقایسه با افراد موفق، به کامیابی کمتر و استرس بیشتری میرسند.
کمال گرا بودن، رسیدن به کمال یا حتی تبدیل شدن به بهترین شخص ممکن را چالش برانگیزتر میکند.
تمرکز بیش از حد بر کنترل، مشخصه کمال گرایی ناسالم است. شاید افراد به شدت حساس شوند و درگیر اطمینان از بی عیب بودن همه چیز شوند، که میتواند منجر به تلاش برای کنترل موقعیتها یا افراد شود. این امر میتواند به تقویت استرس کمک کند و بر روابط بین فردی تأثیر بگذارد.
استرس ناشی از این سطح از کمال گرایی میتواند منجر به احساس اضطراب شود و با پیامدهایی مانند عزت نفس پایین، اختلالات خوردن، اختلالات خواب و ناراحتی روانی در ارتباط است.
کمال گرایی ناسالم میتواند دستیابی به اهداف را دشوار کند. همچنین میتواند منجر به نگرانی، استرس، اضطراب و افسردگی، علاوه بر سایر پیامدهای منفی و بالقوه شود.
۱۰ ویژگی فرد کمال گرا
کمال گرایان بسیار شبیه افراد موفق هستند اما تفاوتهای کلیدی دارند. در ادامه ده صفت معرف کمال گرایان آمده است که شاید بتوانید آنها را در خود یا آشنایان تشخیص دهید. آیا هیچ کدام از اینها آشنا به نظر میرسند؟
تفکر همه یا هیچ
افراد کمال گرا، مانند افراد موفق، تمایل به تعیین اهداف عالی دارند و به شدت برای رسیدن به آنها تلاش میکنند. با این حال، یک فرد موفق حتی اگر اهداف بسیار عالی او به طور کامل برآورده نشوند باز هم میتواند با انجام یک کار عالی و دستیابی به برتری(یا چیزی نزدیک به آن) راضی شود. کمال گرایان چیزی کمتر از کمال را نمیپذیرند. از نظرشان «تقریبا کامل» به عنوان شکست در نظر گرفته میشود.
بسیار انتقادگر
کمال گراها بیشتر از افراد موفق از خودشان و دیگران انتقاد میکنند. در حالی که افراد موفق به موفقیتهای خودشان افتخار میکنند و تمایل دارند از دیگران حمایت کنند. کمالگراها معمولاً اشتباهات و نواقص را تشخیص میدهند. آنها به عیوب نگاه میکنند و در دیدن هر چیز دیگری مشکل دارند. آنها در حین «شکست خوردن» نسبت به خودشان و دیگران بیشتر قضاوتگر و سختگیر هستند.
افراد کمال گرا اغلب خود انتقادگر هستند، اما نسبت به دیگران هم قضاوتگر هستند.
تحت فشار ترس بودن
افراد موفق معمولاً به سمت اهداف خودشان و تمایل به دستیابی به آنها کشیده میشوند. آنها از هر قدمیکه در مسیر درست برداشته شده خوشحال میشوند. از سوی دیگر، افراد کمال گرا از ترس نرسیدن به اهدافشان به سمت اهدافشان سوق داده میشوند و هر چیزی کمتر از تحقق کامل هدف را شکست میدانند.
داشتن استانداردهای غیر واقعی
متأسفانه، اهداف یک کمال گرا همیشه حتی معقول هم نیستند. در حالی که افراد با موفق میتوانند اهداف بالاتری را تعیین کنند، تا شاید از کمی تلاش بیشتر پس از رسیدن به اهداف لذت ببرند، ولی کمال گراها اغلب اهداف اولیه را دور از دسترس تعیین میکنند.
افراد موفق بیشتر ازکمال گراها از تعقیب اهدافشان لذت میبرند.
تمرکز صرف بر نتایج
افراد موفق میتوانند از روند تعقیب یک هدف به همان اندازه یا بیشتر از رسیدن به هدف لذت ببرند. برعکس، کمال گرایان فقط هدف را میبینند. آنها آنقدر نگران رسیدن به هدف و اجتناب از شکست وحشتناک هستند که نمیتوانند از روند رشد و تلاش لذت ببرند.
احساس افسردگی بابت اهداف محقق نشده
کمال گراها نسبت به افراد موفق حس شادی و راحتی کمتری دارند. در حالی که افراد موفق میتوانند به راحتی از شر ناامیدی خلاص شوند، کمال گرایان خیلی بیشتر درگیر نا امیدی میشوند و وقتی انتظارات بالای آنها برآورده نشده، در احساسات منفی غوطه ور میشوند.
کمال گراها اغلب تا زمانی که همه چیز طبق انتظارشان پیش نرفته، به راهشان ادامه میدهند. این شرایط هر چیز ناقصی را به چیزی بیش از یک شکست تبدیل میکند.
ترس از شکست
کمال گراها بسیار بیشتر از افراد موفق از شکست میترسند. از آنجا که آنها ارزش بسیار زیادی برای نتایج قائل هستند و از هر چیزی کمتر از حد کمال، بسیار ناامید میشوند، شکست برایشان به یک چشم انداز بسیار ترسناک تبدیل میشود. از آنجایی که هر چیزی کمتر از کمال به عنوان شکست تلقی میشود، شروع به کار مجدد را دشوار میکند.
اهمال کاری
متناقض به نظر میرسد که کمال گرایان مستعد اهمال کاری هستند، زیرا این صفت برای بهره وری مضر است، اما کمال گرایی و اهمال کاری دست به دست هم میدهند. چون کمال گراها ترس شکست دارند، گاهی آنقدر نگران انجام ناقص کاری میشوند که بی حرکت میمانند و اصلاً کاری انجام نمیدهند.
اهمال کاری میتواند منجر به احساس شکست بیشتر شود و این چرخه معیوب و فلج کننده را تداوم بخشد.
حالت تدافعی
از آنجایی که سطح عملکرد کمتر از سطح ایده آل برای کمال گرایان بسیار دردناک و ترسناک است، آنها در برابر انتقاد سازنده، حالت تدافعی میگیرند. از این رو با افراد موفقی که انتقاد را به عنوان اطلاعات ارزشمندی برای کمک به عملکرد آینده خودشان می ببینند، فرق دارند.
عزت نفس پایین
افراد موفق معمولاً از عزت نفس بالایی برخوردارند ولی در مورد کمال گراها اینطور نیست. کمال گرایان بسیار خودانتقادگر و ناراضی هستند و از عزت نفس پایین رنج میبرند. همچنین میتوانند تنها یا منزوی بمانند زیرا ماهیت انتقادی و سختگیرانه آنها میتواند دیگران را دور کند. این امر میتواند منجر به کاهش عزت نفس شود.
از آنجایی که کمال گراها اغلب نسبت به خودشان سختگیر هستند، عزت نفس ضعیفتری دارند. در نهایت، این شرایط تأثیر جدی بر روی تصویر فرد از خودش و رضایت کلی از زندگی دارد.
جمع بندی
کمال گرایی سالم میتواند افراد را به سمت بهترین عملکرد خودشان سوق دهد، اما کمال گرایی ناسالم میتواند منجر به استرس، اضطراب، عزت نفس پایین و سایر مشکلاتی شود که بر کیفیت زندگی تأثیر گذار است. کمال گرایان اغلب انتقادگر هستند، تحت فشار ترس هستند، انتظارات غیر واقعی دارند، از شکست میترسند و در مواجهه با هر انتقادی حالت تدافعی دارند.
کلام آخر
اگر برخی از صفات کمال گرایی را در خودتان میبینید، ناامید نشوید. تشخیص نیاز احتمالی برای تغییر کردن، اولین قدم بسیار مهم است. هنگامیکه متوجه شدید این تمایلات تأثیر منفی بر شما دارند، میتوانید به سمت یک رویکرد سالم تر حرکت کنید که همچنان به شما امکان میدهد تا با استرس و منفی بافی کمتر به اهدافتان برسید.
پیشنهاد می کنم مطالب زیر را هم مطالعه کنید ...
- تقویت حافظه با ۱۱ روش علمی اثبات شده
- ۱۰ فایده خندیدن برای سلامت ذهن و جسم بر اساس آخرین تحقیقات
- ۶ روش برای کاهش خستگی روزانه
- ۶ راهکار طلایی برای غلبه بر اهمال کاری ناشی از اضطراب
- ۷ ویژگی افرادی که در برابر مشکلات تاب آوری بیشتری دارند
- چرا این روزها بیشتر از همیشه به مهارت های نرم احتیاج داریم؟
- تست شخصیت شناسی دیسک (DiSC) چیست؟
- تنهایی: علت تنهایی و پیامدهای آن برای سلامت جسم و روان
- اهمال کاری و علت های آن
- مهارتهای نرم چیست؟
سلام مطالب تون کامل وآموزنده بود در مورد خودم صدق میکنه این صفات کاش راه درمان شم مینوشتید